Obielicious

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR + TESTIMONI PELAJAR - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) MENJADI PILIHAN BAKAL PENIAGA & USAHAWAN MAKANAN DI MALAYSIA , SINGAPORE, HONG KONG , MALDIVES , JEPUN , IRAN DAN INDONESIA.

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) DEMO MASAKAN,PENULIS JEMPUTAN, PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHE Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Jumaat, 28 Disember 2018

JJCM Santai Chef Obie : Restauran Cozy Corner , Ampang Point , Jln mamanda , Ampang

JJCM Santai Chef Obie : Restauran Cozy Corner

Pagi-pagi ni chef bersemangat dan berkesempatan untuk berkongsi lokasi untuk anda kaki makan !

Jika korang inginkan menu casual dining era 70-80an , dengan service staff yang manis , kemas dan sentiasa sedia melayan anda, selain suasana dining yang ala-ala sedikit coloniel.pasti boleh buat korang rasa cam best...Apa pun ia bukanlah yang terbaik tapi cukup baik untuk anda yang tercari-cari satu tempat makan bersama kawan-kawan jauh mahupun bersama family.
menu-menu Ala carte , western food ,masakan tempatan seperti kampung , cina dan india juga peranakan...apa pun memang banyak pilihannya utk anda yang baru pertama kali datang...,semoga teruja !menu ada beberapa saiz pilihan ..jadi ikut korang punya ramai dan tahap kelaparan lah kalau nak order!

Sebab apa chef obie kata begitu , semuanya datangnya dari anak tekak chef dan teman-teman...yang dah terbiasa menikmati menu hidangan yang sedap-sedap sehinggakan benda yang sedap pada orang lain belum tentu untuk chef ia sedap yang sama..nampaknya deria rasa chef mungkin dah tahap otai makan lain macam..hahahah just joking berseloroh..

beri segar anak tekak dgn fresh orange sempoi...

Kalau korang Nak rase yg light masaknye .kurang masin..kurang sweety. Bolehlah ke #cozycorner ..kedai makan otai..sebelum ni..lokasi di #ampangpark ...
Rezeki datang byk Cara... Alhamdulillah...Jom menjamu mata..untuk korang..chef obie dan teman lah yg menikmati..Jalan jalan cari makan santai chef obie....

Prawn Cocktail Cozy Corner


Sambal Tumis Udang Petai 

Nasi Goreng Ikan Masin Cozy Corner ( chef obie suka cara masakannya..)

Sago Gula Melaka Cozy Corner

Fresh Orange Cozy Corner

Kailan Garlic Oyster Cozy Corner

Jom layan back to You..



Terima Kasih

Chef Obie Singgah Ke Princecourt Medical Centre,Jalan Kia Peng KL

Chef Obie Singgah Ke Princecourt Medical Centre , Jalan Kia Peng , KL


Alhamdulillah,sempat singgah di #pcmc thanks buddy..yg membantu Sayang Jib !
Tempt lama lagi dikenang, otai-otai aje yg faham...😅
Tq Teman-teman yg berkesempatan & Mana yg terserempak tadi,
Bro Jumahari, Chef Din & Chef Atok J
Chow dulu !
Sekadar berkongsi pic candid..satu seni !

#princecourtmedicalcentre @ Prince Court Medical Centre (Official)







Terima Kasih

VSS : Selamat Maju Jaya Sahabat-sahabat Majalah SAJI Utusan Karya 2018

Jumaat penuh keberkatan ini..baru berkesempatan chef obie meluah sedikit rasa...
Penuh kerinduan dan kenangan daripada chef obie yang tidak mungkin dilupakan bersama .
Sahabat-sahabat dalam bidang penerbitan Majalah Masakan Tersohor negara iaitu MAJALAH SAJI terbitan UTUSAN KARYA.

Perasaan sayu apabila mendapat perkhabaran, teman-teman wartawan , editor dan photographer diberhentikan dengan pampasan ( vss ).InshaAllah sinar akan sentiasa menerangi ruang yang gelap , semoga rezeki kalian juga secerah mentari pagi walau tidak lagi bersama berganding bahu dalam satu bumbung menyiapkan dateline setiap bulan bersama chef obie vendor luar ini. 

Pengalaman kekerapan berphotoshoot seharian untuk menjayakan sesuatu tema menu masakan .Setahun ada 8 kali chef obie akan keluar dalam MAJALAH MASAKAN KESAYANGAN INI.
Pasti kalian mahupun chef sendiri akan mengingati masakan special untuk setiap kali photoshoot..pasti akan ada yang lain dari menu untuk majalah.Maaf atas kekurangan layanan chef selama ini.

Editor Johar , wartawan eksekutif Zana , Photographer Abeye , Irwan dan beberapa lagi nama tidak tertulis ini tapi pernah bekerjasama dengan chef obie.InshaAllah pasti kalian akan bekerjasama dengan chef lagi , dengan projek chef obie yang akan datang...mudahan dimakmurkan rezeki kita semua. Jangan terputus di sini...

Be happy be Yourself  Be Bold Be Confident !

Antara kerjasama chef obie dengan majalah saji...








Keratan akhbar berkaitan...



Terima Kasih

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2019 : KELAS MASAKAN VIETNAM @ VIETNAMESE CUISINE

 JANUARI & FEBUARI 2019

Fried Bean Curd With Chilli & Lemongrass

Vietnamese Chee Cheong Fun

Original Cha Gio Tom

Original Nem Cuon - Tom, Bo & Ga


Hue Beef Noodle Vietnamese 

Bo Luc Lac

KELAS MASAKAN VIETNAM @ VIETNAMESE CUISINE

YURAN /FEE : RM2500 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100


1.Original Cha Gio Tom ( Crispy Prawn Spring Roll + Vietnamese Fish Sauce )


2.Original Nem Cuon - Tom, Bo & Ga ( Rice paper Rool Prawn,Chicken lemongrass , Beef + Vietnamese Peanut Sauce

3.Fried Bean Curd With Chilli & Lemongrass

4.Bo Luc Lac ( Salad Sauteed Vietnamese Marinated beef )

5.Vietnamese Chee Cheong Fun ( Wrapped with prawn,chicken & mushroom with beansprout ,chillie fish sauce )

6.Hue Beef Noodle Vietnamese ( beef ,tendon ,brisket in spicy soup ) Bun Bo Hue

7.Hanoi Beef Noodle ( beef.tendon.brisket in clear soup ) Po Bo hanoi

Intipati :

1.Belajar membuat Asas Sos cicah utk hidangan vietnam

2.Belajar menyediakan Asas Setiap bahan mengikut menu , daripada sup clear dan sup spicy, vietnam chee cheong fun, fried bean curd dan spring roll goreng.

3. Belajar cara menggunakan Buku Standard Resepi & kelas diadakan secara Hands On

4.Belajar cara penyimpanan dan membuat dalam kuantiti untuk PERNIAGAAN.




Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )

Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )

Tarikh Kelas :
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )



Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 11 pagi

Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )


Hubungi : 60172260719 chef obie


Perhatian Anda Yang Sedang Membaca Info Kelas Masakan Perniagaan Popular 2019 ,dibawah ini adalah Cara untuk mengikuti kelas


Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan





Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie

FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor

 SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan

SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari 
Shah Alam

MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak

RESTAURAN RONEY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung & Bukit Sentosa

MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai

SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka 

DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor

TAT NASI AYAM 
Desaru Bandar Penawar, Johor

DAPUR AISHAH
Wisma Central , Kuala Lumpur

THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )

FISH TAKE AWAY
Tasek kenyir, Terengganu

NEVER BACK DOWN
Kedah Darul Aman

STEAKHOUSE
Kelantan

STEAKHOUSE WESTERN 
Penang

WESTERN BROTHERS
Johor

RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur

MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America

HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China 

DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka

MERCIK CHAR KUEY TEOW
 Parit Raja, Batu Pahat, Johor

BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor

CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur

DAPUR LAILII
 Kajang, Selangor

SATAY xxxxxx
 Kajang, Selangor

SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur

CAKOI 
Ipoh, Perak

TAHFIZ MATIQ
Kajang, Selangor


Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.














Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign