CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 17 Julai 2014

Resepi Brownies Choranges sedap & mudah - Tepung Hairan



## brownies double chorange ##

tunggu yer cayang-cayang semua hasilnya..
tapi dapat tengok jer ler..
kalau nak,boleh buat sendiri di rumah..
muehehehe..

cenang jer..
tambah air ngan minyak masak..kacau..
pastu boh la dalam loyang leper cam dalam gambar ni..
pastu tabur ler cip coklat ngan cip orange..
pastu bakar 40 minit dah boleh ngap atau nak bagi nampak ekskusif boleh di hias mengikut citarasa sendiri..

jap g admin update gambar yang dah siap di hias yer..
tunggu tau!
apa yang pasti dengan tepung hairan...
makan puashati,buat gerenti jadi!!
ada berani??

#senangcepatdanmudah
#hanyatambahairdanminyakmasakjer
#makanpuashatibuatgerentijadi




tinggal beberape hari lagi promosi harga istimewa tepung hairan akan berakhir,kepada anda semua sila hubungi segera untuk mendapatkan tepung hairan dengan postage percuma!!! penghantaran free aje...


Hubungi Hotline :

019 2912915 SMS / WhatsApp
order@tepunghairan.com


Terima Kasih

Biskut Mazola - Terima kasih blogger nunalifnunalif

Resipi 27 : Biskut Mazola/ Biskut 'Afiah

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥


Ok, mari² reramai kite membaking biskut rayee!

1st time saya mencoba buat Biskut Mazola, jadi google-menggoogle terjumpa resepi yang simple, so layankan. Oh! lagi satu, di entry sebelum ni sy ada cakap sy buat Biskut 'Afiah kan? ekceli ini lah "Biskut 'Afiah"nye..hahaa.. sebab, sy tak guna minyak Mazola tapi guna minyak jagung brand 'Afiah! hahahaa.. mudah²an sihat wal afiat lepas makan biskut ni :P


 Bahan-bahan:

500 gram kacang tanah ( goreng tanpa minyak- disangai) , blender hingga hancur.
480 gram tepung gandum
20 gram Tepung jagung
380ml minyak jagung (Kebiasaannya orang guna Minyak jenama Mazola, tapi apa2 jenama pon boleh)
280 gram gula castor
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil garam
1 biji kuning telur dicampur dengan pewarna kuning ( untuk di gliss ).

Cara-cara: 

1. Sediakan bahan² mengikut sukatan.

2. Satukan gula castor, kacang tanah, baking powder, tepung gandum, tepung jagung dan garam. Gaul sebati. Kemudian masukkan minyak jagung sedikit demi sedikit dan gaul sebati.



3. Pastikan adunan boleh dikepal. (Gaul guna tangan lebih mudah sebab dapat agak adunan sudah boleh dikepal)

4. Bentukkan bulat-bulat kecil dan tekan permukaan biskut ini dengan jari, ulang langkah tadi sehingga semua adunan habis, akhir sekali gliss dengan kuning telur dan lekatkan dengan kacang tanah sebagai hiasan, bakar pada suhu 175 - 180 darjah selama 25minit atau sehingga permukaan biskut perang.

5. Sejukkan atas redai(saya sejukkan atas pinggan je)



5. Simpan di dalam bekas yang kedap udara.

Selamat Mencuba!!

Kredit Resepi : http://chefgunawanmalaysia.blogspot.com/2013/06/resepi-biskut-kacang-mazola.html 
daripada chef obie-

http://nunalifnunalif.blogspot.com/2013/08/resipi-27-biskut-mazola-biskut-afiah.html

Anda juga boleh dapatkan resepi-resepi biskut raya lain yang menarik dan mudah dengan membeli ebook chef obie

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 


    


Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja



Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00
ke Akaun MBB  Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

Bukti pembayaran sila SMS: nama  ebook  ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .



P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719


PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih


Terima Kasih

Tart Nanas Teratai di Tasik Madu- Terima Kasih blogger Cheq Da

heee..kepada anda dalam pada melayan mencari resepi kuih dan biskut raya hari ni , apa kata layan jap citer bawah ni, Chef obie ingin mengucapkan terima kasih kepada blogger Cheq Da yang telah membeli ebook chef & juga telah membuat salah satu daripada resepi yang ada dalam ebook chef malah telah diupdatekan dalam blog comel cheq da.


Tart nenas teratai di Tasik madu...

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Projek biskut yang kedua..tart nenas teratai  di tasik madu. apamacam canggih tak namanya?. Resepinya juga dari ebook koleksi tart nenas pilihan Chef Obie. Memang betul2 sedap rasanya.

Share gambarnya yea...layan..




Kepada anda yang teringin dan nak sanagat mencuba membuat tata nanas Teratai diTasik Madu ini..bolehlah dapatkan resepinya dalam ebook Kuih Raya Popular 2014 chef obie sekarang!...ebook chef obie akan berakhir pada penghujung Ramadhan ini.


As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 


    


Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja



Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00
ke Akaun MBB  Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

Bukti pembayaran sila SMS: nama  ebook  ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .



P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719


PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih





Terima Kasih

Chef Obie di Malay Mail juga doa untuk Gaza Palestine juga di lubanan, syria,afghanistan, iraq & seluruh negara umat Islam


Assalammualaikum wbt,
Jumpa lagi pagi yang mulia ni...waaa nyaman rasenye..cuaca pagi yang dingin.
pix chef obie ni bukan tengah makan ..tengah tacap food untuk photoshoot...
simple photoshoot..maklumlah chef obie kan food stylist ...setakat tacap-tacap cket..tak mamam tau..kite puase..Alhamdulillah....

Hari ini chef obie ada berkongsi info dan 3 resepi dalam newspapaer Malay Mail.Insyaallah ada info yang boleh membantu anda menyediakan rendang ayam/ daging denagn 3 cara... Cara Tradisional.. Cara Chef Obie..Cara short cut nak cepat... heeee..yang pasti rasa rendang terjamin akan keasliannya..okay..
jadi tengah hari ini kepada warga kl & lembah klang please buy a malay mail news paper- this afternoon ! chef obie sharing a rendang recepi , the 3s diffrent ways to make it and very-very easy to you to prepare the rendang.....

Dalam pada chef war-warkan berita ni, chef juga ingin kite semua bersama -sama mendoakan akan kesajahteraan , dilindungkan dan dipelihara keselamatan saudara-saudara Islam kite seperti di GAZA palestin, Syrian dan dimerata dunia yang sedang dalam kesusahan dan menderita.Kite di Malaysia dalam bulan bulan puasa ni amat sempurna dan makmur rezeki, jadi apalah salahnya mengingati dan menghulurkan bantuan mengikut kemampuan, tabung-tabung untuk mereka juga banyak diwujudkan- derma lah ikut keikhlasan anda, pastikan yang betul salurannya.

"Ya Allah, bantulah muslimin dan pejuang Islam dalam petempurannya dengan Yahudi, Ya Allah bantulah kami untuk mengalahkan mereka di mana-mana sahaja, Ya Allah tunjukkanlah kepada mereka keajaiban kuasaMu, Ya Allah jadikanlah mereka boleh dibilang, dan bunuhlah mereka sebinasanya, dan janganlah engkau lepaskan mereka walau seorang. Ya Allah jadikanlah senjata dan harta mereka sebagai harta rampasan di tangan kaum Muslim, Ya Allah jadikanlah senjata mereka mengenai dada mereka sendiri, dan helah mereka mengenai tengkuk mereka, dan perancangan mereka penghancur mereka sendiri, Ya Allah jadikanlah para Malaikat membantu kaum Muslimin,Ya Allah tepatkanlah tembakan dan lontaran mereka.Amin 



Kepada mereka yang mengambil kesempatan daripada isu Gaza Palestine & sebagainya untuk mengaut keuntungan dengan menipu konon mengutip derma untuk mereka, sila hentikan anda seperti memakan darah daging saudara sendiri, Allah maha melihat ingat zaman sekarang Allah beri balasan kat dunia lagi..belum  yang kat sana lagi!on the spot okay!!!!anda juga boleh dilaknat!

Kepada anda semua diluar dana ..ada yang tengah hari melayari internet sebab nak mencari resepi masakan mahupun biskut... silakanlah..dalam blog chef obie ada resepi-resepi free aje yang boleh diikuti..malah ada juga resepi istimewa yang chef obie jual seperti ebook chef, apa pun ebook chef ibi akan berakhir penghujung Ramadhan ini.. jadi kepada nada yang belum memiliki..silalah miliki secepat yang boleh bagi mengelakkan sebarang kesulitan.














Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign