CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 13 Februari 2020

RESEPI FLORENTINE CHEF OBIE

RESEPI FLORENTINE CHEF OBIE

Assalammualaikum wbt , Selamat pagi netizen,
Sepertinya perasaan ingin membuat biskut itu akan muncul setahun sekali iaitu bila bakal tiba " RAMADHAN & SYAWAL" untuk umat Islam meraih kemenangan....Mostly nyalah kan perasaan berkobar-kobar tu muncul waktu ni aje kan, Senyum simpul gite..bile chef obie cakap macam ni..okaylah korang bolehlah mencuba resepi mudah yg chef kongsikan untuk membantu korang...menghasilkan FLORENTINE yang cantik dan mudah ! Selamat Mencuba...
























Bahan


500 gm Tepung Florenta
500 gm Badam Hiris ( bakar sebentar sebelum digunakan )
300 gm Pumpkin Seed Hijau ( korang boleh mixed dgn biji kuaci , chef sbb byk lagi baki pumpkin seed ni jadi Tak guna lah kuaci )
50 gm Bijan Hitam, ( chef sbb Banyak sangat bijan Putih jadi..gunalah bijan Putih )

***Bekas foil cupcake/pasta atau bekas paper cupcake pun boleh,atau korang boleh aje gunakan silicon paper terus,kalau korang rajin memotong la..
* 1 tbs metrik

Cara Penyediaan :



















1.Satukan ke semua bahan dlm bowl besar,Gaul mesra hingga sebati semua bahan.

















2.gunakan tbs metrik,sukat rata adunan susun dlm bekas foil pilihan.



















3.Panaskan oven 150'-160 ikut oven masing-masing,sbb kepanasan korang sendiri aje yg faham dgn oven korang tu.Masukkan adunan florentin ke Dlm oven dlm 10-15 mnt.Jangn sampai hangus sudah lah..
























Okay..mudah aje..buatnye..boleh Cuba yea..semoga Ade kuih Raya moden Sempoi yg sedap jugak...crunchy lagi.., Jangan lupa juga korang boleh mencuba satu RESEPI CORNFLAKES NESTUM GEBU GEBAS CRUNCHY CHEF OBIE




Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign