Obielicious

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR + TESTIMONI PELAJAR - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) MENJADI PILIHAN BAKAL PENIAGA & USAHAWAN MAKANAN DI MALAYSIA , SINGAPORE, HONG KONG , MALDIVES , JEPUN , IRAN DAN INDONESIA.

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) DEMO MASAKAN,PENULIS JEMPUTAN, PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHE Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Rabu, 13 Jun 2018

Resepi Hari Raya Aidilfitri Pilihan Chef Obie : Ayam Louisiana ( western food )

RESEPI HARI RAYA AIDILFITRI PILIHAN CHEF OBIE : AYAM LOUISIANA ( version NOT CRISPY )


Jumpa lagi dengan ruangan chef obie yang biase2 dan sempoi ni, chef saje beri pilihan menu untuk raya kali ni luar sedikit dari kebiasaan tapi tetap menitik beratkan rasa yang mengancam !
Kali ni kite mencuba menu barat yea...Ayam Louisiana version stew tanpa menggoreng crispy yea...






























Bahan
1 ekor Ayam Dara ( potong 8)
3/4 sdb Garam
2 sdb Garlic Powder
1 sdb Cayyene Powder
1 sdb chili flakes
1 sdb mixed herb
1 sdb so tiram
1 sdb Kicap Soya
3/4 sdb gula
2 sdb HP sos
1 sdt Lada hitam ketuk
1 sdb Serbuk Lada sulah
1 btg leek ( potong sederhana )
1/2 btg lobak Merah potong kasar
1 daun celeri
1 bj Bawang Holland potong wedges
1 biji perahan jus lemon 🍋
1 1/2cawan Air
Cara Penyediaan :
















1.Marinated semua bahan bersama potongan ayam ,simpan dlm peti sejuk 1 jam.



















2.Panaskan pan dgn Minyak,susun ayam.dlm pan Dan bolak balikkan sehingga ayam bewarna Perang,



















3.Masukkan air Dan biar ia mereneh pada api yg sederhana.Biar ia memekat ,Akhir sekali perahan jus lemon Dan matikan api.


Enak dinikmati bersama sebarang Jenis roti,pasta Dan juga Nasi.

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign