CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Jumaat, 15 Februari 2019

KURSUS / KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2019

KURSUS / KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2019

Menjadi Pilihan Para Peniaga , Bakal Peniaga & Juga Usahawan Industri Makanan Di Malaysia:





WESTERN FOOD PAKEJ 1 - 6
KATERING (PAKEJ 1 & PILIHAN )

SATAY & SATAY FROZEN
CHAR KUEY TEOW + KTG
NASI KUKUS AYAM GORENG BEREMPAH
MASAKAN KOREA PAKEJ 1 - 5
MEE REBUS JOHOR GEAR BOX & MEE BANDUNG MUAR
SET MEE KARI CINA + AIR LONGAN
MASAKAN CINA - SIZZLING & CLAYPOT
MASAKAN CINA- RICE,NOODLES & 4 DISHES
MASAKAN STREET FOOD BELANDA ( NETHERLANDS)
MASAKAN VIETNAM
NASI AYAM KUKUS BEREMPAH
NASI AYAM HAINAN
NASI AYAM BBQ
NASI AYAM KLASIK
NASI AYAM GOLDEN ROASTED
NAAI AYAM TERIYAKI
NASI AYAM PENYET
NASI LEMAK KUKUS BERLAUK
NASI LEMAK SOTONG KING
AYAM CRISPY ALA UNCLE BOB

Hubungi 

http://www.wasap.my/60172260719 chef Obie

#kelasmasakanperniagaan 











Kepada anda yang mencari Kursus Masakan Perniagaan atau Kelas Masakan Perniagaan , Bolehlah Hubungi Pihak Chef Obie 

Atau Anda boleh klik Link Yang Di Beri Di bawah Ini

KURSUS / KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2019


CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL / 

DEMONSTRASI / MASAKAN PERNIAGAAN DAN 

BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL

Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.


Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Jepun, Syiria , Amerika ( usa ) , Brunei Darus Salam , Hong Kong Dan juga Maldive.


Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .


Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.


Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .


Sila Klik link yang dibawah 




Terima Kasih

Chef Obie 2019 : Resepi Ayam Goreng Berempah Mamak + Peria Crispy Mamak & Yesterday Beatles

Korang mesti kena try masak sendiri menu Ayam Goreng Berempah Mamak ni.dengan Peria Crispy Mamak, mudah aje..resepi yang sama yang penting sedap !

Mungkin gambar dibawah ni adengan yg Tak ingin kite lihat..😅
Salam Jumaat , 



Sejuk-sejukkan hati anda Hari Ini..Semoga Allah berkati urusan kite semua Hari Ini..
#chefobie sejukkan hati Dan tekak dgn eskem..😘
Mungkin kelihatan Tidak senonoh sedikit..kpd yg suke ambik pic chef Dlm Tidak kesedaran..lepas tu send kt WhatsApp...ten Q..Ade seni dlm gambar tu..🤣🤣🤣🤣



My off day today...but Online & WhatsApp still On.Apa pun hari ni chef obie nak kongsikan 2 Resepi Mudah umpama 2 in 1 lah..Bahan-bahan pun mudah nak sediakan...korang bolehlah cuba hujung minggu ni...
RESEPI AYAM GORENG BEREMPAH MAMAK + PERIA CRISPY MAMAK Chef Obie



Bahan


***1/2 ekor Ayam( potong 5@6 )
***1 btg Peria @ Bittergourd
1/2 cawan Tepung Beras
1/2 cawan Tepung Jagung
3 sdb Cili Powder
1 inci Halia Tua kisar
2 biji Shallot kisar
2 ulas Bawang Putih kisar
1 biji Telur
1/2 cawan Air
Daun Kari secukupnya
1/2 -1 sdb Garam ( jika suka Masin boleh lebihkan )
1 sdb Serbuk Pati Ayam
Minyak Masak secukupnya

Cara Penyediaan :




1.Satukan ke semua bahan diatas sebagai bahan perapan, ambil ayam lumurkan Dan asingkan ( simpan dlm peti sejuk sekurangnye semalaman sebelum digoreng atau kalau Tak sabar lepas lumur Dan marinated ni..panaskan Minyak terus Goreng.




2.Begitu juga peria ( kalau korang ada peria yg dah ripe gunakan aje mcm chef Obie )..lumurkan dgn bahan perapan Dan Goreng hingga garing.


3.Siap Goreng semua..boleh lah korang nikmati dgn Nasi Putih dan kuah Kari..
Semudah A,B & C Kan..nak sediakan menu ni..

Follow Facebook : chefobie untold
Instagram : chef_obie_official

Jika mencari Kelas Masakan atau Kursus Masakan Perniagaan Boleh whatsapp Chef Obie +60172260719 atau +60137326939 
Begitu juga kepada anda yang sedang mencari properties sama ada Rumah , Apartment, Banglo , Kondo , mahupun  Company Anda sedang mencari Hotel untuk dibeli sebagai Investment.Do not hesitate to contact Chef Obie






Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign