Suka suki Chef Obie Ramadhan 1,
Epok-epok @ Karipap
Epok-epok @ Karipap
RESEPI Doh Epok-epok Rangup
Bahan
1 kg Tepung Gandum
2 sdb Marjerin Planta / Pelangi
1/2 cawan Minyak
1 1/2 sdt Garam
1 cwn Air sejuk
2 sdb Marjerin Planta / Pelangi
1/2 cawan Minyak
1 1/2 sdt Garam
1 cwn Air sejuk
Cara Penyediaan
1.Panaskan Minyak+Marjerin.Marjerin sebati Dan cair matikan api, biar 4 minit sebelum digunakan.
2.Satukan ke semua bahan dalam bowl besar,uli & ramas perlahan-lahan sehingga Menjadi doh yg lembut,( tiada lebihan Tepung di permukaan bowl )
3.Canaikan doh mengikut citarasa anda,kelim doh Dan gunakan inti epok-epok kegemaran anda.
4.Goreng hingga kuning keemasan..gitew...siap utk salah satu menu berbuka and Hari ini.