Assalammualaikm wbt, salam ramadhan lagi...selamat pagi juge kepada anda yang pagi-pagi dah mencari resepi biskut untuk hari raya... chef obie sharingkan resepi biskut berjam yang telah dikongsikan dalam majalah RASA terbitan Karangkraf untuk bulan Ramadhan / Syawal
Biskut
Sandwich Magga @ Mangga Roda Ronda
Bahan
200 gm Tepung
Gandum
80 gm Biskut
Marie( dikisar )
50 gm Tepung
Jagung
160 gm Mentega /
Marjerin
80 gm Gula
Kastor
50 gm Gula
Aising
1 biji Telur
1 sudu Besar Essen
Mangga
1 sudu kecil Pewarna
Kuning Telur
Inti-
100 gm Jam Mangga
100 gm Jam Nanas ( Tat )
Cara Membuat
1.Pukul Gula kastor , gula aising , essen mangga
,mentega sehingga sebati, masukkan telur
pukul sebentar,
2.Menggunakan spatula-Masukkan Bahan kering- tepung gandum ,dan tepung
jagung uli sehingga menjadi doh, dan sedikit pewarna kuning telur.
3.Inti – satukan jam mangga dan nanas bentukkan bebola
kecil.
4.Terap doh dengan menggunakan cutter biskutt.Susun pada
Loyang pembakar yang telah digris bersama kertas minyak atau parchment paper.
5.Bakar pada suhu 150’c sehingga 18 minit.
6.Apabila telah sejuk biskutnya, sapukan jam mangga dan
bentyk sandwich.
Biskut
Naepolitan @ Segi Tiga Lebaran
Bahan
120 gm Tepung
Gandum
1 sudu besar Tepung
Beras
1 sudu besar Tepung
Jagung
50 gm Serbuk
Badam
125 gm Mentega /
Marjerin
80 gm Gula
Aising
1 biji Telur
1 sudu kecil Esen
Vanilla
1 sudu kecil Essen
Strawberi
1 sudu kecil Essen
Coklat
Pewarna- merah dan coklat
Inti
200 gm Jam
Strawberi
Cara Membuat
1.Pukul mentega ,
gula dan telur sehingga sebati( tidak perlu GEBU ) kemudian masukkan ke semua
bahan kering dan uli sehingga menjadi doh, kecuali pewarna tidak dimasukkan.
2.Doh dibahagikan kepada 3 bahagian untuk di perisankan
dengan essen dan dipewarnakan.Terap doh dengan cutter biskut bentuk 3 segi,
susun diatas Loyang pembakar yang telah digris.
3.Bakar pada suhu 160’c sehingga 18 minit.
4.Apabila biskut telah sejuk, sapukan jam strawberi pada
setiap bahagian kecuali bahagian atas iaitu biskut strawberi.Bahagian bawah
sekali perlu biskut coklat yang disapu jam strawberi, kemudian palin vanilaa
juga disapu jam strawberi.
Kepada anda juga jangan ketinggalan untuk mendapatkan ebook chef obie kerana promosi 4 ebook percuma akan berakhir pada penghujung bulan puasa ini iaitu 29 Ramadhan 1435/ 26 Julai 2014.
PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :
1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang ! Hanya RM10.00 sahaja
Hottest!
Cara Pembelian ebook :
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719