CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Rabu, 9 Julai 2014

Majalah RASA : Resepi Biskut Raya Baru Berjam Chef Obie - Raspberi Dan Rozel


Assalammualaikm wbt, salam ramadhan lagi...selamat pagi juge kepada anda yang pagi-pagi dah mencari resepi biskut untuk hari raya... chef obie sharingkan resepi biskut berjam yang telah dikongsikan dalam majalah RASA terbitan Karangkraf untuk bulan Ramadhan / Syawal 

Mini Palmier Raspberi @ Raspberi Palmier

Bahan

5 keping Puff Pastri
100 gm Jam Raspberi
100 gm Gula hiasan
100 gm Mentega dicairkan

Cara Membuat

1.Sapukan Jam raspberi pada setiap permukaan puff pastry, kemudian gulungkan sedikit  dibahagian  kiri dan kanan puff pastry. Sejukkan sebentar di peti sejuk lebih kurang 30 minit.
2.Keluarkan puff pastry yang telah disejukkan, potong puff pastry 1 sm untuk setiap keping, susun di atas Loyang pembakar, sapukan mentega cair di atas permukaan dan taburkan gula hiasan.
3.Bakar Pada suhu 180’c selama 18 minit.

Biskut Kiwi Nestum  Berjam Roselle @ Kiwi Mentari Rozel

Bahan

180 gm      Gula Aising
100 gm      Nestum ( dikisar )
100 gm      Nestum ( tidak perlu kisar )
220 gm      Tepung Gandum
1 sudu besar     Tepung Jagung
1 sudu besar     Pes Kiwi
250 gm      Mentega / Marjerin

Inti

100 gm Jam Rosselle
100 gm      Jam Nanas ( Tat )

Cara Membuat

1.Satukan bahan gula aising , tepung gandum , tepung jagung , nestum kisar , mentega dan  pes kiwi – uli menggunakan tanagn sehingga menjadi doh. Gulungkan doh dan bentukkan menjadi tiga segi. Sejukkan 30 minit dalam peti sejuk.
2.Keluarkan doh dari peti sejuk- potong 1 sm setiap keping kemudian setiap sisi doh di salutkan dengan nestum yang tidak dikisar dan susun pada Loyang yang telah digris dan diletak kertas minyak atau parchment paper dan bakar pada suhu 150’c selama 18 minit.
3.Apabila telah sejuk, sapukan jam roselle yang telah dicampur dengan jam nanas tat dan bentukkan sandwich.


Kepada anda juga jangan ketinggalan untuk mendapatkan ebook chef obie kerana promosi 4 ebook percuma akan berakhir pada penghujung bulan puasa ini iaitu 29 Ramadhan 1435/ 26 Julai 2014.

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
  
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719








Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign