Kek Andalusia
( kek coklat+kekacang,buah kering & bijirin+ krim )
Bahan
280 ml Krim Putar
80gm Keju Mascarpone
40gm Gula Aising
Inti Snek Bijirin :
100 gm Emping Jagung
dikisar kasar
200 gm Nestum
200 gm Campuran Kekacang
( kacang Tanah , Pistachio,Gajus & Badam dipanggang dan dikisar)
60 gm Kismis atau Fig
atau Aprikot kering dicincang
100 gm Mentega
200ml Madu
Bahan Kek :
1 Paket Tepung Hairan
1 cawan @ 250 ml Air
½ cawan @ 125 ml Minyak
Masak
Cara Membuat :
1.Masukkan air dan minyak ke dalam tepung hairan, kacau
sebati.Masukkan adunan ke dalam bekas@loyang pembakar 7 inci bakar pada suhu
160’c selama 35-40 minitSiap sejukkan dahulu.
2.Masukkan ke semua bahan kering untuk inti
bijirin ke dalam mangkuk, masukkan mentega yang telah dicairkan dan madu, kacau
sebati dan letakkan dalam Loyang 7 inci, bakar sebentar selama 10 minit
160’c.Siap sejukkan.Kemudian pukul krim putar , keju mascarpone bersama gula aising
sehingga menjadi krim, simpan peti sejuk sebentar.
3.jadikan coklat kek sebagai base, letak Inti
bijiran yang telah dibakar di atas kek dan paipkan krim diatas inti
bijirin.Siap untuk dihidang.
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :
1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang ! Hanya RM10.00 sahaja
Hottest!
Cara Pembelian ebook :
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719