Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Sky Chef Katering Kuala Lumpur Dan Tips

 SELERA SKY CHEF KUALA LUMPUR

Salam Lebaran & Maaf Zahir & Batin
Terima kasih kerana memberi laluan kepada pihak kami mewar-warkan Promosi Untuk Tempahan Katering Open House hari Raya Aidilfitri

Kami berpengalaman menyediakan perkhidmatan katering untuk pelbagai jenis majlis pada sekala kecil hingga mega

( meeting , office functions ,open house , kenduri , majlis perkahwinan , pertunangan , birthday party & sebagainya )

50 pax ,100 pax , 200 pax , 300 pax , 500pax , 1000 pax ke atas

Pihak Selera Sky Chef Memberi perkhidamatan katering untuk area Kuala Lumpur dan Selangor.
Disediakan oleh tukang masak-tukang masak berpengalaman bagi memastikan kualiti hidangan yang terbaik untuk setiap pelanggan.

Lokasi : Ampang & Cheras  Kuala Lumpur





BUFFET KATERING BERBUKA PUASA RAMADHAN DAN OPEN HOUSE HARI RAYA 2017

Menawarkan Pakej katering Untuk Bulan Ramdhan Yang penuh Barakah ini.

Pihak Kami menerima tempahan untuk area Kuala Lumpur ( lembah klang Valley )

Membuat Katering Untuk Majilis-Majlis Berbuka Puasa Untuk Syarikat , Badan-Badan Korporat ( berbuka puasa bersama Anak Yatim dan Rumah Orang Tua , Persendirian dan sebagainya.

Manu-menu Masakan Kampung Nusantara menjadi pilihan kami sepanjang Bulan Ramadhan dan Hari Raya Open House, 

Pakej Menarik Berpatutan


* Tertakluk pada syarat minimum tempahan

Sila Buat Tempahan awal untuk mengelakkan sebrang kesulitan.
Anda juga boleh mencadangkan menu favourite kepada pihak kami.


Kepuasan Anda Matlamat Kami- di Sky Chef Katering Kuala Lumpur
Ampang Cheras


Assalammualaikum wbt ,

Tuan Puan 

Pihak Kami SKY CHEF CATERING KUALA LUMPUR
menyediakan perkhidmatan katering sempena 
RAMADHAN AL MUBARAQ ,

Sempena Ramadhan kali ini pihak katering kami TIADA mengenakan Charge Tambahan untuk Kos Pengangkutan ,peralatan , pembuangan Dan lain-lain untuk pelanggan kami dalam area KUALA LUMPUR.

Dengan Menu Berbuka Ala Kampung & Arab Sebagai Pilihan

Pakej 1
RM 35 ( Buffet ) minimum 50 pax
sekiranya tempahan dibawah 50 pax , Pakej akan Menjadi RM40

Nasi Putih Mewangi
Nasi Beriani / Nasi Minyak

Ayam Masak Hijau Berempah / Ayam Masak Kari Berkentang / Ayam Masak Merah Mewangi / Ayam Masak Beriani

Daging Masak Hitam Manis / Daging Masak Kurma Berkentang / Rendang Daging Minang / Daging Masak Beriani

Sambal Tumis Udang Petai

Masak Lemak Cili Api Nenas Ikan Masin

Sayur Goreng Campur / Acar Jelataah Mentah

Sambal Belacan & Ulam ulaman

FREE Kuih Muih - Karipap @ Talam
FREE Dadih- Buah buahan
FREE Potongan Buah buahan
FREE Buah Kurma

Air Teh Tarik
Air Kordial / Sirap Pandan Selasih

Pakej 2
RM 35 ( Buffet ) minimum 50 pax 
sekiranya tempahan dibawah 50 pax , Pakej akan Menjadi RM40

Nasi Putih Mewangi
Nasi Impit

Ayam Masak Hijau Berempah / Ayam Masak Kari Berkentang / Ayam Masak Merah Mewangi / Ayam Masak Beriani

Daging Masak Hitam Manis / Daging Masak Kurma Berkentang / Rendang Daging Minang / Daging Masak Beriani

Masak Lemak Cili Api Nenas Ikan Masin

Sayur Goreng Campur 

Sambal Belacan & Ulam ulaman

Soto Ayam , Mee Soto , Bee Hoon Soto bersama condiments
Carikan Isi Ayam , bergedil , Soohoon goreng , Taugeh , Daun Bawang , Bawang Goreng Dan Sambal Kicap
 Panjang, Taugeh , Taufoo , Fish Kek & Fish Ball , Kerang ,
Atau

Mee Kari bersama Condiments

FREE Kuih Muih - Karipap @ Talam
FREE Dadih- Buah buahan
FREE Potongan Buah buahan
FREE Buah Kurma

Air Teh Tarik
Air Kordial / Sirap Pandan Selasih

Pakej 3
RM35 ( Buffet ) minimum 50 pax
sekiranya tempahan dibawah 50 pax , Pakej akan Menjadi RM40

Nasi Ayam Mandy Yaman

Nasi Mandy Yaman

Ayam Mandy Yaman

Salad Arab Salatah

Sos Arab Hararah 

FREE Kuih Muih - Karipap @ Talam
FREE Dadih- Buah buahan
FREE Potongan Buah buahan
FREE Buah Kurma

Air Teh Tarik
Air Kordial / Sirap Pandan Selasih

Pakej 4
RM40 ( Buffet ) minimum 50 pax
sekiranya tempahan dibawah 50 pax , Pakej akan Menjadi RM45

Nasi Lamb Mandy Yaman

Nasi Mandy Yaman

Lamb Mandy Yaman

Salad Arab Salatah

Sos Arab Hararah 

FREE Kuih Muih - Karipap @ Talam
FREE Dadih- Buah buahan
FREE Potongan Buah buahan
FREE Buah Kurma

Air Teh Tarik
Air Kordial / Sirap Pandan Selasih

Pakej 5
RM25 ( Buffet ) minimum 50 pax
sekiranya tempahan dibawah 50 pax , Pakej akan Menjadi RM30

Nasi Tomato
Ayam Masak Merah Mewangi / Ayam Goreng Berempah
Sambal Tumis Udang Petai
Acar Jelatah Mentah
Pappadom

FREE Dadih- Buah buahan
FREE Potongan Buah buahan
FREE Buah Kurma

Air Teh Tarik
Air Kordial / Sirap Pandan Selasih

Hubungi Segera Untuk mendapatkan perkhidmatan katering kami-
Seluruh Lembah Klang- Kuala Lumpur , Ampang & Putrajaya


Cara membuat tempahan Katering :

1.Sila Hubungi  PIHAK KAMI melalui call atau whatsapp ke 0172260719 dengan segera bagi memudahkan pihak kami menguruskan tempahan katering anda dan mengelakkan sebarang kesulitan bagi tempahan saat akhir.

2.Sila CONFIRMKAN jumlah Pax yang anda mahukan .

3.Sila CONFIRMKAN Pakej Menu Pilihan Anda.

4.Sila CONFIRMKAN Tarikh , Hari dan Masa Majlis Anda.

5.Sila Buat Pembayaran Deposit sebanyak 70 % 
ke Akaun MBB  
151409098193
Muhamad Gunawan

7.Sila Simpan Bukti Pembayaran dan whatsapp info bukti pembayaran anda ke 0172260719 atau email kan bukti pembayaran ke gunawan.jamil@gmail.com

Kepada anda yang telah menggunakan perkhidmatan Katering Ramadhan kami- sama ada syarikat korporat , jabatan kerajaaan dan Persendirian- Terima kasih semoga perkhidmatan kami memuaskan hati anda semua.

SKY CHEF KATERING KUALA LUMPUR
Sedap & Menyelerakan 

Chef Obie 017 2260719


Inline image 1 Inline image 2 Inline image 3
Inline image 4
Inline image 5
Inline image 6
Inline image 7

Inline image 8








Menu Paling Budget untuk Open House Hari Raya Kali Ini Ialah RM20 perpax- Simple & Puas Hati!


Pilihan Menu Open House Seperti Dibawah ini :


Menu Open House 1
( paling popular 2015 & 2016 )

Nasi Impit
Kuah Kacang Vegiterian  Marbeles
Sayur Lemak Masak Lodeh Vegiterian
+ Telur Rebus
Sambal Tumis Ikan Bilis Marbeles + Sambal Tumis Ikan Bilis Petai
Air Sirap Selasih


Menu Open House 2

Nasi Impit
Sup Soto Ayam + Condiment 
( Daun Bawang, Bawang Goreng , Hirisan Daging Ayam ,Soo Hoon Goreng Dan Sambal Kicap )
Bergedil Kentang
Kuah Kacang Vegiterian  Marbeles
Air Sirap Selasih


Menu Open House 3

Nasi Impit 
Laksa Johor + Condiment
( Hirisan Timun , Kacang buncis , Daun Kesom , Hirisan Cili Merah Dan Sambal Belacan Kering untuk laksa johor )
Kuah Kacang Vegiterian  Marbeles
Air Sirap + Oren Sunquick



Menu Open House 4

Nasi Impit
Mee Rebus + Condiment
( Telur Rebus , Bawang Goreng, Daun Bawang , Hirisan Cili Merah & Hijau )
Kuah Kacang Vegiterian  Marbeles
Air Sirap Selasih



Menu Open House 5

Nasi Impit
Sayur Masak Lodeh 
Kuah Kacang Vegiterian  Marbeles
Ayam Masak Merah atau Ayam masak Hijau atau Rendang Ayam Minang atau Ayam Masak Kalio
Air Sirap Selasih

Hubungi Segera Untuk mendapatkan perkhidmatan katering kami-
Seluruh Lembah Klang- Kuala Lumpur , Ampang & Putrajaya

Kepada anda yang telah menggunakan perkhidmatan Katering Open House kami- sama ada syarikat korporat , jabatan kerajaaan dan Persendirian- Terima kasih semoga perkhidmatan kami memuaskan hati anda semua.

Hubungi :

Chef Obie 017 2260719 whatsapp
email : gunawan.jamil@gmail.com

Yang Benar,


Chef Obie @ Muhamad Gunawan Bin Haji Jamil
MGJ Consultancy & Services(  002098284-T )
Selera Sky Chef Katering 
Ampang / Cheras Kuala Lumpur
 

Facebook: chefobie untold
Instagram : chef_obie_official
whatsapp / Contact No : 0172260719






💐Pakej Perkahwinan Dan Pelbagai Majlis 2016 Terlajak Laris !



RM12 Per Pax Pakej Murah Dengan Pilihan Menu Yang Menarik.


"Sesuatu majlis tidak lengkap tanpa juadah dan hidangan kepada tetamu yang hadir. 

Kami di Sky Chef Catering Kuala Lumpur sangat menitikberatkan perkara peri penting ini.

Dengan berbekalkan pengalaman dan tenaga kerja terlatih menguruskan katering perkahwinan dan majlis-majlis berskala besar dan kecil,
kami sangat berbesar hati untuk menyajikan juadah dan hidangan yang disediakan dengan penuh kesempurnaan ."



        







SKY CHEF CATERING KUALA LUMPUR

"Setiap sajian yang dihidangkan di Sky Chef Catering Kuala Lumpur bukan sahaja mengandungi citarasa yang enak dan lazat tetapi dimasak dengan sempurna dan penuh ketelitan supaya pelanggan akan merasai sesuatu keunikan yang nyata. Masih mengekalkan resepi tradisional kemelayuan, di adun dengan gabungan fusion ala-ala Inggeris, pastinya membangkitkan selera dan aroma yang tersendiri.
Izinkan Chef, tukang masak dan pramusaji kami menawarkan servis terbaik yang tidak berbelah bagi kepada anda. Pengalaman Kami menghidangkan Makanan secara Profesional hampir 20 tahun "





📌PAKEJ RM12 



Nasi Minyak Mewangi 70%
Nasi Putih Mewangi 30 %



Ayam Masak Merah / Ayam Masak Buryani / Rendang Ayam Minang / Kurma @Kari Ayam Berkentang / Ayam Masak Kicap / Ayam Kalio

Sayur Dalca Mahameru

Jelatah Mentah

Papadom

Potongan Buah-buahan

Air Sirap Selasih

🎁PERCUMA 
📎Bubur Kacang / Bubur Jagung / Pulut Hitam 300 pax

PERCUMA - Pramusaji untuk Makan Beradab & Buffet Line

PERCUMA - 2 Ayam Golek & Manisan Istimewa untuk 10 pax




Pilihan Tambahan Lauk Untuk Pakej Perkahwinan




***1. Daging Masak Hitam Manis RM4.50 perpax👍

2.Daging Masak Merah RM4.50 perpax

3.Daging Masak Kicap Berkentang RM4.50 perpax

4.Daging Masak Kurma / Kari Berkentang RM4.50 perpax

5.Rendang Daging Minang RM4.50 perpax

***6.Sambal Udang Petai RM5.00 perpax👍

7.Sambal Tumis Udang RM4.50 perpax

8.Udang Masak Kari Kapitan RM5.00 perpax

***9.Ikan Masin Masak Lemak Nanas Cili Api RM4.00 perpax 👍

10.Pajeri Terung / Nanas RM2.50 perpax

11.Ulam ulaman / Telur Masin / Ikan Masin Dan Sambal Belacan RM2.50 perpax

12.Ulam ulaman Dan Sambal Belacan RM1.50 perpax

13.Ayam Masak Lemak Cili Api RM4.50 perpax

14.Sambal Tumis Ikan Bilis RM2.00 perpax

15.Sambal Tumis Ikan Bilis Petai RM2.50 perpax

16. Ikan Goreng Masak Berlada RM5.00 perpax ( keli / selar / kembong )

17.Masak Asam Pedas Muar Ikan Pari RM5.00 perpax


18.Masak Asam Pedas Tetel RM6.00 perpax

***19.Ikan Goreng Kunyit Garing RM5.00 perpax  ( kerisi , Selar ) gambar diatas*

*** 20. Ayam Goreng Bumbu Bali Istimewa RM5.00 perpax - gambar diatas*

***21. Gado-gado dan kuah Pecal RM3.00 perpax - gambar diatas*

***22. Satay Ayam Dan Satay Daging ( sebatang RM1.20 )-gambar diatas


“Jangan ragui kepakaran kami untuk merealisasikan impian majlis anda”

Open House / Event / Perkahwinan / Pertunangan / Tahlil / Hari jadi / Office event dll.
Pakej pada harga berpatutan 
Hubungi Segera Untuk mendapatkan perkhidmatan katering kami-
Seluruh Lembah Klang- Kuala Lumpur , Ampang & Putrajaya
Kepada anda yang telah menggunakan perkhidmatan Katering Open House kami- sama ada syarikat korporat , jabatan kerajaaan dan Persendirian- Terima kasih semoga perkhidmatan kami memuaskan hati anda semua.

Hubungi :

sky chef catering kuala lumpur
Chef Obie 017 2260719 whatsapp
email : gunawan.jamil@gmail.com


 

“Jangan ragui kepakaran kami untuk merealisasikan impian majlis anda 
chef obie ” 
whatsapp 0172260719




SET ARAB YEMEN- NASI MANDY AYAM DAN KAMBING

 POPULAR

Nasi Mandy Ayam * smoked

Nasi Mandy Kambing * smoked
Salad De' Yemen
Salad Yemen Extra Virgin
Sos Hararah Yemen
Sup Mandy Berempah
Puding Buah Buahan
Agar agar klasik bersama Brandy Snap*Free with term & condition
Air Sirap Selasih / Air Punch Timur Tengah
Teh O Panas / Kopi O Panas / Nescafe Tarik
Set Hiasan -Fresh Flower by Florist Artist * Free with term & condition



SKY CHEF & KHUZRASA CATERING KL

0172260719

0196460409


















Pihak kami juga menerima tempahan LUNCHBOX Nasi Mandy Ayam dan penghantaran ke rumah dan pejabat anda.
pada setiap hari khamis

Anda boleh segera membuat tempahan sehari awal atau seminggu awal untuk anda dan rakan sepejabat anda.
( kami membuat penghantaran area ampang dan kuala lumpur )

whatsapp untuk cara membuat tempahan

0172260719 chef obie








Menu Katering Makan Tengah Hari





RM25 per pax 

Nasi Goreng Yong Chow + Keropok Udang

Ayam Goreng Berempah + Salad Mentimun

Roti Jala Dan Potongan Roti Peranchis
Kari Ayam Berkentang

Laksa Johor + Sambal Belacan
with condiment

Kuih Talam -
Seri Muka

Dadih Tembikai Susu

Air Sirap Selasih Pandan

Teh O panas 





RM30 per pax western + Local

Laksa Johor + sambal belacan
with Condiment

Chicken Chop Grill
+ Black Pepper Sauce

atau

Crispy Chicken Chop
+Black Pepper Sauce

French Fries + Potato Wedges ( Pepper + Papprika + salt )
Chilli sauce + Tomato Sauce and mayonis

 Mixed Vege 

Kuih Talam -
Seri Muka

Dessert - Panacotta with  berries sauce@ chocolate sauce

Air Sirap Selasih Pandan



RM30 per pax western

Bread and Butter Pudding
+ Vanilla Sauce

Mix Garden Salad  and MIxed Vege + Dressing 1000 Island + Caesar Dressing + Mayonis + Olive Virgin Oil

French Fries + Potato Wedges ( Pepper + Papprika + salt )

Chicken Chop Grill
+ Black Pepper Sauce

atau

Crispy Chicken Chop
+Black Pepper Sauce

Dessert - Panacotta with  berries sauce@compot


 Air Punch Mint Mojito


RM25 per pax western

Bread and Butter Pudding
+ Vanilla Sauce

Mix Garden Salad  and MIxed Vege + Dressing 1000 Island + Caesar Dressing + Mayonis + Olive Virgin Oil

French Fries + Potato Wedges ( Pepper + Papprika + salt )

Chicken Chop Grill
+ Black Pepper Sauce

atau

Crispy Chicken Chop
+Black Pepper Sauce

Dessert - Panacotta with  berries sauce@compot


 Air Punch Mint Mojito


RM25 per pax 

Nasi Putih dan

Nasi Minyak
 atau
Nasi Tomato 
atau
Nasi Buryani

Ayam Masak Merah Delima / Ayam Masak Kurma Berkentang
Sayur Dalca Mahameru / Sayur Goreng Kobis
Jelataah Mentah / Acar Rampai
Pappadom

Laksa Johor + sambal Belacan
with condiment

Kuih Talam -
Seri Muka
Talam Cendol

Dadih Tembikai Susu

Air Sirap Selasih Pandan



Teh O panas




Menu Katering Hari Jadi & Sebagainya 


RM 10.00 per pax
tidak termasuk candy buffet

Laksa Johor + sambal belacan
with condiment

atau

Laksa Penang
with condiment

atau

Nasi Lemak + Sambal Tumis
with condiments

Ayam Goreng Berempah

Potongan Pelbagai kek

Air Sirap Selasih Pandan

*Candy Buffet Tambahan RM350.00



RM 11.00 per pax
tidak termasuk candy buffet

Nasi Lemak + Sambal Tumis
with condiment

Nugget ayam + cili sos + tomato sos + mayonis 
Sosej Goreng Bawang

Kuih Talam -
Talam keladi / Cendol

atau

Bubur Pulut Hitam

Air Sirap Selasih Pandan



*Candy Buffet Tambahan RM350.00




RM 12.00 per pax
tidak termasuk candy buffet

Nasi Impit Soto Ayam
with condiment + sambal kicap

Nasi Goreng Yong Chow + Keropok Udang

Kuih Talam-
Seri Muka

Air Sirap Selasih Pandan



*Candy Buffet Tambahan RM350.00


RM 13.00 per pax
tidak termasuk candy buffet

Mee Kari Istimewa
with condiment

Bee Hoon Goreng Singapura / Siam

Ayam Goreng berempah

Potongan Pelbagai Kek

Air Sirap Selasih



*Candy Buffet Tambahan RM350.00


RM 15 per pax B
tidak termasuk candy buffet


Nasi Goreng Yong Chow + keropok Udang
Bee Hoon Goreng Singapura @ Bee Hoon Soto Ayam
Roti Jala

Kari Ayam Berkentang untuk Roti Jala

Bubur Kacang Hijau / Merah 

Air Sirap Selasih Pandan

*Candy Buffet Tambahan RM350.00



RM 15 per pax A
tidak termasuk candy Buffet

Nasi Minyak 
Nasi Putih

Ayam Masak Merah 
Dalca Sayur Mahameru
Jelataah Mentah
Papadom

Dadih Tembikai Susu @ Pananacotta dengan sos coklat
Potongan Kek

Air Sirap Selasih Pandan



*Candy Buffet Tambahan RM350.00







RM30.00 perpax
Makan Tengah Hari @
Lunch

Nasi Putih dan

Nasi Minyak
 atau
Nasi Tomato 
atau
Nasi Buryani
atau
Nasi Kabuli
atau
Nasi Hujan Panas

Ayam Masak Merah Delima / Ayam Masak Kurma Berkentang
Daging Masak Hitam Manis / Rendang Tok
Sayur Dalca Mahameru / Sayur Goreng Kobis
Jelataah Mentah / Acar Rampai
Pappadom

Laksa Johor + sambal Belacan
with condiment

@ Laksa Penang with Condiment

Kuih Talam -
Seri Muka
Talam Cendol

Dadih Tembikai Susu

Air Sirap Selasih Pandan

Teh O panas





Tea Time 
RM10.00


Bee Hoon Soto Ayam dan condiment

@

Roti Jala
Kari Ayam Berkentang untuk Roti Jala




@

Kek Pisang Dan chiffon Oren/ Pandan

@

Pizza Bun atau Sandwiches 

@

Roti Jala Pandan dengan
Rawa Durian


Air Nescafe & Mineral water





RM10.00 per pax

BreakFast

Nasi Lemak + Sambal Tumis

with condiment

@

Lontong dam Sambal Tumis Ikan Bilis

@

Mee Goreng Udang dan Sambal Tumis Ikan bilis

@

Nasi Goreng Yong Chow + Keropok Udang


Teo O dan Nescafe O

@

Bee Hoon Goreng Singapura 

+

Kuih Karipap / Kuih Talam / Popiah Goreng /Pulut Panggang

Teh O dan Teh Tarik / Nescafe


Penghantaran Area Kuala Lumpur- Untuk pelbagai jenis Majlis , mesyuarat pejabat , program atau kursus 
dan sebagainya.

Menu RM20 per pax

Nasi Buryani

Ayam Masak Merah

Daging Buryani Masala

Dalcha Sayur

Jelataah Mentah

Puding / Dadih 

Air Sirap Selasih Pandan


Menu RM25 per pax

Nasi Buryani + Nasi Putih

Ayam Masak Merah

Daging Buryani Masala

Kari Ikan Talang Nanas

Dalcha Sayur

Jelataah Mentah

Puding / Dadih 

Air Sirap Selasih Pandan


MENU WESTERN SELERA SKY CHEF KATERING

MENU 1

Soup -
SPICY CHICKEN MACARONI SOUP

Bread Basket -
FRENCH BAGUETTE , WHOLEMEAL BAGUETTE , SOFT ROLL & ETC

Salad with Dressing-
MIXED GARDEN SALAD WITH 1000 ISLAND DRESSING

Pastas-
FETUCHINE & SPAGHETTI
BOLOGNESE & AGLIO ALIO

Main Course-
BUTTER RICE
BREADED CHICKEN CHOP
BLACK PEPPER SAUCE
COLESLAW

Dessert
COCONUT PUDDING JELLY

Bavarages
FRUIT PUNCH CORDIAL
SKY JUICE WITH LIME AROMA


* Tempahan Katering untuk menu 1 western ini ,melebihi 1000 pax akan diberi potongan diskaun Istimewa
*Tempahan katering menu 1 western ini juga diberi harga Istimewa untuk pemegang kad pelajar
Kolej / Universiti dan sebagainya.


Sky Chef Katering Kuala Lumpur

Call / Whatsapp 0172260719

email : gunawan.jamil@gmail.com






Tips & Petua Dapur Lama Dan Baru






Mengilatkan Periuk dan kuali


-Biase lepas memasak kite hadapi masalah ni,periuk dan kuali yang kehitaman dan sukar untuk dibersihkan.Petua menggunakan sabun buku mandi tak kirelah jenama ape sabun mandi boleh diguna pakai. Caranya ambil sabun mandi buku dan gosokkan dibelakang periuk atau kuali dibawah air yang mengalir, sental sehingga bersih dan anda akan dapati hasilnya lebih hebat lebih bersih dari biase, selamat mencuba.

- Satu lagi petua jika korang menggunakan periuk besar untuk memasak nasi atau lauk untuk sesuatu majlis,
perlulah korang sapukan minyak masak sekeliling bahagian bawah periuk dan tepi periuk. ia bertujuan akan memudahkan korang
untuk mencuci bersih dengan hanya menggunakan sabun pencuci pinggan sahaja dan bilasan yang tak perlu menggunakan air yang banyak.

selamat mencuba


gambar courtesy google.


2.Mengurangkan masin dalam masakan terlebih masin

Ini petua orang lame, jika korang masak masakn berkuah dan terlebih masin pulak tu, betul-betul makan garam lah orang kate, jadi jangan panic- gunakan petua ni- ambil kelapa parut dan bunjutkan ke dalam kain yang diikat kemas kemudian rendamkan ke daalam masakan berkuah korang yang terlebih masin tu, biarkan seketika kuahnya sehingga rasa seimbang.

Satu lagi cara ni juga sesuai digunakan dalam masakan berkuah dan bersantan atau tidak bersantan yang terlebih masin,korang perlu tambahkan sedikit air dan letakkan 2 biji ubi kentang yang dipotong dadu, biar mereneh sehingga kentang lembut, kentang mengurangkan rasa masin yang terlebih , selain korang boleh tambah sekeping asam keping dalam masakan.

Boleh gantikan mentimun jika tiada ubi kentang.

Selamat mencuba.


gambar courtesy google


3.Hilangkan Bau Hangit Nasi

Korang jika mengalami situasi ini, biasenye yang menanak nasi menggunakan dapur manual,biase berlaku kepada yang tidak biase atau tidak pandai mengendalikan aakan berpotensi tinggi untuk hangit nasinye.

Jangan Panik apabila nasi sudah meninggalkan bau hangit, Ambil 3 batang cili kering yang sudah dibersihkan, letakkan dalam periuk Kemudian tutupkan penutup periuk nasi biarkan seketika, Insyaallah baunya akan hilang

Kalau takde cili kering , boleh gunakan cili merah segar atau potongan wedges sebiji buah tomato juga dapat membantu mengurangkan bau hangit.

Selamat Mencuba.




Kacang cepat empuk


Jika ingin membuat bubur kacang tentu anda mempunyai masalah semasa merebus kacang. Ini kerana kacang yang akan direbus itu memakan masa yang agak lama untuk empuk. Bagi mengatasi masalah ini, masukkan sudu bersama-sama kacang yang hendak direbus. Cara ini akan mempercepatkan masa untuk merebus kacang tadi.

petua satu lagi- kacang hijau atau kacang merah perlu disanagi terlebih dahulu

Menghilangkan bau hangit 


Sesetengah orang tidak tahan atau pening bila terhidu bau hangit. Cara menghilangkan bau hangit termasuklah hangit nasi atau  masakan-masakan lain adalah dengan cara masukkan dua atau tiga tangkai cili kering ke dalam periuk. Kemudian, tutup dan biarkan seketika. Insya-Allah, bau hangit itu akan hilang.

boleh guna cili merah segar juga atau potongan mentimun
Cili giling terlalu pedas


Masakan yang menggunakan cili kering yang digiling sememangnya sedap. Tetapi, jika cili terlalu pedas, mungkin mengakibatkan sakit perut. Untuk mengurangkan pedas cili tersebut, goreng seketika cili kering dengan minyak. Kemudian, tos dan gilingkan cili tersebut. Pedasnya akan berkurangan dan warna cili tersebut akan kelihatan lebih cantik.

boleh gunting cili kering tujuan buang biji cili kering , kemudian rebus, dan bilas dengan air bersih sehingga tiada air berwarna hitam.biji cili kering penyebab pedas .

Hilangkan lendir ikan air tawar 

Ambil sedikit daun pisang dan masukkan ke dalam bekas yang berisi ikan yang telah disiang. Lalu ramas dan cuci ikan dengan air sehingga bersih. 
boleh juga taburkan dan lumurkan garam pada kulit ikan ,biarkan 5 minit kemudian bilas

Mudah mengopek kerang 


Mudahkan mengopek kerang dengan mencampurkan sesudu minyak masak ke dalam air rebusan. Nescaya kerang akan tebuka sedikit dan memudahkan anda mengopeknya nanti.

boleh juga gunakan aesudu besar marjerin atau mentega

Tauhu tahan lama 


Bagi mencegah tauhu yang kita beli dapat bertahan lama, cuci dengan air bersih. Tus kan tauhu sehingga ia kering dan tuangkan air panas. Biarkan sehingga ia sejuk.kemudian simpan dalam peti sejuk bo;eh letak sedikit garam dalam air simpanan.


Memotong buah-buahan 


Sebelum memotong buah-buahan, pisau hendaklah disapu dengan limau nipis terlebih dahulu. Dikatakan limau nipis mengelak potongan buah-buahan daripada menjadi lebam.


 Hindari Kumbang Beras 


Hindari beras daripada kumbang beras dengan meletakkan 7 hingga 8 tangkai cili kering kedalam tempat  menyimpan beras. Cili kering tersebut hendaklah ditimbus ke dalam beras tadi.

gunakan bekas kedap udara , pastikan janagan ada sedikit air dlm bekas.

Masalah Nasi Mentah 


Sekiranya nasi yang kita masak tidak cukup masak atau mentah, jangan risau kerana masaalah ini masih boleh diatasi. Caranya mudah saja. Anda hanya perlu isikan air panas kedalam sebiji mangkuk kecil yang tahan panas. Buatkan lekuk pada bahagian tengah nasi, kemudian masukkan mangkuk yang berisi air panas tadi. Tutup periuk rapat-rapat dan biarkannya diatas api yang perlahan beberapa minit sehingga nasi masak.


Lauk Terlebih Masin 


Kadangkala tanpa disengajakan, lauk yang kita masak menjadi terlalu masin dan ini menjadikan ianya kurang enak untuk dimakan. Untuk mengatasi masalah ini, mula-mula ambil sedikit daun pisang, cucikannya sehingga bersih. Kemudian masukkan kedalam masakkan itu tadi. Insya-Allah rasa masin akan berkurangan.

boleh juga gunakan ubi kentang dengan menambah kentang dalam masakan, kentang akan menawarakan masakan yg masin.
juga boleh masukkan beberape biji belimbing besi

Bubur kacang lebih enak 


Sebelum merebus kacang, elok digoreng tanpa minyak terlebih dahulu. Goreng sehingga agak garing sedikit dan berbau wangi. Matikan api. Selepas itu rendam dalam air lebih kurang 2 jam supaya ia cepat kembang dan lebih cepat masak nanti. Insya-Allah anda akan dapat bubur kacang yang lebih enak kerana bangkit bau wanginya, apatah lagi di tambah dengan durian sebagai perisa tambahan.


Hilangkan lemak ayam 


Basuh ayam dengan mengunakan air bersih kemudian buangkan air tersebut dan ambil tepung gandum, sapukan pada ayam tersebut dengan sedikit air selepas tu bolehlah ia nya di bersih semula mengunakan air. Selepas itu barulah puan campurkan dengan apa sahaja bahan yang hendak dicampurkan sebelum memasakkannya.


Melembutkan cucur kodok 


Kalau anda inginkan cucur kodok anda lembut setelah dimasak, bancuhlah dengan air suam. Kemudian goreng seperti biasa. Cucur pasti lembut walaupun setelah sejuk.


Menghilangkan pahit peria


Peria memang pahit. Untuk menghilangkan pahitnya, potong peria dan rendam didalam air berisi garam halus. Setelah lebih kurang 25 minit, sejatkan dan masaklah peria tadi mengikut resepi anda.

chef ingatkan..makanlah peria yang pahit kerana yang pahit itulah hasiatnya terkumpul.

Mengelakkan Tauhu melekat dikuali


Tauhu akan melekat jika digoreng. Taburkan garam halus pada permukaan atas dan bawah tauhu sebelum digoreng. Hasilnya, tauhu tidak melekat lagi.


Mudahkan mengupas kentang


Basuh kentang terlebih dahulu, kemudian rebuslah kentang tersebut selama lebih kurang 5 minit atau sehingga hampir empuk. Sejukkan dan kemudian kupaslah kulitnya. Hasilnya kentang lebih cantik dan mudah mengupasnya.

atau gunakan peeler yang tajam bg memudahkan anda mengupas.

Membersihkan siput sedut 


Jika anda menghadapi masaalah untuk membersihkan siput sedut, petua dibawah ini mungkin berguna bagi anda. Ambil sebekas hampas kelapa, gaulkan siput sedut yang masih hidup itu dan biarkan semalaman. Esoknya barulah anda mula mengerat bahagian hujung cengkerang siput itu sebelum dimasak. dengan demikian bau lumpur dari siput itu akan hilang, malah bertambah rasa lemaknya apabila dimasak.

boleh juga gunakan batang pada daun pisang dengan memotong serong, ia juga berkesan untuk membersihkan siput sedut dan kerang, 

Mengharumkan dapur


Pada kebiasannya pada bahagian dapur anda akan berbau yang kurang menyenangkan, terutamanya apabila anda menyiang ikan. Bagi mengatasi masalah ini, rebuslah beberapa keping kayu manis, bunga cengkih dan cuka biasa. Kemudian sembur atau lapkan air rebusan itu pada kabinet, jubin dan sekitar dapur. Ia berkesan bagi menghilangkan bau hanyir serta bau-bau lain yang kurang menyenangkan.

selain letak daun pandan di setiap penjuru dapur mahupun dibawah kabinet.ia bukan setakat hilang bau hanyir tetapi menghalau lipas.

Membersihkan minyak gorengan


Jika anda menghadapi masaalah kehitaman pada minyak gorengan, ambil beberapa keping asam keping dan masukkan kedalam kuali bersama bahan gorengan anda. Asam keping tadi akan menyerap kehitaman pada minyak gorengan anda, dan hasilnya anda dapat menggunakan minyak gorengan tadi beberapa kali.


Mengembalikan kesegaran sayur  


Jika anda menyimpan sayuran beberapa hari di dalam peti ais, kesegarannya akan hilang. Untuk mengembalikan kesegaran- nya, rendam sayuran tadi di dalam air yang dicampur sedikit cuka atau garam selama beberapa minit. Selain dari mengembalikan kesegaran sayuran itu, cuka juga bertindak menghilangkan kotoran pada sayur yang direndam tadi.













Facebook : chefobie untold

Instagram : chef_obie_official
website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com

whatsapp : 0172260719


"Born To Make You Happy" Britney Spears

[Intro:]
Oh, my love [laugh]
Oh, yeah yeah
Oh, yeah

[Verse 1:]
I'm sitting here alone up in my room
I'm thinking about the times that we've been through
Oh, my love
I'm looking at a picture in my hand
Trying my best to understand
I really want to know what we did wrong
With a love that felt so strong
If only you were here tonight
I know that we could make it right

[Chorus:]
I don't know how to live without your love
I was born to make you happy
'Cause you're the only one up in my heart
I was born to make you happy
Always and forever, you and me
That's the way our life should be
I don't know how to live without your love
I was born to make you happy

[Verse 2:]
I know I've been a fool since you've been gone
I'd better give it up and carry on
Oh, my love
'Cause living in a dream of you and me
Is not the way my life should be
I don't want to cry a tear for you
So forgive me if I do (ooh)
If only you were here tonight
I know that we could make it right

[Chorus:]
I don't know how to live without your love
I was born to make you happy
'Cause you're the only one up in my heart
I was born to make you happy
Always and forever, you and me
That's the way our life should be
I don't know how to live without your love
I was born to make you happy

[Hook:]
(Oh yeah)
(Oh yeah)
I'd do anything
I'd give you my world
I'd wait forever to be your girl
(Just call out my name)
Just call out my name (and I will be there) and I will be there (ooh)
Just to show you how much I care (alright) (ooh)
I was born to make you happy, yeah (ooh) (oh yeah)

[Chorus:]
I don't know how to live without your love
I was born to make you happy
'Cause you're the only one up in my heart
I was born to make you happy
Always and forever, you and me
That's the way our life should be
I don't know how to live without your love
I was born to make you happy
(Oh, oh)
I was born to make you happy
(Oh yeah, oh yeah)
Always and forever, you and me
That's the way our life should be
I don't know how to live without your love
I was born to make you happy



Ebook Biskut & Kuih Raya Popular 2015
chef obie


1. ebook Kuih & Biskut Raya 2015 (hottest!)
Menjadi Pilihan Pembuat & Peniaga Biskut & Kuih Raya*****


2.ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
3.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
4.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
5.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
6.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
7.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 
8.ebook 100 Resepi Roti Chef Obie ( terlajak laris! )

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  


Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit




Dapatkan sekarang ebook chef obie! Hanya RM30.00 sahaja melayakkan anda untuk menerima 5 ebook istimewa ini.

Hanya RM30 



seunit



Cara Pembelian :

Bank In ke Akaun MBB ( Maybank )

151409098193

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

Bukti pembayaran sila SMS: 

 Nama ebook  , RM30 , masa , tarikh dan

 email anda , kemudian sila hantar ke 017 2260719
( whatsapp / sms )

Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 



Info : 

Hottest!



Hottest!

Perkongsian Resepi terbaik daripada chef - Seperti Biskut Makmur Alfredo , Mazola Lebaran, Kerepek Bawang Bondalicious,Tat Teratai Tasik Madu,Famous Amos, Biskut Jakarta,Lidah kucing Vanilla , Mariah Carey dan banyak lagi yang perlu anda tahu ,Segala resepi kuih dan biskut raya ini boleh dikomersialkan atau untuk kegunaan sendiri . "Semoga Hati Berasa Puas Dapat Menghidangkan Pelbagai Makanan Yang Enak Dan Tetamu Bahagia Dan Seronok Menikmati Juadah Yang disediakan". 

Dapatkan sekarang hanya RM30.00 


Hot!

Perkongsian resepi kuih tat popular, pelbagai jenis tat nanas boleh anda pelajari , cara memasak dengan betul untuk membuat jem nanas, pasti anda puas hati dengan hasil tat yang bakal anda buat nanti, Resepi tat ini boleh dikomersialkan ataupun untuk kegunaan sendiri. Pasti sambutan lebaran kali ini amat bermakna kerana anda menyediakan juadah kuih raya sendiri.

 Dapatkan sekarang hanya RM30.00 



hot!

Kepada peminat biskut berasaskan kacang , kini perkongsian resepi biskut mazola terbaik dan biasa digunakan untuk industri perhotelan, perniagaan kuih raya dan untuk hidangan eksklusif seperti untuk VIP, VVIP mahupun untuk perniagaan Hamper .Resepi Asli dan penggunaan bahan yang berkualiti dan mudah untuk dibuat.ebook ini perlu anda miliki! 

Hanya RM30.00



hot!
Pelbagai menu hidangan bazaar ramadhan dikongsikan dalam ebook ini, pasti anda tak menyesal kalau milikinya, dari hidangan minuman seperti Air Katira, Air Soya, kuih muih , masakan ayam dari yang percik hingga digolek, daging, ikan dan macam-macam lagi.Dapatkan sekarang hanya RM30.00



hot!

Alhamdulillah dapat juga chef kongsikan kepada anda yang gemar memasak sendiri untuk keluarga atau teman-teman, pelbagai resepi mudah dan sedap dikongsikan dalam ebook berbuka dan bersahur.Beli dulu baru anda tahu intipatinya!

 Dapatkan sekarang hanya RM30.00



hot!

Peminat ayam golek jangan lepaskan peluang memiliki ebook ini.
Apa yang anda cari ada didalam.

Dapatkan sekarang hanya RM30.00



Info ebook PERCUMA :

keistimewaan ebook percuma daripada chef obie: 



ebook Menu Open House - menghidangkan pelbagai menu menarik ,mudah dan sedap untuk anda hidangkan kepada tetamu seperti Laksa Penang , Laksa Johor ,Satay , Kuah Kacang ,Ayam Masak Merah , Masak Lodeh ,Rendang Tok , Soto , Bakso , Nasi Tomato , Nasi Minyak ,Puding Jagung Dan banyak lagi resepi  dengan tips sukatan memasak untuk tetamu 50 pax- 1000 pax perlu anda miliki dengan PERCUMA!



ebook Cara Buat Ketupat - mempersembahkan kepada anda cara menyukat beras @ pulut dalam ketupat dan cara-cara menganyam ketupat langkah demi langkah , ketupat Satay dan ketupat palas ( Bergambar ) perlu anda miliki dengan PERCUMA !




ebook Variasi Tat Nanas - perkongsian resepi yang sedap dan mudah, penyediaan tat nanas tradisional yang telah difusionkan .Teknik memasak jem nanas dan penyediaan doh tat klasik menjadi intipati variasi tat nanas ini  dan ianya berada dalam kelas tersendiri.Mereka yang profesional juga menggunakan menu ini dalam memvariasikan kuih tat yang sedia ada.Perlu anda miliki dengan PERCUMA!


ebook Membuat Kek Dan Tips -  Perkongsian Resepi Kek Asas Buttercake , Coklat kek , Cheesecake , Fruit Kek Dan Kek Sponge , penerangan cara penyedian , penggunaan sukatan metriks dengan betul , penjagaan kek , tips baking dan banyak lagi, pasti setiap dari anda ingin tahu asas membuat kek ini. perlu anda miliki sekarang secara PERCUMA! Ia semuanya percuma , chef obie beri jaminan!Anda hanya perlu membeli satu daripada ebook terlaris chef obie dibawah pada harga mampu milik.


ebook Tips Roti Chef obie yang begitu eksklusif-
info step by step pembuatan roti bergambar serta tips 
penting kepada mereka yang amateur dalam pembuatan roti
juga sesuia kepada mereka yang profesional sebagai rujukan.


Dapatkan sekarang ebook chef obie! Hanya RM30.00 sahaja melayakkan anda untuk menerima 5 ebook istimewa ini.

kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!

Hanya RM30 

seunit

Cara Pembelian :

Bank In ke Akaun MBB ( Maybank )

151409098193

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

Bukti pembayaran sila SMS: 

 Nama ebook - cupcake 3D , RM30 , masa , tarikh dan

 email anda , kemudian sila hantar ke 017 2260719
( whatsapp / sms )

Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 





Buku Baking Dan Sugarcraft terlaris dipasaran iaitu 

Cupcake 3D chef gunawan @ chef obie 

kini telah diupgrade kepada version buku eletronik

yang lebih mudah dikendalikan dan lebih praktikal.

ebook Cupcake 3D chef obie 



kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!

Hanya RM40

Buku Cupcake 3D Pertama Di Malaysia



kini Di Upgrade kepada Buku Eletronik



Salam 1Malaysia chef obie ucapkan kepada semua masyarakat Malaysia.



Alhamdulillah dengan terbitnya buku edisi khas Cupcake 3D diharap dapat membantu surirumah,usahawan-usahawan serta pelajar pelajar mahupun sesiapa sahaja yang berminat menambah ilmu seni cupcake,mempelajari dan memahami pembuatan cupcake 3D yang boleh dikatakan masih baru bertapak diMalaysia.



Kini telah dupgrade kepada buku eletronik atau lebih 



dikenali ebook!



ebook Cupcake 3D chef obie




kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!

Hanya RM40

Cupcake 3D ini amat popular di Amerika Syarikat, Australia ,jepun Dan negara eropah, jga dikenali dengan pelbagai nama lain seperti cupcake karakter mahupun cupcake modelling.


Saya chef Obie  dengan rasa syukur dan berbesar hati ingin berkongsi rahsia dan resepi pembuatan cupcake 3D kepada mereka yang berminat.

 Ingin chef terangkan terlebih dahulu apa yang dimaksudkan cupcake 3D?tidak ramai yang tahu dan keliru tentang maknanya, ramai yang tahu maksud cup cake iaitu kek cawan yang kecil dan dan sesuai dibuat cenderahati.

Cupcake ada pelbagai jenis antaranya "cupcake buttercream", "art cutting toppers", "wrapping deco", "frosting", "2D" dan "modelling atau 3D.

 Chef Obie ingin fokuskan kepada Cupcake 3D Modelling. Cupcake ini dibuat menggunakan fondant dan gumpaste.Ianya mempunyai asas aneka rasa dan jenis boleh digunakan.

kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!

Hanya RM40


3D bermaksud rekabentuk kek kelihatan menonjol, tegap dengan bentuk figura ( modelling ) hampir menyerupai bentuk asal dan sebagainya yang dihasilkan menggunakan fondant dan gumpaste.

 Cupcake 3D ini tahan lasak berbanding cupcake krim dan sebagainya serta tahan pada suhu bilik.

Isipadunya juga lebih berat berbanding cupcake biasa dan memerlukan kemahiran dalam pembuatan fondant dan gumpaste. 

Chef obie berkongsi "Rahsia pembuatan fondant dan gumpaste"yang cantik dan mudah digunakan serta tips-tips dalam penjagaannya semua ada salam ebook ini.








PELAJARI TEKNIK ASAS MEMBUAT CUPCAKE 3D CHEF OBIE LANGKAH DEMI LANGKAH 


Modelling tool asas membuat pokok,tumbuh-tumbuhan, membuat lekukan halus, lekukan dalam dan kasar.


Modelling tool asas untuk membuat marking,membuat marking lebih dalam.


Modelling tool asas membentuk pelbagai figura.



TIPS PENJAGAAN FONDANT & GUMPASTE



1.Setiap fondant & gumpaste handmade yang baru dibuat perlu disimpan dengan membungkus dalam plastik bag atau menggunakan cling film.


2.Fondant dan gumpaste perlu disimpan dalam bekas kedap udara.



 3.Fondant tidak boleh disimpan didalam peti sejuk walaupun telah dibungkus kemas kerana suhu sejuk akan merosakkan fondant.



 4.Fondant yang telah disimpan dengan kemas boleh tahan tarikh luput selama sebulan.



***Banyak lagi tips penjagaan fondant & gumpaste chef obie didalam ebook "CUPCAKE 3D CHEF OBIE"



Antara Glosari ebook cupcake 3D chef obie 



Liquid Glucose- kebiasaannya berasaskan jagung,anggur dan madu, berwarna 'clear' danada yang berwarna kuning.mudah didapati di eropah dan asia,tidak akan menjadi kristal apabila disejukkan.



Tylose Powder- tylose powder atau CMC adalah sejenis bahan kimia yang bukan toksik, digunakan untuk mengeraskan campuran fondant dan juga boleh dicampur dengan air untuk membuat edible glue.

  Chef yakin anda akan cepat belajar dengan menggunakan ebook Cupcake 3D chef Obie . 

Dalam ebook "CUPCAKE 3D" yang berwarna penuh juga memiliki 120 m/s anda disajikan dengan 11 resepi cupcakes pelbagai perisa dari barat dan eropah, lebih 30 figura 3D serta langkah demi langah dalam pembuatan cupcake jenis ini.

version ebook cupcake 3D chef obie resepi telah diupgrade daripada 11 resepi cupcake  kepada 30 resepi cupcake yang popular.


Chef obie juga yakin setelah anda memiliki ebook ini, anda boleh mencipta figura sendiri dengan gaya imaginasi sendiri berpandukan cara yang telah diberikan. 

kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!

Hanya RM40

"Usaha tanpa jemu pasti mendatangkan hasil yang baik ".



kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!

Hanya RM40 

Cara Pembelian :

Bank In ke Akaun MBB ( Maybank )

151409098193

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

Bukti pembayaran sila SMS: 

 Nama ebook - cupcake 3D , RM40 , masa , tarikh dan

 email anda , kemudian sila hantar ke 017 2260719
( whatsapp / sms )

Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 




"Incredible"celine dion

(with Ne-Yo)

Whole world is watching us now

It's a little intimidating

Since there's no way to come down

Lets give them something amazing



Lets make them remember

Using one word 



Incredible oh oh oh ohhh

Incredible oh oh oh ohhh

Lets make them remember

We were incredible

Simply incredible

Oh oh oh ohhh


We even counted us out
We weren't sure we'd make it
But we've learned no matter what they dish out
It's nothing, we can take it

We'll go down in history
They'll describe our love as

Incredible oh oh oh ohhh
Oh incredible oh oh oh ohhh
Lets make them remember
and we were 
we were incredible
simply incredible
oh oh oh ohhh...

Lets make them remember
They'll describe our love as

Incredible oh oh oh ohhh
Oh incredible oh oh oh ohhh
Lets make them remember
that we were
we were incredible
simply incredible
it's something amazing

Let's give them something amazing







Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign