CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 3 September 2017

Salam Aidiladha lagi Dan Resepi Nasi Ulam Nyonya Bersama Ayam Goreng Dan Sambal Belacan

Salam Aidiladha lagi ,
Syukur masih diberi peluang menikmati sisa-sisa hidup..semoga diberkati.
Chef masih dikampung bersama abah , adik dan anak buah..kali ni beraya haji tanpa 
Insan yang chef kasihi dan chenta peluk cium..iaitu Mak ...Al Fatihah untuk Arwah mak.. 

Pagi-pagi ni chef kongsikan Resepi dari kaum baba nyonya yang ramah tamah dan unik dari segi kombinasi budaya melayu dan cina.

Korang bolehlah mencuba RESEPI NASI ULAM NYONYA BERSAMA AYAM GORENG & SAMBAL BELACAN





Bahan

5 cwn Nasi Putih
1/2 kuntum Bunga Kantan di mayang
1 tangkai Daun Selasih di mayang
1 bth serai muda dimayang
1 sdt Udang kering tumbuk halus
3 helai daun kadok dimayang
1 helai daun limau purut( buang urat dan mayang)
1 tangkai Daun Kesom
2 helai daun pudina
1 sdt kerisik
Garam secukup rasa

Bahan kisar

1/2 inci lengkuas
1 biji bawang kecil
1 ulas bawang putih
1/2 inci belacan
1/2 inci halia
1 btg cili hijau
1 sdb minyak masak

Cara Penyediaan :
1.Bahan kisar satukan dlm mangkuk ketepikan.
2.Nasi putih dalam mangkuk lain kemudian disatukan dgn bhn kering , garam dan bhn kisar tadi.Gaul mesra sebelum dihidang bersama ayam goreng dan belacan.

Bahan perapan Ayam Goreng- 1/2 ayam dipotong 6,2 sdb serbuk kunyit,1 sdt serbuk kari garam secukup rasa.minyak secukupnya - Perapkan ayam dgn bhn perapan dan goreng hingga keemasan dan garing.

Bahan Sambal Belacan Nyonya- 14 btg cili api,4 btg cili merah, 1 1/2 inci Belacan bakar, 1 sdb gula, 7 biji jus limau kasturi- Campurkan semua bahan, ditumbuk dgn batu lesung hingga lumat,masukkan jus limau kasturi.Siap dihidang.

Resepi ini pernah chef kongsikan dalam Majalah RASA terbitan Karangkraf...

Kepada korang yang tercari-cari menu dan kursus yang sesuai untuk perniagaan korang sila ke link 

BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2017



Selamat Mencuba

Dan layan lah lagu Aishah dari Projector Band...




Sila ke Link chefobie untold 
Insta: chef_obie_official
KELAS.BENGKEL.DEMO: 0172260719




Terima Kasih

BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE : MASAKAN PANAS SIZZLING


BENGKEL @ KURSUS  BULAN SEPTEMBER 2017 



Syukur Alhamdulillah , setelah melebihi 5 tahun chef obie menjalankan pelbagai program komuniti , seperti program memasak , membaking bertujuan memperkasakan lagi ilmu masakan perniagaan dalam masyarakat berbilang kaum dan latarbelakang seterusnya dapat membantu mereka menambah pendapatan .




Kini pihak chef obie dan team , mengadakan BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN
POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE bagi memenuhi permintaan semasa !


Selamat Maju Jaya,



BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE

LOKASI : I.Y.C Pusat Belia Antarabangsa , Cheras , Kuala Lumpur

YURAN @ FEE :

1. FEE NORMAL RM599 seorang ( * Jika Anda Memilih Kelas Persendirian RM1800 seorang )
Jika anda join bengkel melebihi seorang Fee Anda & Teman Hanya RM499 seorang !


TARIKH : 30 . 09 . 2017
HARI      : Sabtu
MASA    : 9 pagi hingga 5 petang
JUMLAH PESERTA : 30 orang sahaja ( 3 Kumpulan )


HUBUNGI  : 016 9166010 Miss Nesa atau 0172260719 Chef Obie
Untuk Booking Tempat Anda Dalam Bengkel Ini
( Makan Tengah Hari Disediakan )
Demo & Semi Hand Ons - bergroup@kumpulan



BENGKEL INI ANDA AKAN BELAJAR : 

MASAKAN PANAS SIZZLING






Intipati

Penyediaan Sos Sizzling Power Yang Standard

Penyediaan Sos Lada Hitam Sizzling Yang Standard

Penyediaan Sos Kari Jepun Yang Standard

Penyediaan Ayam / Daging / Kambing / Salmon / Udang / Ketam

Yee Mee / Pan Mee / Nasi Putih Mewangi

Penyediaan Side Salad Yang Menarik Untuk Sizzling 3 "S"

Beverages Istimewa




Keistimewaan Peserta Bengkel

1.Turut Sama demo dan semi hand ons bergroup

2.Menerima Door gift daripada penaja

3.Nota Bengkel

4.Sijil

5.Peserta juga diberi peluang dalam memasarkan perniagaan mereka dalam website milik penganjur selama 4 bulan berturut-turut tanpa sebarang bayaran.

6.Dan.... Bengkel Enjoy !







Perhatian :

Peserta Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 

Muhamad Gunawan Jamil

Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 

01722620719 atau 016 9166010 

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 atau 0169166010 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari Bengkel Diadakan.



#workshop #bengkelmasakan #kelassizzling #sizzling #sizzlingplate #sizzlingplatter #medatop #rootbypchaie











Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign