CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 20 Jun 2016

Tempahan Katering Open House Dibuka Sekarang !

Menu Open House Hari Raya Aidilfitri 2016

SKY CHEF & KHUZRASA KATERING KUALA LUMPUR

"Pihak KAMI berpengalaman meyediakan perkhidmatan katering untuk pelbagai majlis"















Menu Open House 1
RM15.00 perpax

Nasi Impit
Kuah Kacang ( vegieterian )
Sayur Lemak Masak Lodeh ( Vegieterian )
+ Telur Rebus
Sambal Tumis Ikan Bilis Marbeles 

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick 


Menu Open House 2
RM20.00 perpax

Nasi Impit
Kuah Kacang ( vegieterian )
Ayam Masak Merah atau Rendang Ayam Minang atau Ayam Masak Kicap Berkentang
Sayur Lemak Masak Lodeh ( Vegieterian )
+ Telur Rebus
Sambal Tumis Ikan Bilis Marbeles 

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick 


Menu Open House 3
RM25.00 perpax-

Nasi Impit

Kuah Kacang ( vegieterian )

Rendang Daging Minang atau Rendang Tok atau Daging Salai Masak Lemak Cili Api

Sup Soto Ayam + Condiment 
( Daun Bawang, Bawang Goreng , Hirisan Daging Ayam ,Soo Hoon Goreng Dan Sambal Kicap )

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick 



Menu Open House 4
RM30 perpax

Nasi Impit 

Ayam Masak Merah atau Rendang Ayam Minang atau Ayam masak kalio atau Ayam Masak Kicap Berkentang

Rendang Daging Minang atau Rendang Tok atau Daging Salai Masak Lemak Cili Api

Laksa Johor + Condiment
( Hirisan Timun , Kacang buncis , Daun Kesom , Hirisan Cili Merah Dan Sambal Belacan Kering untuk laksa johor )

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick

Menu Open House 5
RM30 perpax

Nasi Impit

Ayam Masak Merah atau Rendang Ayam Minang atau  Ayam masak kalio atau Ayam Masak Kicap Berkentang

Rendang Daging Minang atau Rendang Tok atau Daging Salai Masak Lemak Cili Api

Mee Rebus + Condiment
( Telur Rebus , Bawang Goreng, Daun Bawang , Hirisan Cili Merah & Hijau )

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick 

Menu Open House 5
RM15 perpax

Nasi Impit

Sayur Masak Lodeh 

Ayam Masak Merah atau Rendang Ayam Minang atau Ayam Masak Kalio atau Ayam Masak Kicap Berkentang

Potongan Kek Pastri atau Potongan Buah Tembikai & Oren

Air Sirap + Oren Sunquick

Hubungi Segera Untuk mendapatkan perkhidmatan katering kami-
Seluruh Lembah Klang- Kuala Lumpur , Ampang & Putrajaya


Cara membuat tempahan Katering :

1.Sila Hubungi  PIHAK KAMI melalui call atau whatsapp ke 0172260719 dengan segera bagi memudahkan pihak kami menguruskan tempahan katering anda dan mengelakkan sebarang kesulitan bagi tempahan saat akhir.

2.Sila CONFIRMKAN jumlah Pax yang anda mahukan .

3.Sila CONFIRMKAN Menu Pilihan Anda.

4.Sila CONFIRMKAN Tarikh , Hari dan Masa Majlis Anda.

5.Charge Tambahan akan dikenakan untuk Kos Pengangkutan , Peralatan , Pembuangan Sampah dan etc.
( 50 - 100 pax tambahan RM80.00 / 100-200 pax tambahan RM120.00 / 300-500 pax Tambahan RM180.00 )

6.Sila Buat Pembayaran Deposit sebanyak 60 % 
ke Akaun MBB  
151409098193
Muhamad Gunawan

7.Sila Simpan Bukti Pembayaran dan whatsapp info bukti pembayaran anda ke 0172260719 atau email kan bukti pembayaran ke gunawan.jamil@gmail.com

Kepada anda yang telah menggunakan perkhidmatan Katering Open House kami- sama ada syarikat korporat , jabatan kerajaaan dan Persendirian- Terima kasih semoga perkhidmatan kami memuaskan hati anda semua.

SKY CHEF & KHUZRASA KATERING
Sedap & Menyelerakan 

Chef Obie 017 2260719
Puan Khurzaidah 019 6460409



Biarkan aku di sini untukmuAku hanya ingin menghibur malam iniMalam yg pasti menyenangkan untukmuDan tentu untukku
Biarkan di sini aku bernyanyiHanya untukku dan untuk menghibur kamuDan aku yakin senyummu tulus dan jujurHanya untukku
Reff:Perempuanku engkau cintakuTak mungkin bisa bila aku jauh darimuBisa bila ku pasti sedihKu cinta engkauCinta pada perempuanku
Semakin lama semakin ku tahuMaksud hati tak hanya mencintaimuKu ingin habiskan hidupkuHanya untukmu
Repeat reff
Ku cinta engkau perempuankuPerempuanku

Terima Kasih

DIY Resepi Kuih Kapit Popular


Share & LIKES

RESEPI KUIH KAPIT


* coklat * peanut butter * strawberry
Bahan

3/4 cawan @ 200 gm Tepung gandum( ditapis)
80 gm Tepung Beras
5 biji Telor ( di age kan )
2 sudu besar mentega dicairkan @minyak masak.
1kotak kecil santan ( jenama kara )
3/4 cawan gula castor( boleh kurangkan sekiranya x suka manis )
500ml air @ secukupnya
Garam secukup rasa
Minyak untuk menggoreng

Peralatan- mould kuih kapit

Bahan hiasan

Mentega kacang , pes coklat utk waffle dan jam strawberi




Cara Penyediaan :

1.Tapis bhn kering bersama ( t.gandum+ t.beras)

2.Pukul telur dgn gula hingga separa kembang.

3.Masukkan tepung gandum + tepung beras kacau mesra.

4.Santan dan air disatukan,perlahan lahan tuang ke dalam adunan , akhir sekali masukkan mentega cair @minyak dan putar sehingga sebati .

5.Tapiskan adunan yg telah siap.( Pastikan adunan tidak terlalu pekat atau terlalu cair )

6.Panaskan minyak , mould kuih kapit direndam dlm minyak sebelum digunakan.

7.Kuih kapit yg telah digoreng ,dikeluarkan dari mould,disapu dengan jam pilihan anda dan segera dilipat.Susun dan simpan dalam bekas kedap udara.

P/s juga boleh guna teknik bakar atas bawah ( oldskoll -tetap terbaek )

Marhaban Ya Ramadhan

Semoga dgn sedikit perkongsian dlm bulan Ramadhan ini memberi keberkatan.

Page: smallplate by chef obie
FOLLOW IG : chef_obie_official
Tumblr:smallplate by chef obie



Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign