

Chef Obie / MGJ CONSULTANCY*
Subjek popular dalam kalangan peniaga dan usahawan makanan terkini adalah
Set Up Central Kitchen
Mengapa Pentingnya " Set Up Central Kitchen ? "
Salah satunya untuk melancarkan , memudahkan lagi penyediaan , pemprosesan menu dalam premis dengan konsisten dari segi pengeluaran ,sukatan juga rasa yang standard , menjimatkan masa , kos dan tenaga kerja.
Ingin tahu lebih lanjut Mengapa pentingnya Set Up Central Kitchen ? Sila hubungi Pihak Chef Obie segera.
Chef Obie MGJ CONSULTANCY
gunawan.jamil@gmail.com
mgjconsultancyfile@gmail.com
mgjconsultancyfile@gmail.com
Terima Kasih
Resepi Kuih Bahulu - Chef Obie ( Ulang siar Blog chefgunawanmalaysia 2014 )
Bahan:2 mangkuk Telur ( 16 biji gred A/B )2 mangkuk Gula pasir1 kg Tepung Gandum1 sudu besar Baking Powder1 sdm Esen / Flavor Rose atau Vanilla1 cawan Minyak MasakCara Penyediaan :Pukul telur dan gula sehingga kembang ( gunakan whisk- ) Dan ringanAyak tepung bersama baking powder ke dalam adunan bahulu yang telah kembang .Kemudian kacau adunan sehingga sebati bersama esen / flavor rose atau vanillaSebelum bakar bahulu, isikan acuan dengan minyak dan bakar dalam oven selama 10 minit - 15 minit untuk memanaskan acuan dan supaya adunan tidak melekat.Keluarkan acuan yang telah panas dari oven dan buangkan minyak yang telah dipanaskan.Sediakan kain atau tisu dapur untuk sapukan minyak ke acuan setiap kali sebelum masukkan adunan ke acuan.Tips - Untuk mendapatkan kuih bahulu yang ringan anda boleh panaskan tepung dalam oven terlebih dahulu selama 5 minit sebelum digunakan.Follow Chefobie Untoldhttp://chefgunawanmalaysia.blogspot.com/.../kelas... Mobile Cooking Class Chef Obie lebih 300 Pilihan Pelajar Suri Peniaga Dan Usahawan
Terima Kasih