CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Jumaat, 18 Januari 2013

Kek Terbesar Di Dunia

Bie..nak berkongsi cerita ni..kek terbesar di dunia.. perusahaan Kanada Dairy Queen mencipta rekod dunia baru dengan membuat kek aiskrim terbesar di dunia di Yonge dan Dundas Square, Toronto. Perlu 100 orang lebih dan setahun untuk merancangkan acara tersebut, tapi setelah 30 tahun dan 52 juta aiskrim kek yang dijual, ini adalah cara sempurna untuk merayakan, menurut Denise Hutton, wakil presiden pemasaran di Dairy Queen Kanada. Menggunakan lebih dari 9.000 kg aiskrim, 91 kg kek bolu, sekitar 136 kg icing dan Oreo hancur, untuk mengalahkan rekod dunia sebelumnya, yang hampir 8.000 kg aiskrim kek yang dibuat oleh China, pada tahun 2006. Setelah kek selesai dan diakui oleh Guinness Book of Records, potongan itu dihidangkan kepada orang ramai yang berkumpul di Yonge dan Dundas Square, dengan 100% dari sumbangan akan pergi ke Children's Miracle Network. "Bila lagi yang boleh makan aiskrim kek membantu untuk mendanai perawatan medik, penelitian dan program-program pendidikan sehingga anak-anak Kanada memiliki akses ke perawatan kelas dunia? Itu yang terbaik dari seluruh dunia "kata Paul amal Lethbridge.
seronokkan kalau dapat makan kek ni ramai-ramai dengan teman yang sama -sama fanatik kek! peace yaow!.. my silver love , peace and respect

Terima Kasih

Kelas Red Velvet & Rainbow Kek

Instructor : Chef Gunawan Hj Jamil Date : 23 / 02 / 2013// Time : One day course, from 10.30 am to 3.30 pm// Fee : RM250.00 per person// Type : Semi hands-on (some demo and some hands-on) Topic : •Students will learn how to make the Red Velvet cake and the Cream cheese frosting from scratch. •Students will learn how to make the Rainbow cake and Italian meringue butter cream from scratch. •Free recipe : New York Cheesecake & Opera cake Students will be able to taste and take home cake samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers. Contact person for booking class : Yasmin Sanusi 0193805344

Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign