CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 10 Julai 2014

Majalah SAJI : Resepi Kek Popular Chef Obie - Hairan Gateau Dan Kek Cherry Boy


Hairan Gateau

Bahan Krim  ;

240 gm       Mentega / Marjerin
80gm Gula
1 biji Buah Pala dicincang
1 paket Topping Hairan
¼ cawan Air

Bahan Kek :

1 Paket Tepung Hairan
1 cawan @ 250 ml  Air
½ cawan @ 125 ml Minyak Masak

Cara Membuat :

1.Masukkan air dan minyak ke dalam tepung hairan, kacau sebati.Masukkan adunan ke dalam bekas@loyang pembakar 7 inci bakar selama 35-40 minitSiap sejukkan dahulu.

2.Panaskan air sebentar, kemudian masukkan ke dalam topping hairan, kacau hingga menjadi ganache.Biar tepi

3.Pukul Mentega bersama gula sehingga kembang, masukkan buah pala,pukul sebentar.Bahagikan kepada 2 bahagian.

4.Topping hairan yang telah menjadi ganache di campurkan ke satu bahagian mentega yang telah dipukul.Paipkan atas kek coklat moist mengikut kreativiti.Sejukkan.

Kek Cherry Boy

Bahan

3 cawan      Tepung Gandum
½ sudu kecil         Soda Bicarbonate
1 sudu besar         Baking Powder
2 Cawan     Gula Castor
3 biji Telur
1 cawan      Minyak Canola / jagung / Masak
Essen Vanilla
½ cawan     Buah Cherry dikisar
3-4biji         Pisang Lembik

Topping:

Buah Ceri Maraschino sedikit
120 gm Coklat Susu Konvertur

Cara Membuat :

1.Satukan ke semua bahan kering dalam mangkuk besar ,

2.Gunakan spatula sahaja- telur , pisang , ceri dan esen vanilla

3.Masukkan bahan kering perlahan-lahan pada adunan tadi, jangan terlalu lama.

4.Tuangkan ke dalam acuan rim 9 inci dan bakar pada suhu 180 ‘ 35 minit.Siap sejukkan.

5.Double boiled coklat susu kouvertur dan tuang ke atas kek cherry, hiaskan dengan buah ceri maraschino.

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719







Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign