CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Rabu, 1 April 2020

#StayAtHome : RESEPI CUCUR PASTA CHEF OBIE

#StayAtHome : RESEPI CUCUR PASTA CHEF OBIE


Assalammualaikum wbt semua, 

#StayAtHome protect your community agains COVID 19
Syukur Ke hadrat Ilahi , kite masih diberi peluang menghirup udara yang percuma , menjalani rutin harian dan mampu untuk muhasabah diri di waktu PKP ini. 

Chef obie petang ini ingin berkongsikan satu Menu unik dan simple , Jika anda suka pasta atau anda ada lebihan pasta - spaghetti , penne , linguine , fetuchini dan lain-lain lagi jenis pasta , Anda boleh buat RESEPI CUCUR PASTA

Maklumlah petang-petang rakyat marhaen Malaysia suka menikmati hidangan goreng-gorengan.



Bahan Utama 

240 gm atau 1 mangkuk Pasta ( pelbagai jenis boleh digunakan dan telah direbus )
1/2 cawan air 
3/4 hingga 1 cawan Tepung Gandum
1/2 cawan Udang Geragau ( cuci bersih dan toskan airnya )
1 btg Cili merah dimayang halus
sedikit Daun Sup atau Daun Bawang
1/2 sdt Garam ( Jika anda ingin letak perasa masakan juga boleh )
1 sdt Soda atau BP ( option jika anda suka boleh gunakan , chef tidak gunakan )
Minayk Masak Secukupnya.

Cara Penyediaan :

1.Kisarkan pasta bersama air dalam blender.


2.Kemudian masukkan tepung gandum dan kisar kembali.


3.Tuang kan adunan yang telah dikisar ke dalam mangkuk , satukan bahan sampingan seperti udang geragau , daun sup atau bawang , potongan cili merah dan BP . Gunakan sudu gaul mesra dan rehatkan adunan sebentar ( 10-15 minit ) Sebelum di goreng.


4. Masukkan adunan ke dalam minyak yang panas mengikut keselesaan anda . Goreng cucur pasta anda hingga kuning keemasan. Angkat dan toskan minyaknya.


5. Cucur Pasta Chef Obie ini enak dinikmati bersama thai sos cili , sos cili , sos tomato , sesame dressing mahupun sambal kicap johor. Selamat Mencuba dan kepada anda yang ingin menceburi perniagaan online milik sendiri ketika waktu PKP #StayAtHome dengan memiliki ebook File Kite dalam Pendrive ASAS PEMBUATAN 2020


Senario Online Dan Offline yang berdaya saing terutama dalam bidang perniagaan.
Telah memberi seluas luasnya peluang untuk sesiapa sahaja memulakan perniagaan sama ada secara kecil-kecilan , sederhana mahupun secara ekstrim. 





Perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan utama netizen , peniaga dan usahawan dizaman kegawatan ekonomi sekarang ini. Lagi-lagi ketika Dunia sedang dilanda Wabak Virus COVID 19 !

Sesuatu yang positif dan peluang untuk berjaya adalah SAMA RATA , hanya PERBEZAAN seseorang yang lebih berjaya dalam perniagaannya kerana adanya ilmu dalam perniagaan mahupun ilmu pemasaran online dan offline yang praktikal dan terbukti berjaya.Mereka boleh menimba ilmu dengan coach-coach pemasaran mahupun mereka yang pakar dalam mengembangkan perniagaan secara online mahupun offline.








Kepada anda yang minat dengan perniagaan berasaskan makanan tetapi masih tercari-cari perniagaan makanan apa yang sesuai untuk anda .Disini pihak chef obie sukacita memberi beberapa cadangan yang mudah dan boleh anda cuba jalankan dan nikmatilah perniagaan yang anda cuba nanti dengan penuh istiqomah , semangat , bertabah dan tidak berputus asa.

Alhamdulillah semenjak Chef obie mula berkongsi ilmu dan membantu masyarakat dengan program-program "Community Develop" , " Bussines Develop" dalam pelbagai bentuk penyampaian telah melahirkan individu-individu berdaya saing dalam Industri Perniagaan Makanan .Sama ada dalam online mahupun offline.Tahniah kepada anda yang memang layak untuk berjaya !



Perkongsian Ilmu yang telah diadaptasikan ke dalam bentuk EBOOK DAN PENDRIVE  bagi MEMUDAHKAN Anda yang tidak berkesempatan berguru dengan chef obie secara live atas sebab-sebab tertentu seperti faktor geografi lokasi yang jauh , kekangan masa mahupun melibatkan kos yang tinggi dan pelbagai komitmen yang lain.

ebook File Kite dalam Pendrive ASAS PEMBUATAN 2020
Pilihan peniaga / usahawan Online & Offline

1.Asas Pembuatan Tepung Cendol Harga asal 
2.Asas Pembuatan Tepung Fish & Chips 
3.Asas Pembuatan Tepung Tempura 

4.Asas Pembuatan Tepung Kek Coklat Moist 
5.Asas Pembuatan Tepung Ala Cookies Famos Amos 


7.Asas Pembuatan Tepung Ayam Crispy Original & Spicy 


8.Asas Pembuatan BBQ Marinated WESTERN Sauce 
Dapatkan Segera !

Harga Asal Untuk Setiap Tajuk Adalah RM2000 
Promosi Masa Terhad Sepanjang PKP #StayAtHome Kini Hanya RM1200

PILIHLAH DENGAN BIJAK mengikut kepentingan dan keperluan Anda SEKARANG ! 
Berminat ? 😚😍😍😍😍 Sila Buat Pembayaran Penuh
ke salah satu akaun pilihan di bawah :

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
Akaun Syarikat
MGJ CONSULTANCY
BANK ISLAM 12122010028739
Selepas Membuat Pembayaran

Simpan Resit Pembayaran@Pembelian. 👍Semoga Impian Menjadi Kenyataan 💰📚🍞🍭🍬🍫🍰🍩🍪 website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com
gunawan.jamil@gmail.com

Sila beri Info melalui perkhidmatan Whatsapp ke 

Anda diluar Sana ,
Gali Ilmu Tanpa Berhenti ,
Gapai Ilmu Supaya Impian Menjadi Kenyataan ! - chef obie 









Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign