Obielicious

KELAS MASAKAN DAN BAKING UNTUK PERNIAGAAN POPULAR- untuk Amateur & Profesional di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719 ( HOT ! )

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 30 Mac 2015

Resepi Pop Corn Karamel Ala MBO Cinema & cgco

Mesti korang dah biase makan pop corn kat MBO Cinema kan...
petang ni chef obie kongsikan resepi pop corn karamel ala mbo cinema...
heeee... oka layan yea..jangan lupa join contest-giveaway-chef-obie-cgco & friends fb  chefobie untold peace..





Resepi Pop Corn Karamel Ala MBO Cinema

1 cawan Mentega ( salted )
 2 cawan Gula Perang ( Brown Sugar ) 
1/2 cawan Corn Syrup 
1/2 sudu kecil garam 
1/2 sudu kecil Baking soda
 vanilla extract / essence 
5 quart Popped pop corn @ Jagung Pop Corn
Garam Secukup rasa

 Cara Membuat :

1.Panaskan Oven pada suhu 250F ( 95'C ) letakkan popcorn dalam Bowl yang besar. 

2. Gunakan saucepan medium , cairkan / masak mentega, gula perang,corn syrup dan garam kacau perlahan dan tanpa perlu mengacau selama 4 minit untuk memastikan bahan telah cair dan telah boil ( menggelegak ).Apabila telah menggelegak alihkan saucepan daripada api.masukkan Soda dan Vanilaa extract dan kacau.

 3.Tuangkan perlahan-lahan, dengan memastikan caramel yang dituang dapat meliputi popcorn.Gaul mesra popcorn dengan caramel .Taburkan garam sedikit , Masukkan dalam oven yang telah dipanaskan.Setiap 15 minit perlu keluarkan dari oven sebentar untuk mengacau popcorn.Masa masak 1 Jam.

Apabila selesai, keluaarkan popcorn ke tempat sejuk dan pecah-pecahkan gumpalan popcorn, menjadi butir popcorn yang cantik. Dapatkan ebook terkini chef obie sila klik

 Selamat mencuba.


Terima Kasih

Resepi Rawa Tosai dari India Selatan Dan Zapin Dari Yayasan Warisan Johor




Assalammualaikum wbt,

haaa.. hari ni bie nak sharing resepi rawa tosai..
kepada peminat tosai.. korang bolehlah mencuba resepi ni..
boleh buat kat rumah aje....
rajin-rajinkan diri yea...
ini juga merupakan makanan febret dari India selatan


Resepi Rawa Tosai



Bahan





240 gm / 480 gm Beras 


120 gm / 240 gm Ulunthe / ulundhu


20 gm / 40 gm Nasi Putih


1 biji / 2 biji Bawang besar (cincang)


1 biji / 2 biji Cili Merah ( cincang )


1 inici / 2 inci Lobak merah ( cincang )


1 biji / 2 biji Cili hijau ( cincang )


Garam secukupnya


Air Secukupnya


Minyak

Cara Membuat

1.beras,ulunthe dan nasi - kisar bahan tersebut bersama air secukupnya sehingga menjadi halus.Pastikan adunan tidak terlalu cair atau pekat.

2.Setelah itu masukkan garam dan gaul sebati,peram adunan selama 8 jam supaya adunan berganda ( naik )

3.Apabila adunan telah naik,panaskan kuali leper tanpa lekat dengan minyak.Sebelum disudukan diatas kuali, kacau terlebih dahulu sehingga sebati adunan.

4.Lebarkan adunan di atas kuali leper dan biarkan seketika.

5.Akhir sekali, taburkan bawang, cicli merah,hijau, lobak merah cincang di atas tosai.Biarkan seketika dan tutup tosai.Angkat dan sedia untuk dihidang.

rawa tosai ni sedap kalau dimakan bersama.. chutney!

Selamat Mencuba...sambil tu kite layan zapin dari yayasan warisan johor..
kasi goyang kepale jap... Dapatkan ebook terkini chef obie sila klik



Terima Kasih

Ebook Biskut Dan Kuih Raya Popular 2015 chef obie

Ebook Biskut & Kuih Raya Popular 2015
chef obie


1. ebook Kuih & Biskut Raya 2015 (hottest!)
Menjadi Pilihan Pembuat & Peniaga Biskut & Kuih Raya*****
-Resepi Congo Bar Popular , 
-Nestum Bar Crunchy,
-French Sable Classic,
-Epal Sable Berinti,
-Rainbow Styles Cookies
-Almond Tullie Crispy
-Biskut Cornflakes Crunchy Munchy
-Biskut Almond London Tuh Disini
 & banyak Lagi..


2.ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
3.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
4.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
5.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
6.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
7.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 
8.ebook 100 Resepi Roti Chef Obie ( terlajak laris! )

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  


Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit







Dapatkan sekarang ebook chef obie! Hanya RM30.00 sahaja melayakkan anda untuk menerima 5 ebook istimewa ini.

Hanya RM30 

seunit



Cara Pembelian :

Bank In ke Akaun MBB ( Maybank )

151409098193

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

Bukti pembayaran sila SMS: 

 Nama ebook  , RM30 , masa , tarikh dan

 email anda , kemudian sila hantar ke 017 2260719
( whatsapp / sms )

Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 





Terima Kasih

Kelas Baking : kek Ombre - Ombre Rose Cake

KELAS KEK PERSENDIRIAN 

short course & economy baking classes

kepada peminat-peminat kek dan cake maker
amateur mahupun profesional, atas permintaan ramai pihak chef obie kini membuka kelas kek persendirian 
short course dan economy classes
hanya 2 1/2 jam hingga 3 jam sahaja

1 x sijil kehadiran 

Pelajar boleh memilih mana-mana jenis kek dibawah untuk belajar secara personal dengan chef obie.


Fee / Yuran : RM450 seorang

Tarikh : Sepanjang Tahun 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 

Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )


Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari


Pilihan 10 : Ombre Rose Cake

 Pembayaran Yuran / Fee Kelas :

Bank In RM450.00 ke MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

SMS :  pilihan , RM450 , Tarikh buat pembayaran , Masa ,

tarikh kelas 9 /01/2015 ke 017 2260719



Masa Pembelajaran : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari


Sila Tempah Tarikh Kelas Segera Bagi Mengelakkan Sebarang Kesulitan- Kerjasama Anda Amat Kami Hargai.






 017 2260719 Call/ SMS /whatsapp 




Terima Kasih

Kelas Baking : Kek Original Coconut Layer Cake / Original Coconut Layer Gluten Free

KELAS KEK PERSENDIRIAN 

short course & economy baking classes

kepada peminat-peminat kek dan cake maker
amateur mahupun profesional, atas permintaan ramai pihak chef obie kini membuka kelas kek persendirian 
short course dan economy classes
hanya 2 1/2 jam hingga 3 jam sahaja

1 x sijil kehadiran 

Pelajar boleh memilih mana-mana jenis kek dibawah untuk belajar secara personal dengan chef obie.


Fee / Yuran : RM450 seorang

Tarikh : Sepanjang Tahun 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 

Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )


Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari


Pilihan 9 : Original Coconut Layer Cake or Original Coconut Layer Cake for diet- Gluten Free

 Pembayaran Yuran / Fee Kelas :

Bank In RM450.00 ke MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

SMS :  pilihan , RM450 , Tarikh buat pembayaran , Masa ,

tarikh kelas 9 /01/2015 ke 017 2260719



Masa Pembelajaran : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari


Sila Tempah Tarikh Kelas Segera Bagi Mengelakkan Sebarang Kesulitan- Kerjasama Anda Amat Kami Hargai.






 017 2260719 Call/ SMS /whatsapp 




Terima Kasih

Kelas Baking : Kek Austrian Raspberry Cake

KELAS KEK PERSENDIRIAN 

short course & economy baking classes

kepada peminat-peminat kek dan cake maker
amateur mahupun profesional, atas permintaan ramai pihak chef obie kini membuka kelas kek persendirian 
short course dan economy classes
hanya 2 1/2 jam hingga 3 jam sahaja

1 x sijil kehadiran 

Pelajar boleh memilih mana-mana jenis kek dibawah untuk belajar secara personal dengan chef obie.


Fee / Yuran : RM450 seorang

Tarikh : Sepanjang Tahun 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 

Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )


Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari


Pilihan 8 : Austrian Raspberry Cake

 Pembayaran Yuran / Fee Kelas :

Bank In RM450.00 ke MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

SMS :  pilihan , RM450 , Tarikh buat pembayaran , Masa ,

tarikh kelas 9 /01/2015 ke 017 2260719



Masa Pembelajaran : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari


Sila Tempah Tarikh Kelas Segera Bagi Mengelakkan Sebarang Kesulitan- Kerjasama Anda Amat Kami Hargai.






 017 2260719 Call/ SMS /whatsapp 




Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign