Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Rabu, 23 April 2014

DIY : Resepi Satay Ayam Sedap Dan Popular

kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah





Alhamdulillah, sihat semua? Bie hari ni sihat dan ceria...

dalam pada kite sibuk dengan kerja ni kan...
ape salahnye.. rajin-rajin lawati blog masakan tempatan...
kalau kite malas memasak pun sekurangnye bertambah sikit ilmu masakan..


Korang mesti suke makan satay..
hari ni bie nak sharing resepi satay ayam terbaik punye..
sedap dan marbeles...



Resepi Satay Ayam Popular Chef Obie

Bahan

1.5 kg- 1.6kg Daging Ayam beserta kulit ( dipotong dadu )
1 ½ suudu besar Biji Ketumbar ( disangai dan dikisar )
1 ½ sudu besar Jintan Manis ( disangai dan dikisar )
Segenggam Serai ( dipotong halus dan dikisar )
1 sudu besar Serbuk Kunyit
10 biji Bawang Merah ( dikisar )
500gm Gula
½ cawan Minyak Masak
Lidi Satay secukupnya ( perlu direndam dalam air sebelum dicucuk pada daging ayam )

p/s- Resepi diatas boleh digandakan sekiranya ingin membuat dalam kuantiti yang banyak


Cara Membuat :


1.Daging ayam beserta kulit ayam yang telah dipotong dadu diletak dalam penapis biar seketika.


2.Kisar sekali bahan seperti biji ketumbar , jintan manis , serai dan bawang merah sehingga halus.


3.Marinate ayam yang telah dipotong dadu dengan bahan yang telah dikisar, masukkan gula , serbuk kunyit dan akhir sekali minyak masak, pastikkan daging ayam dimarinate sekata.Biar 30 minit dalam peti sejuk.


4.Cucuk daging ayam yang telah dimarinate ke lidi satay, anggaran 4-5 potongan dadu ayam bercampur kulit ayam dalam sebatang lidi satay.Cucuk sehingga selesai.Siap untuk dibakar…sebaiknya dengan kayu arang@charcoal..terbaik.


5.Sediakan minyak dan serai untuk disapu ke atas satay apabila dibakar, supaya aroma satay akan lebih wangi dan menyelerakan.


6.Jika korang nak bakar satay lambat lagi, boleh lah korang packingkan satay dalam plastic 10 batang 1 plastik.dan simpan dalam freezer, bila hendakgunakan baru lah defrost.Selamat Mencuba!
Satay ayam sedap dimakan dengan kuah kacang marbeles dan sambal garing, beserta potongan bawang merah , timun dan nasi impit.


Boleh gunakan resepi ini untuk berniaga


Tips – Jangan sesekali korang letak garam walau secubit dalam resepi membuat satay.Pantang adalah garam, bile korang letak garam dah tak jadi satay, jadi ayam panggang atau daging panggang, satay perlu manis dan aroma rempah ratus sahaja.


Resepi satay ni dah lame chef obie gunakan..malah menjadi kewajipan satay ayam ini dibuat untuk setiap kali party atas kapal..kire resepi satay ni orang eropah , middle east, far east dapat r merase juge…. Sweet memory…MT BUNGA ANGGERIK




 "Muhamad Gunawan Jamil atau dikenali dengan panggilan 
mesra  'chef obie ' .Cukup sinonim dengan pentas kulinari .
Namanya gah seiring dengan barisan chef-chef hebat negara ini acapkali
memenuhi undangan pelbagai program masakan 
di stesen televisyen dan radio disamping mendapat liputan 
media tempatan , bahkan jejaka berusia 34 tahun ini sering 
menjalinkan kerjasama dengan Majalah AROMA "

Editor Siti Dimiate - Suri Media Sdn Bhd
2015











57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR UNTUK TAHUN 2017

Setiap kali tibanya Bulan Ramadhan di Malaysia , Satu fenomena yang pasti nya akan melanda menghantui masyarakat untuk berbelanja atau membeli belah makanan kegemaran 
iaitu di 'BAZAAR RAMADHAN'.

Setahun hanya sekali selama sebulan , dan paling dinantikan oleh masyarakat .Tidak terhad kepada mereka yang beragama Islam , mereka yang tidak menjalani ibadah puasa ini juga menantikan fenomena 'BAZAAR RAMADHAN', kalau tidak percaya cubalah hari pertama Ramadhan anda lihat pelanggan - pelanggan yang paling awal membeli, seronokkan...bila Madam Tan , Miss lim , Wong , Jegathesan mahupun Steven juga sibuk memilih juadah untuk dinikmati. nampak kemakmuran masyarakat di Malaysia ini.Syabas..

Kepada peniaga makanan dan minuman , ia merupakan 'LUBUK EMAS' dan bagaikan satu 'PARTY YANG PALING HAPPENING' yang wajib diteroka dan pasti akan membuahkan hasil yang lumayan selama sebulan InshaAllah !.Soal harga makanan mahal atau tidak , pada waktu itu ia bukanlah satu isu yang utama.

Pasti ada dikalangan bakal peniaga 'BAZAAR RAMADHAN' untuk tahun 2017 ini
SEDANG MENCARI-CARI IDEA APA YANG PALING SESUAI UNTUK BERNIAGA
DI BAZAAR RAMADHAN TAHUN 2017 ini ? 

Anda peniaga tetap setiap tahun di 'BAZAAR RAMADHAN' tapi ingin menambah KELAINAN dalam menu gerai atau tapak anda ?

Cuba lihat dan cuci mata dahulu gambar-gambar dan pemandangan suasana 
sepetang di 'BAZAAR RAMADHAN' pada tahun-tahun yang lepas...

*gambar-gambar courtesy google & milik persendirian





Menu kuih muih tradisional turut dikongsikan !




Boleh meleleh air liur dan menjadi lapar secara tiba-tiba ...
bila layan gambar- gambar 'BAZAAR RAMADHAN' tahun-tahun yang lepas ni , 
anda sudah ada idea? atau belum ada idea ?


Pelbagai kategori Menu dikongsikan - Pembuka Selera , Menu Utama , Manisan , Kuih Muih & Minuman...ingin tahu apakah resepi dan menu yang dikongsikan ?
Milikilah ebook 

'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'




Pilihan menu minuman yang segar dan menarik perhatian pelanggan turut dikongsikan dalam ebook ini.


Pihak sweetMEDIA@ telah bekerjasama dengan penulis buku " 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017 " yang merupakan penulis ebook pelbagai masakan pilihan netizen !
chef obie merupakan perunding gastronomy profesional dan pengusaha katering 
dan berpengalaman di 'BAZAAR RAMADHAN' Pandan Indah Kuala Lumpur , Bandar Baru Ampang , Selangor  & Taman Mulia Jaya , Selangor semenjak 2007 .
Berkongsi pengalaman dalam memilih menu-menu yang menjadi pilihan pelanggan.
Selain berkongsi RESEPI dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017'



menu-menu ikan bakar pasti tidak ketinggalan !







Anda perlu memiliki ebook ' 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017 ' kerana ia
memberi anda idea menarik dan simple untuk anda mencuba dalam persaingan berniaga di 'BAZAAR RAMADHAN' kali ini.

Ia amat eksklusif , dan hanya setahun sekali juga ebook yang bertemakan 'MENU BAZAAR RAMADHAAN' dikeluarkan kepada netizen. 


Antara resepi menu yang dikongsikan dalam ebook kali ini ialah 'RESEPI CAKOI MUDAH DAN SEDAP' juga 'RESEPI BABY CAKOI' bersama 'RESEPI KAYA HOMEMADE PANDAN DAN KELAPA '



Pilihan kali ini anda boleh cuba berniaga manisan iaitu Aga-agar dan puding pelbagai perisa yang enak dan menarik. Resepi agar-agar dan puding ini juga turut dikongsikan dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'

Miliki Sekarang ebook EKSKLUSIF 2017

'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'



57 RESEPI MENU yang perlu anda cuba !

EBOOK EKSKLUSIF INI BEHARGA RM299.00 sahaja !

 p/s Walaubagaimanapun , Pihak sweetMEDIA & chef obie
telah membuat kata sepakat untuk TIDAK akan menjual pada harga ASAL iaitu RM299.00 seunit

YA ! BUKAN pada harga RM299.00  seunit

TETAPI PADA HARGA BARU RM90 sahaja untuk seunit

YA ! RM90.00 Sahaja

HARGA BERBALOI BALOI 
Anda TIDAK Perlu Hadiri ke KELAS-KELAS MASAKAN 
mahupun ke KELAS BAKING atau ke BENGKEL MASAKAN yang jauh dari lokasi anda !

Kini ebook akan mula dijual kepada pelanggan-pelanggan terawal 
sebagai TANDA TERIMA KASIH 

DAPATKAN SEGERA !

CARA PEMBELIAN 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017

Sila Buat Pembayaran PENUH ke akaun pilihan anda 

1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7

Atas Nama MUHAMAD GUNAWAN BIN JAMIL

whatsapp / sms info pembayaran  @ pembelian SEBAGAI BUKTI 


ke 



0172260719 

( chef obie & sweetMEDIA )





PENULIS : chef obie & sweetMEDIA
chef profesional / perunding gastronomi / penulis buku masakan - cupcake 3D pertama di Malaysia 













#########################













SENARAI TERBARU KELAS MASAKAN DAN BAKING 

POPULAR CHEF OBIE

 "Kelas Persendirian Hands On
Tunjuk Ajar Daripada Chef Profesional 
Pemahaman Yang Mudah 
Pelajar diberi buku Standard Resepi dan Cara Menggunakannya
Soalan Sentiasa Terbuka
Selepas Kelas Pelajar Boleh lagi Merujuk kepada tenaga pengajar
Kelas diadakan secara Santai "


***Kelas Western Food ( Bussines ) Yuran RM1500 ( Harga Promosi )
Harga Biasa RM2200

-Chicken Chop 3 jenis 
Breaded / Grill / Fried
Lamb Chop
Beefsteak
Fish And Chips
Western Stock
Buat Tepung KFC 
Base Water Marinated
Coleslaw
Mash Potato & Gravy
Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
Tartar Sauce
Spaghetti- Aglio alio Mussel atau Wild Mush Room Soup

Kelas Nasi Ayam Hainan & BBQ ( Bussines ) Yuran RM750

Kelas Persedian Sos & Stok Yong Tau Foo ( Bussines ) Yuran RM450

Kelas Aneka Lauk Pauk Pilihan 1 ( Bussines / Surirumah ) RM450

-Kambing Masak Kuzi atau Kari Kambing 
-Ayam Masak Buryani atau Ayam Masak Merah
-Pajeri Nanas Pengantin atau Acar Jelaataah Mentah Pengantin

Kelas Aneka Lauk Pauk Pilihan 2 ( Bussines / Surirumah ) RM450

-Rendang Tok ( daging ) atau Sup Daging Utara
-Ayam Masak Tomato atau Ayam Masak Kalio 
Fried Butter Prawn atau Udang Masak Mentega Basah

Kelas Aneka Lauk Pauk 3 ( Bussines / Surirumah ) RM450

Ketam Masak Kam Heong atau Ketam Masak Telur Asin
-Kerabu Taugeh dan Kerang atau Sayur Kailan Ikan Masin
Ikan Siakap Kukus Asam Boi atau Ikan Siakap Kukus Chinese Style

Kelas Aneka Lauk Pauk 4 ( Bussines / Surirumah ) RM450

-Ikan Kembung Masak 3 Rasa atau Ikan Kembung Masak Masam Manis
-Udang Goreng Tepung atau Udang Masak Sambal Petai
-Ayam Goreng Kunyit atau Fried Chicken Wings Thai Style 

Kelas Aneka Lauk Pauk 5 ( Bussines / Persendirian ) RM450

- Asam Pedas Ikan Pari Johor atau Asam Pedas Tetel Melaka
-Ikan Masin Masak Lemak Cili Api Nanas atau Pucuk Ubi Masak lemak Cili Api
-Sup Tulang Merah Singapura atau Sup Tulang Mamak

Kelas Aneka Mee 1 ( Bussines / Surirumah ) RM450

Mee Rebus Johor with condiments atau Mee Bandung Muar

Kelas Aneka Mee 2 ( Bussines / Surirumah ) RM450

Bee Hoon Soto with Condiments atau Bee Hoon Sup Utara

Kelas Aneka Mee 3 ( Bussines / Surirumah ) RM450

Laksa Penang with condiment atau Laksa Johor with condiments

Kelas Aneka Mee 4 ( Bussines / Surirumah ) RM550

Laksa Sarawak with Condiments

***Kelas Arab - Nasi Mandy ( Bussines / Surirumah ) RM550


Kelas Arab - Nasi Bukhara ( Bussines / Surirumah ) RM550



Kelas Arab - Nasi Kabul Afganistan ( Bussines / Surirumah ) RM550

Kelas Kuih Chakoi ( Bussines / Suri rumah ) RM450

Kelas Mee Bandung Muar & Asam Pedas Muar ( Bussines ) RM550

Kelas Char Kuey Teow & Kuey Teow Goreng ( Bussines ) RM550

Kelas Nasi Ayam Penyet ( Bussines / Surirumah) RM550

Kelas Aneka Tom Yam ( Bussines / Surirumah ) RM450


Kelas Aneka Puding Hotel ( Bussines ) RM450

Kelas Chilled Cheesecake ( Bussines ) RM550

-Manggo Cheesecake atau Oreo Nutella Cheesecake
- Decoration Brandy Snap atau Tuille
- Coklat Deco untuk kek

Kelas Aneka Brownies ( Bussines ) RM550

Kelas Deko Kek ( Korea Flower / Butterwreath floral ) RM750

Kelas Aneka Muffin ( Bussines / Surirumah ) RM550

Kelas Aneka Cupcake ( Bussines / Surirumah ) RM550

Kelas Deko Kek Fondant & Gumpaste ( Bussines / Surirumah ) RM550

Kelas Deko Kek Fondant ( Bussines / Surirumah ) -Birthday Theme RM550




Kelas Aneka Coklat ( Bussines / Surirumah ) RM550

Kelas Deko Kek Coklat - Coklat 3D ( Bussines / Surirumah ) RM750





Gambar-gambar terbaru daripada PELAJAR-PELAJAR KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN CHEF OBIE, 















KELAS-KELAS KENDALIAN CHEF OBIE INI 
DIADAKAN DI :

LOKASI - Merdeka Villa , Bandar Baru Ampang,
Selangor . Kuala Lumpur

Hari Dan Tarikh : Isnin Hingga Khamis , Sabtu dan Ahad
( Jumaat Tiada Kelas Dan Cuti Public Holiday )
* Para pelajar perlu memilih sendiri hari dan tarikh untuk kelas masakan atau baking diadakan



Untuk Tempahan Kelas dan Pembayaran Yuran atau Fee :

Anda Wajib Menjelaskan Yuran
Ke salah satu akaun



i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 

Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 

01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call




Share & LIKES

#smallplate #ebook #resepibiskut

#melodibiskutraya
#ebookbiskutraya


P/S ebook ialah buku eletronik dlm software PDF mudah dibuka dlm hp,smartphone,laptop@lappy & komputer.Ia sungguh praktikal & anda boleh baca &buat rujukan ebook dimana2 sahaja.




Share & LIKES

#smallplate #ebook #resepibiskut

#melodibiskutraya
#ebookbiskutraya





eBuku  Biskut Raya Terkini & TerHOT
" MELODI BISKUT RAYA"

Julung Kalinya Kolaborasi 2 Chef Dalam 1 Buku.

Melodi Biskut Raya oleh chef obie & chef rahim 
Chef Profesional yg aktif dlm industri , & Perkongsian Pelbagai Resepi-Resepi Menarik di Media Tempatan.

Dengan Ciptaan Unik 30 Resepi Biskut Raya *Teknik*Cara*Baking yg mudah..
Yg telah menjadi pilihan Media ,Pembuat Biskut , Pengusaha Biskut Raya , Blogger , Fesbuker; Newbie Baking & Masakan ..juga kaki -kaki baking... Ebook " MELODI BISKUT RAYA - chef obie & chef rahim "


eBook MELODI BISKUT RAYA -chef obie & chef rahim σΎ•Ž RM40.00 sahaja 

PERCUMA 1 eBuku Biskut Raya
2014 & 2015




CARA PEMBELIAN eBUKU @ eBOOK 

CHEF OBIE :


1.Bank In atau transfer Jumlah harga ebook 

yang anda ingin miliki ke salah satu akaun bank 

pilihan 

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7


Info Bukti Pembelian / Pembayaran


 ( Nama ebook , Jumlah Pembayaran dan email Anda )


Whatsapp@sms HANTAR 

ke 


0172260719




Terima kasih

 IG: chef_obie_official
website:chefgunawanmalaysia.blogspot.com


Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 




Terima kasih

 IG: chef_obie_official
website:chefgunawanmalaysia.blogspot.com





















Follow chef obie di
Facebook : chefobie untold
Instagram : chef_obie_official
website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com
















p/s Kepada anda yang sukar untuk mendapatkan semua produk keluaran AMWAY boleh terus hubungi pihak kami dengan menggunakan whatsapp atau SMS ke 0172260719

Pihak kami membekalkan dan membuat penghantaran pelbagai produk AMWAY ke seluruh Malaysia- seperti ke Kedah , Perlis , Terengganu , Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur , Putrajaya , Labuan , Pahang , Sarawak ,Selangor , Melaka , Negeri Sembilan , Johor dan juga Kelantan.

Jangan Malu untuk hubungi pihak kami! 

Terima Kasih


Body Series Amway 


Produk kecantikan
Sabun Madu / G & H Complexion Bar 250 gm





Sabun Madu / G & H Complexion Bar 250 gm


Madu bukan sahaja makanan yang berkhasiat, ia juga menyuburkan kulit kerana ciri semula jadinya
yang antioksidan dapat meremajakan kulit.

Itulah sebabnya madu telah sekian lama menjadi
salah satu bahan penting dalam banyak produk penjagaan badan AMWAY.

Sabun kecantikan pembersihan 2 dalam 1 ini digunakan sebagai sabun mandi dan cukup lembut
untuk membersih muka sesuai untuk perempuan mahupun lelaki.

Diperkaya dengan gliserin dan diadun dengan madu menjadikan kulit lebih berseri dan lembut.

Mengekalkan kelembapan, membersih dan merapi kulit.

Mengandungi Vitamin B6, C, Tiamin, Riboflavin and Niasin.

Mengandungi antioksidan dan asid amino.

Meremajakan dan melindungi kulit daripada serangan persekitaran.

Menyerap kotoran dari liang-liang roma untuk membersih kulit.

Mengurangkan masalah kulit jerawat, berminyak dan 'sun burn'.

Tidak mengandungi bahan pengawet dan diuji secara dermatologi.

Sesuai untuk kulit remaja dan kulit sensitif dan semua jenis kulit.

Rumusan ini mengandungi bahan-bahan yang diperolehi daripada lembu yang selamat diguna. Bahan-bahan ini menjadikan buih sabun berkrim.


Bukti Pembelian Dan Penghantaran

Terima Kasih kepada anda yang pertama kali telah membeli melalui obie & team
untuk mendapatkan produk Sabun Madu Amway.

Bukti pembelian Dan penghantaran


Kepada anda yang ingin mendapatkan Sabun Madu Amway / G & H Complexion Bar ini
boleh direct order dengan membuat pembayaran ke akaun Mbb dan sms atau whatsapp info pembelian anda ke 017 2260719.


Stok Sabun Madu / G & H Complexion Bar sentiasa ada- obie & team.



Dapatkan bekalan sabun madu anda sekarang!
Harga baru selepas GST

Harga : RM 40.00 sahaja

Syarat Dan Cara Pembelian / Pembayaran

1.Transfer Jumlah Pembelian ke akaunMBB Muhamad Gunawan Jamil 151409098193 sama ada melalui maybank2u atau transfer melelaui ATM . Sila simpan resit sebagai bukti pembayaran

2.Sila SMS @ whatsapp - Produk- sabun madu / kuatiti -( 1 ) / Jumlah RM46.00 / hantar ke-alamat rumah @ pejabat ke
017 2260719 

3.Hari ini bayar , Hari ini Hantar

4.Kos Postage Semenanjung : RM10.00
Sabah & Sarawak : RM15.00

5.Jika termasuk kos Postage : Harga Sabun RM40.00
Kos Postage RM10.00
Jumlah RM50.00







Terima Kasih

Komen
18 Komen

18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih chef
Resepi satay yang terbaik
Pernah saya gunakan
ilmu semakin berkat bila kita suka kongsikan ilmu kepada yang memerlukan,semoga chef obie succes!

chefgunawanjamil Obie berkata...

Most welcome & terima kasih

Tanpa Nama berkata...

Kalau masak guna microwave bole x? Ank sy setaun lebih tp suka mkn satay.. Sy x sempat nk bakar2..

Ibu Twins berkata...

ohh pantangnye garam ye utk sate nie.. well noted
so BBQ hujung minggu nie saya nak mencuba satay chef bie nie nanti...tqvm

chefgunawanjamil Obie berkata...

yea.. ibu twins

selamat mencuba

nabil berkata...

Kalau perap sehari, ok x?

kalsom utoh berkata...

askum... nk tny..bwng yg diguna kan tu bwng besar ke bwng kecik?

ak2lac berkata...

Terima kasih, Chef; untuk resipi dan tips. Memang sedap resipi ini - 10 stars!!!

chefgunawanjamil Obie berkata...

wslm,
terima kasih bertanya-

bawang digunakan utk diatas adalah bawang besar, anda boleh campurkan dengan bawang kecil juga ( shallot )

chefgunawanjamil Obie berkata...

Alhamadulillah..suke dengar....
terima kasih mencuba resepi chef obie...
semoga dapat membantu anda yg tercari resepi satay sedap!

chefgunawanjamil Obie berkata...

terima kasih bertanya..

boleh perap sehari..tapi pastikan daging yg diperap tu simpan dlm chiller @peti sejuk...,

selamat mencuba

zarida zakaria berkata...

terima kasih untuk resepi dan tips pasal garam tu..

saya dah cuba dah..tapi saya bukan buat sate..saya ambil resepi perapan tu utk perap dada ayam..kalau kat rumah saya nie dada ayam memang tak laku..semua orang tak suka makan..membazirkan..sbb tu saya cuba cari resepi sate nie..bile cube buat sedap pulak..dada ayam yang tak sedap tu jadi sedap..anak2 pun suka..dada ayam yang dah diperap tu saya goreng dalam minyak yang sedikit..goreng sekejap je dah masak.dada tu saya mmg dah potong nipis2..perap pun lame jugak..orang cakap masa kita perap tu sebenarnye dah memasakkan ayam tu kan..

anyway..thanks again:)

chefgunawanjamil Obie berkata...

Alhamdulillah.. sekiranya resepi satay chef obie ni dapat membantu anda..suke sangat r chef..ok apa pun kalau ade pic boleh lah sharing pada chef obie.. sama ada email ke gunawan.jamil@gmail.com atau facebook : chefobie untold

Nor Lailee Ahmad berkata...

Terima kasih chef.... resepi dan tips 😊

Nor Lailee Ahmad berkata...

Terima kasih yer chef...resepi d tips 😊

Nor Lailee Ahmad berkata...

Terima kasih yer chef...resepi d tips 😊

chefgunawanjamil Obie berkata...

terima kasih kembali pn nor lailee ahmad...

selamat mencuba@Nor Lailee Ahmad

Ibuz Ibuz berkata...

Terima kasih chef obie share resepi satay ni...tqvm

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign