CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Sabtu, 14 November 2015

Resepi Kimchi Popular Dan Kelas Masakan Korea Di Ampang. KL

Facebook : chefobie untold
Instagram : chef_obie_official
website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com

whatsapp : 0172260719




Resepi Kimchi Halal ( Masakan Korea )



Bahan 



1 biji kubis china 

1 ikat daun bawang ( dipotong 1inci )

10gm halia dipotong memanjang
serbuk cili atau korea chillie flakes
1/4 cawan kicap cair
2 sudu halia dikisar
1 sudu besar sos ikan
garam
gula
1/2 cawan tepung beras dicampur 2 cawan air (masak hingga pekat)



Cara Penyediaan:



Basuh kubis hingga bersih dan belah 2,kemudian toskan ,

garam kan sayur kobis tadi secukupnya



Perapkan / jeruk kan kobis tu selama 3-4 jam, tak payah masuk dlm peti ais pun,

letak kat luar pun dah ok.



Keluar kan kobis tu dan basuh juga toskan .



Masukkan serbuk cili dan sos ikan, 

campurkan sedikit air supaya menjadi pes. Kalau nak lebih pedas leatak lebih sikit serbuk cili.



Masukkan halia dalam pes tersebut campurkan kicap cair and gula

campurkan tepung beras yang telah dipekatkan atas api kedalam pes kimchi,

setelas pes itu digaulkn rata masuk kan ke dalam peti sejuk.Simpan dalam bekas berpenutup.



Lebih kurang 1 jam, lumurkan pada kobis tersebut 

masukkan dalam peti sejuk dlm 2 hari atau 48 jam sebaiknya.



Selapas 2 hari boleh digunakan...

Anda yang bermiinat untuk joiin kelas 

masakan korea.. chef obie.. dan untuk 

menghasilkan kiimchi yang crunchy... perlu 

whatsaap ke 0172260719..



Hanya RM350 sahaja

Pilihan 1 : Korean Chicken BBQ ( wings and drummet )

Pilihan 2 : Korean Fried Chicken

Pilihan 3 : Kimchi 

Tarikh : 1 November 2014 sehingga 31 Disember 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis ( Jumaat Tiada Kelas )
            Sabtu Dan Ahad ( Public Holiday Tiada Kelas )

Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Setiap Peserta akan menerima 1 Sijil  


Pilihan 1 : Korean Chicken BBQ ( wings and drummet )


Pilihan 2 : Korean Fried Chicken 


Pilihan 3 : Kimchi 


Pembayaran Yuran / Fee Kelas :

Bank In RM300 ke MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

SMS : Kelas Korea pilihan 1 , RM350 , Tarikh buat pembayaran , Masa ,
tarikh kelas 7 /11/2015 ke 017 2260719

Masa Pembelajaran : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Sila Tempah Tarikh Kelas Segera Bagi Mengelakkan Sebarang Kesulitan- Kerjasama Anda Amat Kami Hargai.


 017 2260719 Call/ SMS  




chef obie di Yeosu , Korea Selatan










Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign