Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Selasa, 26 Februari 2013

Cuba Teka Chef Obie Teropong Siapa ? Hadiah Menarik Menanti Anda Pecinta Makan !



Kalau anda seorang yang bijak lagi kacak, tampan , cantik, jambu, kiut-kiut...

Cubalah meneka, Chef Obie sedang Meneropong Siapa?

Siapakah Yang Di Teropong Chef Obie ?


heeee.... saje-saje.. siapa boleh teka dengan tepat akan menerima Hadiah Istimewa...
heeee.... hadiah yang akan dihantar terus ke pintu rumah anda!

Hadiah Berupa 2 Buah Buku Masakan


1 Buah Buku Edisi Terhad " CUPCAKE 3D "Karya dan signature daripada chef obie

1 Buah Buku Masakan Manisan Karya CT Delima
.

Peneka yang terawal dan tepat sahaja akan menerima hadiah seperti di atas :

Teka sebanyak yang boleh.. okay...

Jadi cubalah teka... Semoga Berjaye... Peace!

Terima Kasih

Sambutan Yang Di Luar Jangkaan



Selamat Pagi..Semoga anda semua dalam keadaan sihat sejahtera,
Di kesempatan ini chef obie ingin mewar-warkan Pelancaran & penjualan pada hari pertama
eBook " ROTI 100 RESEPI CHEF OBIE " adalah diluar jangkaan diatas permintaan yang melebihi
target kecil chef obie yang hanya memperuntukkan 45 unit sahaja untuk hari pelancaran,
Di sebabkan permintaan yang masih ada dan telah menjadikan eBook pertama chef obie ini
semakin PANAS di Pasaran Maya ,
chef obie dengan suka cita telah menambah kuantiti dan masa penjualan akan dipanjangkan
sehingga tiba
masa penutupan jualan diberitahu kelak.

eBook " ROTI 100 RESEPI CHEF OBIE "

Berkongsi resepi-resepi yang diguna pakai di hotel dan dalam indusri makanan secara profesional.
Kategori Oriental ( roti-roti ketimuran yang kaya dengan inti dan rasa enak )
seperti Roti dulang, Ban keledek,Ban kelapa , Ban sosej dan banyak lagi,

Manakala Kategori Kontinental Klasik ( Roti gaya eropah kaya dengan tradisi dan sejarah tersendiri )
seperti Roti Baguette, Pastri Danish , Croissant dan pelbagai lagi.

Kategori Broadway Gaya Amerika ( roti yang tiada penetapan dari segi bahan mahupun ramuan )
seperti roti burger , roti hotdog , donut dan banyak lagi....

Kategori Mediteranian ( kaya dengan campuran herba dan sebagainya )
seperti roti pita , panettone , focaccia , dan pelbagai lagi.

Kategori Kepelbagaian pula gabungan dari pelbagai kategori roti tanpa had pembuatan
seperti waffles , brioche berinti dan banyak lagi...

Dapatkan eBook " ROTI 100 RESEPI CHEF OBIE "

Roti 100 Resepi ini dihasilkan secara eksklusif dan telah direka untuk memudahkan
amateur / pelajar / surirumah / homemaker / usahawan / baker / chef
membuat dan menggunakan resepi secara praktikal .
ebook Roti 100 Resepi ini dijual pada harga serendah RM20.00 sahaja.
Dapatkan ebook Roti 100 Resepi ini sebagai rujukan anda,
kepada anda yang membeli ebook ini akan menerima 1 unit ebook Tips Roti
juga daripada chef obie- bagi menghargai anda yang membeli Ebook Roti

Cara Pembayaran

Pembayaran eBook boleh dibuat melalui Akaun Maybank : 151409098193 ( muhamad gunawan )

Bukti pembayaran: melalui inbox, msg h/p 0127144840 atau anda email kepada - gunawan.jamil@gmail.com

Terima Kasih... peace


Terima Kasih

Isnin, 18 Februari 2013

Ebook Roti 100 Resepi Chef Obie dilancarkan 25 / 02 / 2013 Isnin



Terima kasih kerana melayan blog chef obie yang biase- biase ini, dan Bie selalu berharap ianya ada memberi sedikit manfaat secara langsung ataupun tidak..Bie ingin mewar-warkan buku terbaru yang ditulis oleh bie sendiri, selapas buku pertama dialam nyata bukan maya tau.. iaitu Buku Cupcake 3D yang telah berada dipasaran Malaysia semenjak bulan ogos tahun 2012 dan sambutan diluar jangkaan. Terima kasih kepada anda yang menyokong karya Bie..Buku Cupcake 3D telah dikeluarkan oleh Suri Media Sdn Bhd.

Manakala buku alam maya pertama chef obie adalah " ROTI 100 RESEPI CHEF OBIE " yang amat Bie suka dan sayang maklumlah produk digital pertama...saaaayaaaang kamoooooo...
Roti 100 Resepi ini dihasilkan secara eksklusif dan telah direka untuk memudahkan amateur / pelajar / surirumah / homemaker / usahawan / baker / chef membuat dan menggunakan resepi secara praktikal . ebook Roti 100 Resepi ini hanya dijual sebanyak 45 unit sahaja. 1 unit hanya berharga RM20.00 . Dapatkan ebook Roti 100 Resepi ini sebagai rujukan anda, kepada anda yang membeli ebook ini akan menerima 1 unit ebook Tips Roti juga daripada chef obie- bagi menghargai anda yang membeli Ebook Roti 100 Resepi.
//
Dengan pembelian ebook Roti 100 Resepi chef obie, melayakkan anda menerima secara percuma ebook Tips Roti- yang akan menjelaskan dan membantu anda dalam membuat roti dengan baik.InsyaAllah. Pembayaran hanya boleh mula dilakukan pada 25 / 02 / 13 pada hari Isnin .Melalui Maybank / Maybank2u ke akaun 151409098193 atas nama muhamad gunawan .Bukti pembayaranboleh copypaste/post/pm/inbox ke fb obie wan kenobie atau msg ke talian 0127144840. Terima Kasih

Terima Kasih

Khamis, 14 Februari 2013

Resepi Biskut Dahlia Popular


 Bahan-bahan

3 biji merah telur
2 biji putih telur
2 sudu besar susu pekat manis
1 tin tepung jagung brand Brown &polson
2 cawan tepung gandum
1 sydy besar Tepung Susu
2 cawan mentega
2 ½ cawan gula halus
½ sudu kecil serbuk penaik

Cara Penyediaan

Pukul telur bersama gula halus sampai naik. Tepung jagung dan tepung gandum digaul, masukkan mentega, serbuk penaik, telur, susu dan vanila. Uli kesemuanya sampai lembut kemudian terap. Bakar

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00 ke Akaun MBB
Muhamad Gunawan Jamil
151409098193
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie

sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719




AGEN EBOOK CHEF @ AEC

Jom Buat Duit Raya Bersama Kami
Dengan Pendapatan Bermula dari RM40- RM400 sehingga RM4000 sehari
Pihak Admin telah memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin menambah pendapatan atau ingin buat duit raya dengan mendaftar menjadi " Agen Ebook Chef  @ AEC " segera! Sesiapa yang lebih awal menjadi agen lebih besar peluang meraih pendapatan lumayan.

Sila daftar sekarang :
Hanya RM30.00 sahaja sebagai Agen Ebook Chef @ AEC 


Setelah anda mendaftar menjadi "Agen Ebook Chef " Dalam Masa 48 jam anda akan menerima penerangan & 3 iklan dalam format jpeg & anda terus boleh aktif sebagai agen ebook chef dengan memasarkan ebook anda di media sosial seperti FACEBOOK, INSTAGRAM & sebagainya.

Sambutan dan permintaan amat menggalakkan semenjak ebook chef mula dikeluarkan.Permintaan daripada  mereka yang berminat ingin bersama-sama menambah pendapat bersama telah mendorong chef & admin memasarkan ebook ini dengan mewujudkan "Agen",
dimana agen-agen ebook chef ini akan memasarkan dengan mengiklankan 'iklan yang diberi admin kepada anda' ke laman sosial.
Setiap Jualan ebook yang berjaya dijual komisyen 40% akan diupdated ke akaun agen.Ianya begitu mudah & terima kasih kepada anda yang bersama-sama menjayakan program " Agen Ebook Chef " ini.

Semoga sedikit perkongsian pendapatan melalui penjualan ebook ini, diberkati dan kita bersama-sama merasai pendapatan harian yang agak selesa.

Anda jangan tunggu lagi, jom daftar sebagai "Agen Ebook Chef @ AEC " sekarang!

"MASA ITU EMAS & SENTIASA MENCEMBURUI KITE..REBUT PELUANG YANG ADA SEKARANG !"







Admin & Chef Obie 2014






Terima kasih kepada Suri Media dan Majalah Aroma-
editor & photograper...
Kerana menjemput obie untuk berkongsi resepi biskut raya untuk edisi "Hari Raya Aidilfitri"
Kepada anda sila dapatkan majalah Aroma HAri Raya Aidilfitri di pasaran sekarang.
Ada pelbagai menu dan resepi biskut raya, masakan Hari raya dan pelbagai resepi minuman segar..
dikongsi untuk anda.









Kepada anda yang tercari resepi ayam goreng yang rangup dan sedap... macam ayam goreng kentaki tu... kfc la... walau ini bukan original resepi die orang..tetapi chef obie telah pun mengguna pakai resepi ini sudah merata tempat.. kat rumah.. kat hotel kat restauren kat kapal r..apa2 aje la...apa pun cakap banyak tak guna jugak kalau anda tidak mencuba resepi ini...
Kalau anda suka pergi ke pasar malam mesti biasa nampak peniaga ayam gorengkan?r...untuk berniaga juga sesuai gunakan resepi Bie ini...,Ala kat kedai tinggal beli aje tepung segera ayam kentaki ni..mmmm perlu dingat tidak sama dengan yang dibuat sendiri...,
haaaa.... gambar ayam kentaki yang mendatangkan selera nak makan...heeee, ok la Bie direct aje dengan Resepi Ayam Goreng ( kfc ala chef obie...cube baru tau r..)

Bahan-bahannya:

4 Sudu Besar Nestum//

2 Sudu Besar Oat// 

200 gm Tepung High Protein// 
1 Sudu kecil Lada Hitam ( blender halus )//
1/2 Sudu kecil Lada Sulah ( blender halus )//
1/2 Sudu Jintan Manis ( blender halus )// 
1/2 sudu kecil Ketumbar ( blender Halus )// 
1 sudu besar Tepung Jagung// 
1 Sudu besar Stok Ayam// 
Garam Vakum secukup rasa// 
2 biji Telur//
Ais Batu// 
Sos Tiram// 
1/2 Ekor Ayam Daging
// Minyak Masak//
Shortening// 

Cara-caranya

1. Bersihkan ayam terlebih dahulu mandikan ia...heee maksud Bie bersihkan ayam tu betul-betul, kemudian..marinate ayam dengan sos tiram, pastikan jangan terlalu banyak digunakan, 2 sudu besar sahaja cukup dan satu sudu kecil rata garam vakum, gaul hingga sebati.kemudian biarkan seketika ( 5 minit aje cukup ).
2.Sediakan untuk bahan kering- satukan ke semua bahan kering seperti tepung high protein, tepung jagung, lada hitam,lada sulah,jintan manis, ketumbar, stok ayam ,garam secukup rasa,nestum dan oat, gaulkan mesra ok... senang aje.. kalau anda suka masin lebih sikit, bolehlah ditambah garam vakumnya mengikut citarasa anda... ( ketepikan bahan-bahan ini apabila telah siap mesra )
3. Sediakan pula bahan untuk merendam ayam sampai lemas heeeee.... tak r... sediakan bahan yang penting sekali..ok la ini rahsia yang dah tidak rahsia lagi bila Bie dah berkongsi dengan anda..., telur dipecahkan dan di campur pula dengan ais sejuk atau air batu,pastikan telur benar-benar sejuk.. ( tujuannya ialah untuk ,memastikan kerapuhan kerangupan ayam goreng kita ini boleh bertahan selama 30 minit selepas digoreng... walau ayam goreng tu kita letak atas meja makan aje...dengan keadaan terdedah gitu...Choi.. jangan la terdedah..gunakan tudung saji ok tutup makanan kita supaya tidak dihinggapi makhluk yang tidak diingini iaitu lalat soprano! )
4.Masa yang ditunggu-tunggu.. iaitu panaskan minyak terlebih dahulu di atas kuali...
5.Setelah bahan-bahan diatas telah disediakan ,anda perlu pastikan ayam marinate dihadapan anda, disebelahnya pula telur dan air batu, sebelahya lagi adalah bahan kering . Ini adalah untuk memudahkan anda untuk menggoreng ayam kentaki ini dengan betul dan bersistem.
6.Ambil ayam seketul dahulu yang telah di marinate, dengan menggunakan kedua belah tangan anda macam angkat kain jemuran heee...ayam direndam sekali sahaja ke dalam telur berais, kemudian angkat toskan..., kemudian bawa ayam ke dalam bahan kering anda terbalik balikkan ayam itu dalam bahan kering kemudian angkat dan toskan lagi, kemudian gaulkan lagi dengan bahan kering dan toskan ia lagi..penat? tak mungkin penat tangan anda itu... ok sekarang masukkan ayam yang telah disalut itu kedalam minyak yang tersedia untuk digoreng...
7.haaa.... anda jangan lupa masukkan 4 sudu besar shortening ke dalam miyak masak yang sedang panas ..., proses ini membantu merangupkan juga ayam yang akan kita goreng itu. Ok senangkan..anda lakukan lah sehingga selesai ayam-ayam itu digoreng.Selamat menjamu ayam goreng kentaki kfc ala chef obie cuba baru tau..r...

Terima Kasih

Resepi Royal Icing Popular Dan Mudah Chef Obie

Facebook : chefobie untold

Instagram : chef_obie_official

website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com

whatsapp : 0172260719



Salam Bie suka la sangat berkongsi sedikit ilmu yang ada ini untuk memudahkan anda yang tercari cari resepi royal icing yang cantik...Bie boleh recomment salah satu resepi yang telah lama Bie gunakan.Kini dengan secara eksklusif anda juga boleh buat seperti royal icing Bie...


Apa yang anda perlukan ialah:

1 CAWAN GULA ICING YANG TELAH DITAPIS

1 BIJI TELUR PUTIH  


1/2 BIJI JUS LEMON atau 1 sudu kecil Cream Of Tartar 


2 TITIS GLYCERYN( tiada pun tidak mengapa )



Cara Membuat :


1.Pukul kesemua bahan dalam satu bowl.pukul sehingga kembang dan berwarna putih...jika agak cair boleh ditambah sedikit gula icing, apabila siap boleh terus digunakan atau boleh disimpan dalam peti ais, tetapi perlu disimpan dalam bekas kedap udar..supaya boleh tahan 3 hari.Royal icing kegunaannya adalah untuk mendekorasi dan menghias ke atas kek, cookies dan 
sebagainya.contohnya seperti gambar dibawah... 


royal icing digunakan pada kek 3D Bie ini pada bahagian gigi air yang berkocak... itu adalah royal icing...,


senangkan nak buat royal icing...okaylah chef obie sharing video music dari Sam Smith - I'm Not The Only One... 




As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook Popular chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 
7.ebook 100 Resepi Roti Chef Obie ( terlajak laris! )

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  


Sila Tempah sekarang !  Hanya RM40.00 sahaja seunit




Hottest!

Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-

Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB

151409098193

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719

Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 


P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie


sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RMxxx,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719




Hottest!
Perkongsian Resepi terbaik daripada chef - Seperti Biskut Makmur Alfredo , Mazola Lebaran, Kerepek Bawang Bondalicious,Tat Teratai Tasik Madu,Famous Amos, Biskut Jakarta,Lidah kucing Vanilla , Mariah Carey dan banyak lagi yang perlu anda tahu ,Segala resepi kuih dan biskut raya ini boleh dikomersialkan atau untuk kegunaan sendiri . "Semoga Hati Berasa Puas Dapat Menghidangkan Pelbagai Makanan Yang Enak Dan Tetamu Bahagia Dan Seronok Menikmati Juadah Yang disediakan". Dapatkan sekarang hanya RM40.00 

Hot!
Perkongsian resepi kuih tat popular, pelbagai jenis tat nanas boleh anda pelajari , cara memasak dengan betul untuk membuat jem nanas, pasti anda puas hati dengan hasil tat yang bakal anda buat nanti, Resepi tat ini boleh dikomersialkan ataupun untuk kegunaan sendiri. Pasti sambutan lebaran kali ini amat bermakna kerana anda menyediakan juadah kuih raya sendiri. Dapatkan sekarang hanya RM40.00 


hot!
Kepada peminat biskut berasaskan kacang , kini perkongsian resepi biskut mazola terbaik dan biasa digunakan untuk industri perhotelan, perniagaan kuih raya dan untuk hidangan eksklusif seperti untuk VIP, VVIP mahupun untuk perniagaan Hamper .Resepi Asli dan penggunaan bahan yang berkualiti dan mudah untuk dibuat.ebook ini perlu anda miliki! Hanya RM30.00


hot!
Pelbagai menu hidangan bazaar ramadhan dikongsikan dalam ebook ini, pasti anda tak menyesal kalau milikinya, dari hidangan minuman seperti Air Katira, Air Soya, kuih muih , masakan ayam dari yang percik hingga digolek, daging, ikan dan macam-macam lagi.Dapatkan sekarang hanya RM40.00


hot!
Alhamdulillah dapat juga chef kongsikan kepada anda yang gemar memasak sendiri untuk keluarga atau teman-teman, pelbagai resepi mudah dan sedap dikongsikan dalam ebook berbuka dan bersahur.Beli dulu baru anda tahu intipatinya! Dapatkan sekarang hanya RM30.00

hot!
Peminat ayam golek jangan lepaskan peluang memiliki ebook ini.
Apa yang anda cari ada didalam.Dapatkan sekarang hanya RM40.00



Info ebook PERCUMA :

keistimewaan ebook percuma daripada chef obie: 



ebook Menu Open House - menghidangkan pelbagai menu menarik ,mudah dan sedap untuk anda hidangkan kepada tetamu seperti Laksa Penang , Laksa Johor ,Satay , Kuah Kacang ,Ayam Masak Merah , Masak Lodeh ,Rendang Tok , Soto , Bakso , Nasi Tomato , Nasi Minyak ,Puding Jagung Dan banyak lagi resepi  dengan tips sukatan memasak untuk tetamu 50 pax- 1000 pax perlu anda miliki dengan PERCUMA!



ebook Cara Buat Ketupat - mempersembahkan kepada anda cara menyukat beras @ pulut dalam ketupat dan cara-cara menganyam ketupat langkah demi langkah , ketupat Satay dan ketupat palas ( Bergambar ) perlu anda miliki denganPERCUMA !




ebook Variasi Tat Nanas - perkongsian resepi yang sedap dan mudah, penyediaan tat nanas tradisional yang telah difusionkan .Teknik memasak jem nanas dan penyediaan doh tat klasik menjadi intipati variasi tat nanas ini  dan ianya berada dalam kelas tersendiri.Mereka yang profesional juga menggunakan menu ini dalam memvariasikan kuih tat yang sedia ada.Perlu anda miliki dengan PERCUMA!


ebook Membuat Kek Dan Tips -  Perkongsian Resepi Kek Asas Buttercake , Coklat kek , Cheesecake , Fruit Kek Dan Kek Sponge , penerangan cara penyedian , penggunaan sukatan metriks dengan betul , penjagaan kek , tips baking dan banyak lagi, pasti setiap dari anda ingin tahu asas membuat kek ini. perlu anda miliki sekarang secara PERCUMA! Ia semuanya percuma , chef obie beri jaminan!Anda hanya perlu membeli satu daripada ebook terlaris chef obie dibawah pada harga mampu milik.


ebook Tips Roti Chef obie yang begitu eksklusif-
info step by step pembuatan roti bergambar serta tips 
penting kepada mereka yang amateur dalam pembuatan roti
juga sesuia kepada mereka yang profesional sebagai rujukan.


Dapatkan sekarang ebook chef obie! Hanya RM40.00 sahaja melayakkan anda untuk menerima 5 ebook istimewa ini.


Terima Kasih

Resepi Butterscotch Sauce... chef obie suka makan dengan banana crepe.. sekarang dah diganti dengan banana crepe cake!

Salam semua, semoga anda semua sihat dan ceria, hari ni..chef obie..agak ceria..heee gitu..semua rasa sweet aje.. entahlah mungkin baru pekena banana crepe cake dengan Butterscotch sauce yang mengancam ni.., dalam cerita bolg Bie hari ni Bie nak berkongsi resepi "BUTTERSCOTCH SAUCE".Bie percaya ramai dikalangan anda semua yang memang suka dengan Butterscotch sauce ni..dan memang pandai makan...orang Malaysiakan memang bijak pandai dalam segala hal.. apalagi bab makan..memang cun!
ni dia Resepi Butterscotch Sauce daripada chef obie, Senang , mudah dan ringkas aje bukan itu aje...sedap!
UNSALTED BUTTER 8 SUDU BESAR//
GULA PASIR 3/4 CAWAN//
GULA PERANG 1/4 CAWAN//
LIGHT CORN SYRUP 2SUDU BESAR//
WHIPPING CREAM @ COOKING CREAM 1/3 CAWAN//
WALNUT 6 BIJI//
AIR 1/4 CAWAN//
VANILLA ESSENCE 1/2 SUDU KECIL//
GARAM 1/2 SUDU KECIL//
JUS LEMON 1 SUDU KECIL//
Cara-caranya:
1-Sediakan pot, masukkan unsalted butter , light corn syrup, gula pasir, gula perang dan air, panaskan...kacau gunakan wooden spatula. ( tips- wooden spatula di sapu dgn butter atau minyak terlebih dahulu untuk memudahkan anda untuk mencuci dan membersihknnya )
pastikan sehingga menggelegak, dan paras api sederhana jangan terlalu besar apinya, gunakan candy thermomether pastikan bacaannya 240'-245'.
2-Apabila telah sampai bacaan 240-245' matikan api, asingkan pot letak ditempat yg sejuk seperti diatas meja, berlapikkan kain kering , kacau perlahan-lahan dengan wooden spatula, masukkan whipping cream atau cooking cream, vanilla essence , garam , walnut dan jus lemon kacau sehingga mesra.Biarkan ianya sejuk pada suhu bilik...Siap untuk dihidang dengan crepe, ais krim , pisang , pancake dan sebagainya... sauce ini memang sedap kerana keunikan rasa manisnya.
Chef Obie bila berkongsi resepi ini tetiba akan teringat kenangan sewaktu bekerja di Kuala Lumpur Airport Services (KLAS) dimana chef obie akan membuat Butterscotch sauce ini dengan kuantiti yang besar, senag kata boleh berendamlah satu badan heeee.... sauce ini chef obie buatkan untuk bussiness class dan first class untuk kapal terbang KLM Dutch Airline..dessert nya ( Banana Crepe dan Butterscotch sauce )... Kepada yang berminat hendak belajar lebih jelas dan lebih praktikal..anda boleh attend class chef obie..sekurangnya anda mesti tidak kurang daripada 5 orang pelajar..dan boleh direct berhubung dengan chef obie... ditalian hotline 0127144840

Terima Kasih

Isnin, 11 Februari 2013

Kek 3D Kereta Mini Cooper ( Morris )

Salam Isnin ... mesti mood masih dalam bercuti, Biasanya teman-teman chef obie akan bercuti sekurangnya seminggu untuk Tahun Baru Cina,Dikesempatan ini juga Bie ingin mengucapkan kepada yang berbangsa Cina dan yang menyambutnya " Gong Xi Fa Cai'..Hong Bao Na Lai.. heeee tetibe pula minta ang pau.., Berbalik kepada apa yang ingin Bie kongsikan kepada anda.. mengenai kek 3D, hari ini Bie ingin menunjukkan Kek 3D Kereta Mini Cooper ( Morris ) yang telah ditempah oleh pelanggan Bie yang agak sporting orangnya kcak lagi bergaya iaitu Encik Hakim. Terima akasih kerana menjadi pelanggan pertama yang menempah jekek jenis kereta morris ala Mr Bean.
Kek 3D Morris Cooper atau Mini Cooper ( Morris )


Kek 3D kereta Morris Cooper 

direka untuk peminat -peminat kereta jenis mini cooper...

Untuk tempahan hubungi Hotline

 WHATSAPP @SMS  : 0172260719






p/s Kepada anda yang sukar untuk mendapatkan semua produk keluaran AMWAY boleh terus hubungi pihak kami dengan menggunakan whatsapp atau SMS ke 0172260719

Pihak kami membekalkan dan membuat penghantaran pelbagai produk AMWAY ke seluruh Malaysia- seperti ke Kedah , Perlis , Terengganu , Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur , Putrajaya , Labuan , Pahang , Sarawak ,Selangor , Melaka , Negeri Sembilan , Johor dan juga Kelantan.

Jangan Malu untuk hubungi pihak kami! 

Terima Kasih


Body Series Amway 


Produk kecantikan
Sabun Madu / G & H Complexion Bar 250 gm





Sabun Madu / G & H Complexion Bar 250 gm


Madu bukan sahaja makanan yang berkhasiat, ia juga menyuburkan kulit kerana ciri semula jadinya
yang antioksidan dapat meremajakan kulit.

Itulah sebabnya madu telah sekian lama menjadi
salah satu bahan penting dalam banyak produk penjagaan badan AMWAY.

Sabun kecantikan pembersihan 2 dalam 1 ini digunakan sebagai sabun mandi dan cukup lembut
untuk membersih muka sesuai untuk perempuan mahupun lelaki.

Diperkaya dengan gliserin dan diadun dengan madu menjadikan kulit lebih berseri dan lembut.

Mengekalkan kelembapan, membersih dan merapi kulit.

Mengandungi Vitamin B6, C, Tiamin, Riboflavin and Niasin.

Mengandungi antioksidan dan asid amino.

Meremajakan dan melindungi kulit daripada serangan persekitaran.

Menyerap kotoran dari liang-liang roma untuk membersih kulit.

Mengurangkan masalah kulit jerawat, berminyak dan 'sun burn'.

Tidak mengandungi bahan pengawet dan diuji secara dermatologi.

Sesuai untuk kulit remaja dan kulit sensitif dan semua jenis kulit.

Rumusan ini mengandungi bahan-bahan yang diperolehi daripada lembu yang selamat diguna. Bahan-bahan ini menjadikan buih sabun berkrim.


Bukti Pembelian Dan Penghantaran

Terima Kasih kepada anda yang pertama kali telah membeli melalui obie & team
untuk mendapatkan produk Sabun Madu Amway.

Bukti pembelian Dan penghantaran


Kepada anda yang ingin mendapatkan Sabun Madu Amway / G & H Complexion Bar ini
boleh direct order dengan membuat pembayaran ke akaun Mbb dan sms atau whatsapp info pembelian anda ke 017 2260719.


Stok Sabun Madu / G & H Complexion Bar sentiasa ada- obie & team.


Dapatkan bekalan sabun madu anda sekarang!



Harga : RM 35.00 sahaja

Syarat Dan Cara Pembelian / Pembayaran

1.Transfer Jumlah Pembelian ke akaunMBB Muhamad Gunawan Jamil 151409098193 sama ada melalui maybank2u atau transfer melelaui ATM . Sila simpan resit sebagai bukti pembayaran

2.Sila SMS @ whatsapp - Produk- sabun madu / kuatiti -( 1 ) / Jumlah RM42.00 / hantar ke-alamat rumah @ pejabat ke
017 2260719 

3.Hari ini bayar , Hari ini Hantar

4.Kos Postage Semenanjung : RM7.00
Sabah & Sarawak : RM10.00

5.Jika termasuk kos Postage : Harga Sabun RM35.00
Kos Postage RM7.00
Jumlah RM42.00



DEODORANT AMWAY 24 HOURS

Merupakan produk popular dalam Body Series selepas Sabun Madu G & H.
Deodorant Amway menjadi pilihan ramai dan kini 
menjadi pilihan pembeli produk personal care melalui online!
#amwayOnline


Stok Deodorant Amway 48hours sentiasa ada!
Beli hari ini, hantar hari ini!


No. track penghantaran melalui PosLaju 
akan diber kepada pembeli sebaik sahaja 
penghantaran dilakukan.

PERSONAL CARE AMWAY #amwayOnline 
DEODORANT AMWAY 48HOURS
DEODORANT AMWAY 48HOURS
DEODORANT AMWAY 48HOURS

STOK SENTIASA ADA 🎀📦📦📦
Paid today Delivery today 🚚
#amwayOnline

WHATSAPP 0172260719
WHATSAPP 0172260719
WHATSAPP 0172260719



Ubat Ketiak @ Deodorant Paling Hot DiOnline 

Ketiak anda masham?kurang selesa apabila gether gether dengan click?Apalagi bile jumpe boss mahupun berjumpe client...lg pulak yg nak dating dgn awek mahupun bf heee...
Senang aje atasi problem bau badan yg kurang enak tu..

Dapatkan Cepat "DEODORANT AMWAY 48HOURS"
today paid today delivery


Whatsapp 0172260719
Delivery terus ke alamat office , rumah mahupun tempat kerja anda!

Syarat Dan Cara Pembelian / Pembayaran

1.Transfer Jumlah Pembelian ke akaun

MBB Muhamad Gunawan Jamil 151409098193 sama ada melalui maybank2u atau transfer melelaui ATM . Sila tunjuk resit sebagai bukti 

pembayaran ke whatsapp / SMS ke0172260719

2.Bayar hari ini , hantar hari ini / paid today delivery today - terma poslaju

3.Kos Postage Semenanjung : RM7.00
Sabah & Sarawak : RM10.00

4.Jika termasuk kos Postage : Harga Deo RM29.00
Kos Postage RM7.00
Jumlah RM36.00 ( semenanjung )

Harga Deo RM29.00
Kos Postage RM10.00
Jumlah RM39.00 ( Sabah & Sarawak )



Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign