Assalammualaikm wbt, salam ramadhan lagi...selamat pagi juge kepada anda yang pagi-pagi dah mencari resepi biskut untuk hari raya... chef obie sharingkan resepi biskut berjam yang telah dikongsikan dalam majalah RASA terbitan Karangkraf untuk bulan Ramadhan ini,
Biskut
Kranberi Irish @ Kranberi Kasih Raya
Bahan
160 gm Tepung
Gandum
80 gm Oat Segera
50 gm Serbuk
Badam
100 gm Kranberi
kering ( di cincang )
½ kecil Serbuk
Soda
1 biji Telur
125 gm Mentega /
Marjerin
50 gm Lelemak
Sayuran
90 gm Gula
perang
1 sudu kecil Esen Vanilla
Secubit Garam
Inti
200 gm Jam
Cranberi
Cara membuat
1.Satukan kesemua bahan kering kecuali telur.
2.Pukul Mentega , lelemak sayuran, gula perang dan esen
vanilla sehingga sebati lebih kurang 5 minit.Masukkan telur dan pukul sebentar,
masukkan ke semua bahan kering dan uli sehingga menjadi doh, bentukkan bebola
mengikut saiz kesukaan anda.
3.Susun diatas Loyang pembakar yang telah digris.
4.Bakar pada suhu 170’c selama 18 minit.
5.Apabila biskut telah sejuk, sapukan jam cranberi dan
bentukkan sandwich.
Biskut
Blueberi Pastle @ Riang Ria Blueberi
Bahan
270 gm Tepung
Gandum
1 sudu besar Tepung
Jagung
30 gm Tepung
Susu
250 gm Mentega
160 gm Gula Aising
1 sudu kecil Esen
Vanila
Pewarna – Ungu Violet
dan Biru
Inti
100 gm Blueberi Jam
100 gm Jam Nanas (
Tat )
Cara Membuat
1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan uli sehingga
menjadi doh.Bahagikan kepada 3 bahagian untuk diwarnakan- ungu violet , biru
dan plain tiada warna.
2.uli dan gulung doh memanjang atau menggunakan piping bag,
kemudian terap menggunakan cutter biskut mengikut kesukaan anda.
3.Bakar pada suhu 160’c selama 18 minit.
4.Apabila telah sejuk, sapukan jam blueberi yang telah
dicampurkkan dengan jam nanas menjadi sandwich.
Kepada anda juga jangan ketinggalan untuk mendapatkan ebook chef obie kerana promosi 4 ebook percuma akan berakhir pada penghujung bulan puasa ini iaitu 29 Ramadhan 1435/ 26 Julai 2014.
PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :
1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang ! Hanya RM10.00 sahaja
Hottest!
Cara Pembelian ebook :
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719