CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Rabu, 9 Julai 2014

Majalah RASA : Resepi Biskut Raya Baru Berjam Chef Obie - Kranberi Dan Blueberi


Assalammualaikm wbt, salam ramadhan lagi...selamat pagi juge kepada anda yang pagi-pagi dah mencari resepi biskut untuk hari raya... chef obie sharingkan resepi biskut berjam yang telah dikongsikan dalam majalah RASA terbitan Karangkraf untuk bulan Ramadhan ini,

Biskut Kranberi Irish @ Kranberi Kasih Raya

Bahan

160 gm      Tepung Gandum
80 gm        Oat Segera
50 gm        Serbuk Badam
100 gm      Kranberi kering ( di cincang )
½ kecil      Serbuk Soda
1 biji        Telur
125 gm      Mentega / Marjerin
50 gm        Lelemak Sayuran
90 gm        Gula perang
1 sudu kecil Esen Vanilla
Secubit Garam

Inti

200 gm      Jam Cranberi

Cara membuat

1.Satukan kesemua bahan kering kecuali telur.
2.Pukul Mentega , lelemak sayuran, gula perang dan esen vanilla sehingga sebati lebih kurang 5 minit.Masukkan telur dan pukul sebentar, masukkan ke semua bahan kering dan uli sehingga menjadi doh, bentukkan bebola mengikut saiz kesukaan anda.
3.Susun diatas Loyang pembakar yang telah digris.
4.Bakar pada suhu 170’c selama 18 minit.
5.Apabila biskut telah sejuk, sapukan jam cranberi dan bentukkan sandwich.



Biskut Blueberi Pastle @ Riang Ria Blueberi

Bahan

270 gm      Tepung Gandum
1 sudu besar     Tepung Jagung
30 gm        Tepung Susu
250 gm      Mentega
160 gm      Gula Aising
1 sudu kecil      Esen Vanila
Pewarna – Ungu Violet  dan Biru

Inti

100 gm Blueberi Jam
100 gm      Jam Nanas ( Tat )

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan uli sehingga menjadi doh.Bahagikan kepada 3 bahagian untuk diwarnakan- ungu violet , biru dan plain tiada warna.
2.uli dan gulung doh memanjang atau menggunakan piping bag, kemudian terap menggunakan cutter biskut mengikut kesukaan anda.
3.Bakar pada suhu 160’c selama 18 minit.
4.Apabila telah sejuk, sapukan jam blueberi yang telah dicampurkkan dengan jam nanas menjadi sandwich.

Kepada anda juga jangan ketinggalan untuk mendapatkan ebook chef obie kerana promosi 4 ebook percuma akan berakhir pada penghujung bulan puasa ini iaitu 29 Ramadhan 1435/ 26 Julai 2014.

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
  
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719







Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign