Obielicious

BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE MASAKAN PANAS SIZZLING ( 30 SEPTEMBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Sabtu, 14 November 2015

Resepi Kimchi Popular Dan Kelas Masakan Korea Di Ampang. KL

Facebook : chefobie untold
Instagram : chef_obie_official
website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com

whatsapp : 0172260719




Resepi Kimchi Halal ( Masakan Korea )



Bahan 



1 biji kubis china 

1 ikat daun bawang ( dipotong 1inci )

10gm halia dipotong memanjang
serbuk cili atau korea chillie flakes
1/4 cawan kicap cair
2 sudu halia dikisar
1 sudu besar sos ikan
garam
gula
1/2 cawan tepung beras dicampur 2 cawan air (masak hingga pekat)



Cara Penyediaan:



Basuh kubis hingga bersih dan belah 2,kemudian toskan ,

garam kan sayur kobis tadi secukupnya



Perapkan / jeruk kan kobis tu selama 3-4 jam, tak payah masuk dlm peti ais pun,

letak kat luar pun dah ok.



Keluar kan kobis tu dan basuh juga toskan .



Masukkan serbuk cili dan sos ikan, 

campurkan sedikit air supaya menjadi pes. Kalau nak lebih pedas leatak lebih sikit serbuk cili.



Masukkan halia dalam pes tersebut campurkan kicap cair and gula

campurkan tepung beras yang telah dipekatkan atas api kedalam pes kimchi,

setelas pes itu digaulkn rata masuk kan ke dalam peti sejuk.Simpan dalam bekas berpenutup.



Lebih kurang 1 jam, lumurkan pada kobis tersebut 

masukkan dalam peti sejuk dlm 2 hari atau 48 jam sebaiknya.



Selapas 2 hari boleh digunakan...

Anda yang bermiinat untuk joiin kelas 

masakan korea.. chef obie.. dan untuk 

menghasilkan kiimchi yang crunchy... perlu 

whatsaap ke 0172260719..



Hanya RM350 sahaja

Pilihan 1 : Korean Chicken BBQ ( wings and drummet )

Pilihan 2 : Korean Fried Chicken

Pilihan 3 : Kimchi 

Tarikh : 1 November 2014 sehingga 31 Disember 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis ( Jumaat Tiada Kelas )
            Sabtu Dan Ahad ( Public Holiday Tiada Kelas )

Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Setiap Peserta akan menerima 1 Sijil  


Pilihan 1 : Korean Chicken BBQ ( wings and drummet )


Pilihan 2 : Korean Fried Chicken 


Pilihan 3 : Kimchi 


Pembayaran Yuran / Fee Kelas :

Bank In RM300 ke MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

SMS : Kelas Korea pilihan 1 , RM350 , Tarikh buat pembayaran , Masa ,
tarikh kelas 7 /11/2015 ke 017 2260719

Masa Pembelajaran : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Sila Tempah Tarikh Kelas Segera Bagi Mengelakkan Sebarang Kesulitan- Kerjasama Anda Amat Kami Hargai.


 017 2260719 Call/ SMS  




chef obie di Yeosu , Korea Selatan










Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign