Assalammualaikm wbt, salam ramadhan lagi...selamat pagi juge kepada anda yang pagi-pagi dah mencari resepi biskut untuk hari raya... chef obie sharingkan resepi biskut berjam yang telah dikongsikan dalam majalah RASA terbitan Karangkraf untuk bulan Ramadhan / Syawal
Mini
Palmier Raspberi @ Raspberi Palmier
Bahan
5 keping Puff Pastri
100 gm Jam Raspberi
100 gm Gula hiasan
100 gm Mentega dicairkan
Cara Membuat
1.Sapukan Jam raspberi pada setiap permukaan puff pastry,
kemudian gulungkan sedikit
dibahagian kiri dan kanan puff
pastry. Sejukkan sebentar di peti sejuk lebih kurang 30 minit.
2.Keluarkan puff pastry yang telah disejukkan, potong puff
pastry 1 sm untuk setiap keping, susun di atas Loyang pembakar, sapukan mentega
cair di atas permukaan dan taburkan gula hiasan.
3.Bakar Pada suhu 180’c selama 18 minit.
Biskut
Kiwi Nestum Berjam Roselle @ Kiwi Mentari Rozel
Bahan
180 gm Gula Aising
100 gm Nestum (
dikisar )
100 gm Nestum (
tidak perlu kisar )
220 gm Tepung
Gandum
1 sudu besar Tepung
Jagung
1 sudu besar Pes
Kiwi
250 gm Mentega /
Marjerin
Inti
100 gm Jam Rosselle
100 gm Jam Nanas (
Tat )
Cara Membuat
1.Satukan bahan gula aising , tepung gandum , tepung jagung
, nestum kisar , mentega dan pes kiwi –
uli menggunakan tanagn sehingga menjadi doh. Gulungkan doh dan bentukkan menjadi
tiga segi. Sejukkan 30 minit dalam peti sejuk.
2.Keluarkan doh dari peti sejuk- potong 1 sm setiap keping
kemudian setiap sisi doh di salutkan dengan nestum yang tidak dikisar dan susun
pada Loyang yang telah digris dan diletak kertas minyak atau parchment paper
dan bakar pada suhu 150’c selama 18 minit.
3.Apabila telah sejuk, sapukan jam roselle yang telah
dicampur dengan jam nanas tat dan bentukkan sandwich.
Kepada anda juga jangan ketinggalan untuk mendapatkan ebook chef obie kerana promosi 4 ebook percuma akan berakhir pada penghujung bulan puasa ini iaitu 29 Ramadhan 1435/ 26 Julai 2014.
PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :
1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang ! Hanya RM10.00 sahaja
Hottest!
Cara Pembelian ebook :
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719