Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 8 Julai 2013

Resepi Air Katira Popular

Kepada yang tercari-cari resepi air katira..
ye.. air yang popular di selatan tanah air..
iaitu di Johor..( bila bulan puasa kat bazaar..
air ni la yang dicari-cari )
tak perlu fening-fening mencari resepinya..sekarang dah
boleh cuba ..obie berkongsi dengan anda... peace..

AIR KATHIRA


BAHAN-BAHANNYA:

Perlu Penyediaan awal:

Untuk Membuat Sirap-

Didihkan 2 1/2 cawan gula dalam 3 cawan air.

Masukkan 2 helai daun pandan, hingga larut gulanya.

1 sudu besar kathira -

direndam semalaman, buangkan kekotoran dan ditapis. Dibilas dengan air masak, ditapis lagi.

10 biji buah kembang semangkuk -

direndam semalaman buangkan biji dan kulit. Ditapis, bilas dengan air dan ditapis lagi.

1 sudu besar rata biji selasih -

direndam dalam air hingga ia mengembang, kemudian ditapis lagi.

1 tin susu cair (sejat)-

'evaporated milk'

1 cawan sirap

7 cawan air

1 sudu teh air mawar



CARA MEMBUATNYA:

Dalam sebuah mangkuk besar atau bekas air yang besar, masukkanlah katira, kembang semangkuk dan biji selasih.
Tuangkan sirap, air susu dan air mawar.
Dikacau rata. Masukkan ketulan air batu atau air batu yang dihancurkan dan dihidangkan.

p/s

Biji Selasih -boleh didapati di pasar, kedai runcit.

Kembang semangkuk - boleh didapati dari kedai sinseh Cina

Kathira - dapatkan dari kedai peniaga India.



Share & LIKES

#smallplate #ebook #resepibiskut

#melodibiskutraya
#ebookbiskutraya


Buku e Biskut Raya Terkini & TerHOT
" MELODI BISKUT RAYA"

Julung Kalinya Kolaborasi 2 Chef Dalam 1 Buku.

Melodi Biskut Raya oleh chef obie & chef rahim 
Chef Profesional yg aktif dlm industri , & Perkongsian Pelbagai Resepi-Resepi Menarik di Media Tempatan.

Dengan Ciptaan Unik 30 Resepi Biskut Raya *Teknik*Cara*Baking yg mudah..
Yg telah menjadi pilihan Media ,Pembuat Biskut , Pengusaha Biskut Raya , Blogger , Fesbuker; Newbie Baking & Masakan ..juga kaki -kaki baking... Ebook " MELODI BISKUT RAYA - chef obie & chef rahim "


eBook MELODI BISKUT RAYA -chef obie & chef rahim 󾕎 RM40.00 sahaja 



PERCUMA 1 eBook Biskut Raya
2014 & 2015



Cara Pembelian :

󾓡Bank In RM40.00 
Ke Akaun MBB ( MAYBANK )
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil

Info Bukti Pembelian / Pembayaran

󾕎Nama ebook , Jumlah Pembayaran , email Anda 

Whatsapp@sms HANTAR ke 

0172260719






P/S ebook ialah buku eletronik dlm software PDF mudah dibuka dlm hp,smartphone,laptop@lappy & komputer.Ia sungguh praktikal & anda boleh baca &buat rujukan ebook dimana2 sahaja.



Terima kasih

 IG: chef_obie_official
website:chefgunawanmalaysia.blogspot.com





PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
  
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja


Hottest!
Perkongsian Resepi terbaik daripada chef - Seperti Biskut Makmur Alfredo , Mazola Lebaran, Kerepek Bawang Bondalicious,Tat Teratai Tasik Madu,Famous Amos, Biskut Jakarta,Lidah kucing Vanilla , Mariah Carey dan banyak lagi yang perlu anda tahu ,Segala resepi kuih dan biskut raya ini boleh dikomersialkan atau untuk kegunaan sendiri . "Semoga Hati Berasa Puas Dapat Menghidangkan Pelbagai Makanan Yang Enak Dan Tetamu Bahagia Dan Seronok Menikmati Juadah Yang disediakan". Dapatkan sekarang hanya RM10.00 

Hot!
Perkongsian resepi kuih tat popular, pelbagai jenis tat nanas boleh anda pelajari , cara memasak dengan betul untuk membuat jem nanas, pasti anda puas hati dengan hasil tat yang bakal anda buat nanti, Resepi tat ini boleh dikomersialkan ataupun untuk kegunaan sendiri. Pasti sambutan lebaran kali ini amat bermakna kerana anda menyediakan juadah kuih raya sendiri. Dapatkan sekarang hanya RM10.00 


hot!
Kepada peminat biskut berasaskan kacang , kini perkongsian resepi biskut mazola terbaik dan biasa digunakan untuk industri perhotelan, perniagaan kuih raya dan untuk hidangan eksklusif seperti untuk VIP, VVIP mahupun untuk perniagaan Hamper .Resepi Asli dan penggunaan bahan yang berkualiti dan mudah untuk dibuat.ebook ini perlu anda miliki! Hanya RM10.00


hot!
Pelbagai menu hidangan bazaar ramadhan dikongsikan dalam ebook ini, pasti anda tak menyesal kalau milikinya, dari hidangan minuman seperti Air Katira, Air Soya, kuih muih , masakan ayam dari yang percik hingga digolek, daging, ikan dan macam-macam lagi.Dapatkan sekarang hanya RM10.00


hot!
Alhamdulillah dapat juga chef kongsikan kepada anda yang gemar memasak sendiri untuk keluarga atau teman-teman, pelbagai resepi mudah dan sedap dikongsikan dalam ebook berbuka dan bersahur.Beli dulu baru anda tahu intipatinya! Dapatkan sekarang hanya RM10.00

hot!
Peminat ayam golek jangan lepaskan peluang memiliki ebook ini.
Apa yang anda cari ada didalam.Dapatkan sekarang hanya RM10.00


Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00
ke Akaun MBB  Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

Bukti pembayaran sila SMS:  nama ebook ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .


Info ebook PERCUMA :

keistimewaan ebook percuma daripada chef obie: 



ebook Menu Open House - menghidangkan pelbagai menu menarik ,mudah dan sedap untuk anda hidangkan kepada tetamu seperti Laksa Penang , Laksa Johor ,Satay , Kuah Kacang ,Ayam Masak Merah , Masak Lodeh ,Rendang Tok , Soto , Bakso , Nasi Tomato , Nasi Minyak ,Puding Jagung Dan banyak lagi resepi  dengan tips sukatan memasak untuk tetamu 50 pax- 1000 pax perlu anda miliki dengan PERCUMA!



ebook Cara Buat Ketupat - mempersembahkan kepada anda cara menyukat beras @ pulut dalam ketupat dan cara-cara menganyam ketupat langkah demi langkah , ketupat Satay dan ketupat palas ( Bergambar ) perlu anda miliki dengan PERCUMA !




ebook Variasi Tat Nanas - perkongsian resepi yang sedap dan mudah, penyediaan tat nanas tradisional yang telah difusionkan .Teknik memasak jem nanas dan penyediaan doh tat klasik menjadi intipati variasi tat nanas ini  dan ianya berada dalam kelas tersendiri.Mereka yang profesional juga menggunakan menu ini dalam memvariasikan kuih tat yang sedia ada.Perlu anda miliki dengan PERCUMA!


ebook Membuat Kek Dan Tips -  Perkongsian Resepi Kek Asas Buttercake , Coklat kek , Cheesecake , Fruit Kek Dan Kek Sponge , penerangan cara penyedian , penggunaan sukatan metriks dengan betul , penjagaan kek , tips baking dan banyak lagi, pasti setiap dari anda ingin tahu asas membuat kek ini. perlu anda miliki sekarang secara PERCUMA! Ia semuanya percuma , chef obie beri jaminan!Anda hanya perlu membeli satu daripada ebook terlaris chef obie dibawah pada harga mampu milik.

Dapatkan sekarang ebook chef obie! Hanya RM10.00 sahaja melayakkan anda untuk menerima 4 ebook istimewa ini.

Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00
ke Akaun MBB  Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

Bukti pembayaran sila SMS: nama  ebook  ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .



P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719







Anda mungkin juga meminati:


Kepada anda yang ingin buat duit raya & menjana pendapatan dengan pihak admin & chef obie sebagai " AGEN EBOOK CHEF @ AEC" sila ambil perhatian :







AGEN EBOOK CHEF @ AEC

Jom Buat Duit Raya Bersama Kami
Dengan Pendapatan Bermula dari RM40- RM400 sehingga RM4000 sehari
Pihak Admin telah memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin menambah pendapatan atau ingin buat duit raya dengan mendaftar menjadi " Agen Ebook Chef  @ AEC " segera! Sesiapa yang lebih awal menjadi agen lebih besar peluang meraih pendapatan lumayan.

Sila daftar sekarang :
Hanya RM30.00 sahaja sebagai Agen Ebook Chef @ AEC 




Setelah anda mendaftar menjadi "Agen Ebook Chef " Dalam Masa 48 jam anda akan menerima penerangan & 3 iklan dalam format jpeg & anda terus boleh aktif sebagai agen ebook chef dengan memasarkan ebook anda di media sosial seperti FACEBOOK, INSTAGRAM & sebagainya.

Sambutan dan permintaan amat menggalakkan semenjak ebook chef mula dikeluarkan.Permintaan daripada  mereka yang berminat ingin bersama-sama menambah pendapat bersama telah mendorong chef & admin memasarkan ebook ini dengan mewujudkan "Agen",
dimana agen-agen ebook chef ini akan memasarkan dengan mengiklankan 'iklan yang diberi admin kepada anda' ke laman sosial.
Setiap Jualan ebook yang berjaya dijual komisyen 40% akan diupdated ke akaun agen.Ianya begitu mudah & terima kasih kepada anda yang bersama-sama menjayakan program " Agen Ebook Chef " ini.

Semoga sedikit perkongsian pendapatan melalui penjualan ebook ini, diberkati dan kita bersama-sama merasai pendapatan harian yang agak selesa.

Anda jangan tunggu lagi, jom daftar sebagai "Agen Ebook Chef @ AEC " sekarang!

"MASA ITU EMAS & SENTIASA MENCEMBURUI KITE..REBUT PELUANG YANG ADA SEKARANG !"







Admin & Chef Obie 2014





Terima Kasih

Komen
20 Komen

20 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sye sngt ske air katira...

chefgunawanjamil Obie berkata...

chefjuge....
dalam bulan ramadhan..
mesti ada hari yg mesti pekena air kathira yg sedap...
kat bazaar kekadang ade yang ala kadar aje kathiranyew..

p/s kepada pembuat air kathira kat bazaar ramadhan..pastikan buatlah sepenuh hati..pasti syok hasilnyew

cik lala berkata...

chef..tmpg tnye,, chef gne sirap merah tu ke?? knpa air wrna hijau...
atau pun sy yg slah...hehe :) tq

cik lala berkata...

chef..tmpg tnye,, chef gne sirap merah tu ke?? knpa air wrna hijau...
atau pun sy yg slah...hehe :) tq

cik lala berkata...

chef, tmpg tnye... knp air ni wrna hijau..chef ltak pwarna or mmg hasil dye cmtu.. hehe.. :)

chefgunawanjamil Obie berkata...

terima kasih bertanye,
sirap yg chef gunakan ialah -

gula 1 kg dimasak dgn air 1 litre (letak daun pandan )

guna pewarna hijau sedikit

bukan air sirap rose tu yew.. gula sirap.
selamat mencuba,

chefgunawanjamil Obie berkata...

terima kasih bertanye,
sirap yg chef gunakan ialah -

gula 1 kg dimasak dgn air 1 litre (letak daun pandan )

guna pewarna hijau sedikit

bukan air sirap rose tu yew.. gula sirap.
selamat mencuba,

chefgunawanjamil Obie berkata...

terima kasih bertanye,
sirap yg chef gunakan ialah -

gula 1 kg dimasak dgn air 1 litre (letak daun pandan )

guna pewarna hijau sedikit

bukan air sirap rose tu yew.. gula sirap.
selamat mencuba,

Tanpa Nama berkata...

chef.... tumpang tanya. air mawar ni nak cari kat mana? boleh ke nak buat sendiri?

chefgunawanjamil Obie berkata...

Air mawar boleh beli di kedai runcit/ pasaraya... mudah didap[ati.., jika ingin membuat sendiri juga boleh... resepi akan datang chef kongsikan

نور شهادا جواوي berkata...

Cheff , tumpang tanya . Kembang semangkuk tu wajib ltak ke? Kat KL kat mana eh jual kembang semangkuk tu?

chefgunawanjamil Obie berkata...

kat k.l banyak..

blea dapatkan di kedai runcit , pasaraya, kedai ubat sing sih cina, tesco, giant...
& banyak temapt lagi.
senang untuk dibeli dan dicari

Chempaka Dollar berkata...

chef mintak tolong katira tu ape?
nak beli kat mane?

chefgunawanjamil Obie berkata...

terima kasih bertanya, katira @ biji katira merupakan getah anggur.boleh dimakan yea... tiada kesan sampingan heee..

cik boleh beli dikedai runcit, kedai rempah ratus india, pasaraya pun skang dah ada... , cakap aje kat toke kedai.. nak beli biji katira untuk buat air katira... terbaik!

MYRA ABAS berkata...

salam...chef kathira tu selain nama tu, ada yang panggil getah anggur ?

chefgunawanjamil Obie berkata...

wslm myra abas.. terima kasih bertanya,..

kathira juga dikenali dengan nama getah anggur..heeee
memang getah anggur..boleh dimakan... terbaik!

mia berkata...

chef... selamat hari raya.
ada lagi offer ebook tu..baru ada kelapangan tengok tenet ni ha...

mia berkata...

nak resipi open house tu..cam bes je

chefgunawanjamil Obie berkata...

yes cik mia,selamat hari raya-
offer ebook pd harga diatas telah tamat pd akhir ramadhan,
jika sesiapa yg ingin mendapatkan ebook selepas promosi berakhir masih dibuka jualan, tetapi pada harga biasa untuk ebook- iaitu 1 ebook RM30 & akan mendapat percuma seperti promosi .TQ

chefgunawanjamil Obie berkata...

boleh , hanya perlu dapatkan ebook chef/ beli ebook chef akan menerima 4 ebook free termasuk ebook open house

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign