CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 18 Januari 2018

Resepi Sihat Sempoi Chef Obie 2018 : GULAI AYAM BELIMBING BULOH

RESEPI SIHAT SEMPOI CHEF OBIE 2018
"GULAI AYAM BELIMBING BULOH"



Bahan


1 ekor ayam ( potong 14 )
3 sdb Minyak Kelapa MEDETOP
15-20 biji belimbing buloh ( rebus asing dan toskan )
4 sdb Rempah Gulai + Rempah Masak
4 sdb Cili Kering Kisar
1 cawan Susu rendah lemak
1 cawan air
1/2 cawan yogurt
10 ulas bawang merah kisar
4 ulas bawang putih kisar
1 inci lengkuas kisar
1 inci kunyit hidup kisar
1 inci halia kisar

Garam bukit + gula perang secukup rasa
Hiasan : hirisan daun ketumbar / bawang/sup

Cara Penyediaan :

1.Panaskan minyak kelapa Medetop,Tumiskan bahan kisar bersama rempah dan air

2.Masukkan ayam, belimbing buloh, susu & yogurt .

3.Didihkan dan biarkan sebentar,perasakan dgn garam bukit dan gula perang.

4.Apabila telah masak siap utk dihidang.





Terima Kasih

Kuih Melayu Frozen Popular 2018



LOKASI : Berhadapan HUKM . I.Y.C Pusat Belia Antarabangsa , Cheras , Kuala Lumpur

YURAN @ FEE :

Booking bengkel SEKARANG yuran hanya  RM50.00 seorang !

TARIKH : 4 FEBUARI 2018 
HARI      : Ahad
MASA    : 9 pagi hingga selesai



HUBUNGI  : 016 9166010 Miss Nesa atau 0172260719 chef obie

Untuk Booking Tempat Anda Dalam Bengkel Ini
( Makan Tengah Hari Disediakan )
Demo & Semi Hand Ons - bergroup@berkumpulan



BENGKEL INI ANDA AKAN BELAJAR : 

 JENIS KUIH MELAYU
KARIPAP 2 JENIS- AYAM BERIANI BERKENTANG & ISI IKAN
CUCUR BADAK
KASTURI
 KERIA


Keistimewaan Peserta Bengkel

1.Turut Sama demo dan semi hand ons bersama chef obie
2.Nota Bengkel
3.Sijil
4.Peserta juga diberi peluang dalam memasarkan perniagaan mereka dalam website milik penganjur selama 4 bulan berturut-turut tanpa sebarang bayaran.
5.Dan.... Bengkel Enjoy !



Perhatian :

Peserta Wajib  Membuat Pembayaran PENUH Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 

Muhamad Gunawan Jamil

Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 

01722620719 atau 016 9166010 

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 atau 0169166010 sama ada melalui whatsapp atau call


Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign