Hairan Gateau
Bahan Krim ;
240 gm Mentega / Marjerin
80gm Gula
1 biji Buah Pala
dicincang
1 paket Topping Hairan
¼ cawan Air
Bahan Kek :
1 Paket Tepung Hairan
1 cawan @ 250 ml Air
½ cawan @ 125 ml Minyak
Masak
Cara Membuat :
1.Masukkan air dan minyak ke dalam tepung
hairan, kacau sebati.Masukkan adunan ke dalam bekas@loyang pembakar 7 inci
bakar selama 35-40 minitSiap sejukkan dahulu.
2.Panaskan air sebentar, kemudian masukkan ke
dalam topping hairan, kacau hingga menjadi ganache.Biar tepi
3.Pukul Mentega bersama gula sehingga kembang,
masukkan buah pala,pukul sebentar.Bahagikan kepada 2 bahagian.
4.Topping hairan yang telah menjadi ganache di
campurkan ke satu bahagian mentega yang telah dipukul.Paipkan atas kek coklat
moist mengikut kreativiti.Sejukkan.
Kek Cherry Boy
Bahan
3 cawan Tepung Gandum
½ sudu kecil Soda Bicarbonate
1 sudu besar Baking Powder
2 Cawan Gula Castor
3 biji Telur
1 cawan Minyak Canola / jagung / Masak
Essen Vanilla
½ cawan Buah Cherry dikisar
3-4biji Pisang Lembik
Topping:
Buah Ceri Maraschino
sedikit
120 gm Coklat Susu
Konvertur
Cara Membuat :
1.Satukan ke semua bahan
kering dalam mangkuk besar ,
2.Gunakan spatula sahaja-
telur , pisang , ceri dan esen vanilla
3.Masukkan bahan kering
perlahan-lahan pada adunan tadi, jangan terlalu lama.
4.Tuangkan ke dalam
acuan rim 9 inci dan bakar pada suhu 180 ‘ 35 minit.Siap sejukkan.
5.Double boiled coklat
susu kouvertur dan tuang ke atas kek cherry, hiaskan dengan buah ceri
maraschino.
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :
1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang ! Hanya RM10.00 sahaja
Hottest!
Cara Pembelian ebook :
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS: Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719
jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719