Obielicious

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR + TESTIMONI PELAJAR - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) MENJADI PILIHAN BAKAL PENIAGA & USAHAWAN MAKANAN DI MALAYSIA , SINGAPORE, HONG KONG , MALDIVES , JEPUN , IRAN DAN INDONESIA.

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) DEMO MASAKAN,PENULIS JEMPUTAN, PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHE Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Khamis, 28 Jun 2018

Tempahan Katering Popular : SKY CHEF CATERING KUALA LUMPUR


KATERING . BUNGKUS . PODLUCK 

"Sesuatu majlis tidak lengkap tanpa juadah dan hidangan kepada tetamu yang hadir. 

Kami di Sky Chef Catering Kuala Lumpur sangat menitikberatkan perkara peri penting ini.

Dengan berbekalkan pengalaman dan tenaga kerja terlatih menguruskan katering perkahwinan dan majlis-majlis berskala besar dan kecil,
kami sangat berbesar hati untuk menyajikan juadah dan hidangan yang disediakan dengan penuh kesempurnaan ."


        









SKY CHEF CATERING KUALA LUMPUR

"Setiap sajian yang dihidangkan di Sky Chef Catering Kuala Lumpur bukan sahaja mengandungi citarasa yang enak dan lazat tetapi dimasak dengan sempurna dan penuh ketelitan supaya pelanggan akan merasai sesuatu keunikan yang nyata. Masih mengekalkan resepi tradisional kemelayuan, di adun dengan gabungan fusion ala-ala Inggeris, pastinya membangkitkan selera dan aroma yang tersendiri.
Izinkan Chef, tukang masak dan pramusaji kami menawarkan servis terbaik yang tidak berbelah bagi kepada anda. Pengalaman Kami menghidangkan Makanan secara Profesional hampir 20 tahun "


“Jangan ragui kepakaran kami untuk merealisasikan impian majlis anda”

Open House / Event / Perkahwinan / Pertunangan / Tahlil / Hari jadi / Office event dll.
Pakej pada harga berpatutan 
Hubungi Segera Untuk mendapatkan perkhidmatan katering kami-
Seluruh Lembah Klang- Kuala Lumpur , Ampang & Putrajaya

Kepada anda yang telah menggunakan perkhidmatan Katering Open House kami- sama ada syarikat korporat , jabatan kerajaaan dan Persendirian- Terima kasih semoga perkhidmatan kami memuaskan hati anda semua.

 "Sesuatu majlis tidak lengkap tanpa juadah dan hidangan kepada tetamu yang hadir. 

Kami di Sky Chef Catering Kuala Lumpur sangat menitikberatkan perkara peri penting ini.

Dengan berbekalkan pengalaman dan tenaga kerja terlatih menguruskan katering perkahwinan dan majlis-majlis berskala besar dan kecil,
kami sangat berbesar hati untuk menyajikan juadah dan hidangan yang disediakan dengan penuh kesempurnaan ."



PELBAGAI MENU MASAKAN KAMPUNG POPULAR , MENU WESTERN FOOD , MENU ARAB DAN TIMUR TENGAH 


Anda mahukan majlis anda dalam hidangan katering kami secara

1.Buffet 



2.Buffet bersama DOME VIP / VVIP

 


3.BUNGKUS atau Potluck

 


4.LUNCHBOX

 

Jangan segan untuk hubungi pihak kami , tempahan kecil , sederhana dan besar kami terima dengan hati terbuka.

Apabila tiba musim perayaan , terutama Hari Raya Aidilfitri ,tempahan katering untuk open house hari raya memang sungguh diluar kebiasaan tempahannya, Anda jangan terlepas peluang untuk menggunakan perkhidmatan katering kami.

Manakala bagi anda yang juga berminat untuk membuat tempahan masakan dalam kuantiti comel seperti dalam office biasa kita panggil 'podluck' juga jangan segan untuk call pihak kami.

Sila tempah secepat yang boleh untuk mengelakkan tarikh anda diambil pihak lain.

Hubungi Kami :

+60172260719 chef obie
+60196460409 Pn Khurzaidah

#tempahankatering #tempahankateringopenhaouse #potluck


Terima Kasih

Rabu, 13 Jun 2018

Kelas Masakan Perniagaan Selepas Hari Raya Aidilfitri 2018



Menjelmakan rasa berbunga, rasa bahagia, teman-teman yg positif,keluarga yg menyokong Tindakan anda selagi ia kejalan kebaikan..Cukup sempurna dah hari anda ini. Cuba belajar memperbaikinya kekurangan diri yg Ada ,Jangan terlalu berasa rendah diri dgn teman-teman mahupun ahli keluarga yg lain.Just be your self..be yourself..Anda memang best dalam dunia anda yg unik itu..juga SENI ! SENI kehidupan ...

#citersinihabissini


Seni itu universal,Hidup Tanpa seni itu..KAKU..











#positivevibe
#positivequotes
#positivevibes
#art #arts #cheflife #mgjconsultancy #chefobie




JADUAL KELAS MASAKAN PERNIAGAAN SELEPAS HARI RAYA AIDILFITRI ( BULAN JUN 2018 )

Lebih 20 Jenis Kelas Masakan Perniagaan Popular 2018 menjadi pilihan Bakal peniaga dan usahwan Malaysia semenjak 2010

Tarikh yg Ada sebagai pilihan Anda :

20/6 Rabu (tlh dibooking)
21/6 Khamis (tlh dibooking)
23/6 Sabtu
24/6 Ahad
25/6 Isnin ( tlh dibooking )
26/6 Selasa
27/6 Rabu
28/Khamis
30/6 Sabtu


Hubungi +60172260719 Chef Obie
+60169166010 PA Nesa

#mgjconsultancy
#kelasmasakanperniagaan
#kelasmasakanpopularchefobie

Sila klik link dibawah ini

http://chefgunawanmalaysia.blogspot.my/p/kelas-persendirian.html?m=1

PLEASE FOLLOW

IG : chef_obie_official 

Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )





Terima Kasih

Resepi Sempoi Pilihan Hari Raya Chef Obie : Florentine Sempoi , Sambil layan FIFA WORLD CUP RUSSIA 2018

RESEPI SEMPOI PILIHAN HARI RAYA CHEF OBIE : FLORENTINE SEMPOI , sambil layan FIFA WORLD CUP RUSSIA 2018..kite kunyah-kunyah kudapan ni yea...



Syukur Alhamdulillah, semoga segala perancangan korang balik ke kampung dipermudahkan, selamat pergi dan balik.Setahun sekali masa untuk berkumpul bermesra dengan keluarga dan sanak saudara...ambik feel raya cket...sambil tu pasti tahun ni korang akan melekat depan tv..sempena FIFA WORLD CUP RUSSIA 2018... mantapkan..meriahlah







Bahan
500 gm Tepung Florenta
500 gm Badam Hiris ( bakar sebentar sebelum digunakan )
300 gm Pumpkin Seed Hijau ( korang boleh mixed dgn biji kuaci , chef sbb byk lagi baki pumpkin seed ni jadi Tak guna lah kuaci )
50 gm Bijan Hitam, ( chef sbb Banyak sangat bijan Putih jadi..gunalah bijan Putih )









***Bekas foil cupcake/pasta atau bekas paper cupcake pun boleh,atau korang boleh aje gunakan silicon paper terus,kalau korang rajin memotong la..
* 1 tbs metrik

Cara Penyediaan :


















1.Satukan ke semua bahan dlm bowl besar,Gaul mesra hingga sebati semua bahan.

















2.gunakan tbs metrik,sukat rata adunan susun dlm bekas foil pilihan.


















3.Panaskan oven 150'-160 ikut oven masing-masing,sbb kepanasan korang sendiri aje yg faham dgn oven korang tu.Masukkan adunan florentin ke Dlm oven dlm 10-15 mnt.Jangn sampai hangus sudah lah..


Okay..mudah aje..buatnye..boleh Cuba yea..semoga Ade kuih Raya moden Sempoi yg sedap jugak...crunchy lagi..


Terima Kasih

Resepi Hari Raya Aidilfitri Pilihan Chef Obie : Ayam Louisiana ( western food )

RESEPI HARI RAYA AIDILFITRI PILIHAN CHEF OBIE : AYAM LOUISIANA ( version NOT CRISPY )


Jumpa lagi dengan ruangan chef obie yang biase2 dan sempoi ni, chef saje beri pilihan menu untuk raya kali ni luar sedikit dari kebiasaan tapi tetap menitik beratkan rasa yang mengancam !
Kali ni kite mencuba menu barat yea...Ayam Louisiana version stew tanpa menggoreng crispy yea...






























Bahan
1 ekor Ayam Dara ( potong 8)
3/4 sdb Garam
2 sdb Garlic Powder
1 sdb Cayyene Powder
1 sdb chili flakes
1 sdb mixed herb
1 sdb so tiram
1 sdb Kicap Soya
3/4 sdb gula
2 sdb HP sos
1 sdt Lada hitam ketuk
1 sdb Serbuk Lada sulah
1 btg leek ( potong sederhana )
1/2 btg lobak Merah potong kasar
1 daun celeri
1 bj Bawang Holland potong wedges
1 biji perahan jus lemon 🍋
1 1/2cawan Air
Cara Penyediaan :
















1.Marinated semua bahan bersama potongan ayam ,simpan dlm peti sejuk 1 jam.



















2.Panaskan pan dgn Minyak,susun ayam.dlm pan Dan bolak balikkan sehingga ayam bewarna Perang,



















3.Masukkan air Dan biar ia mereneh pada api yg sederhana.Biar ia memekat ,Akhir sekali perahan jus lemon Dan matikan api.


Enak dinikmati bersama sebarang Jenis roti,pasta Dan juga Nasi.

Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign