cHeF gUnAwAn HaJi JaMiL a.k.a oBiE wAn

Malaysian Food Stylist,Duta Produk Tepung Hairan , Penulis Buku "Cupcake 3D" Pemilik MGJ Consultancy & Services (002098284-T)- Masakan Asia ,Timur Tengah , Barat ,Eurisian , Healthy Food, Pastry, Bakery Kelas Memasak Demonstrasi Memasak TV , Majlis Korporat , Kelab , Persatuan Dan Sebagainya Penasihat Makanan & Pemakanan ,Penasihat Bakal Usahawan juga sebagai Juri Masakan dan Fasilitator

bE mY Heartbeat..!

Jumaat, 5 Julai 2013

Tempahan Kek 3D & 2D/3D

Tempahan kek 3D & 2D/3D






 












Pelbagai lagi jenis dan rekabentuk kek 3D yang boleh anda tempah, pelbagai jenis tema yang anda inginkan Chef Obie boleh merealisasikan ke atas kek 3D.

Harga Bermula RM380- +++ ( untuk 1 dan 2 kg )

Cara Membuat Tempahan

Jumlah Kuantiti tempahan : ( xx )
Jumlah Harga : ( RMxx )
Bank In ke akaun : MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193
Setelah Pembayaran : P/M atau MSG terus hubungi 017 22607119
Tetapkan Tarikh Pick up Tempahan : ( xx/0x/13 )
Lokasi Pick Up Tempahan : Merdeka Villa, Jalan Merdeka, Ampang ( landmark- spectrum mall )


Cupcake 3D


Untuk tempahan pelbagai majlis-

Cupcake 3D anda boleh menempah mengikut
tema /theme anda sendiri
Harga berpatutan, Bermula 1 Set RM300 ( 12 biji- 16 biji )
Sesuai sebagai hantaran pertunangan , perkahwinan dan hadiah istimewa!

Cara Membuat Tempahan

Jumlah Kuantiti tempahan : ( xx )
Jumlah Harga : ( RMxx )
Bank In ke akaun : MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193
Setelah Pembayaran : P/M atau MSG terus hubungi 017 22607119
Tetapkan Tarikh Pick up Tempahan : ( xx/0x/13 )
Lokasi Pick Up Tempahan : Merdeka Villa, Jalan Merdeka, Ampang ( landmark- spectrum mall )

Hubungi Hotline 017 2260719 chef obie,







Dalam pada tu... chef obie ingin berkongsi resepi lontong...dan sayur masak lodeh...


Resepi Sayur Masak lodeh

100g Sengkuang
1/2 biji kobis
1 biji lobak merah
1 biji terung
10 btg kacang panjang atau buncis
1 keping tempe ( saya guna yng packing dalam plastik ) – dipotong dan di goreng sebentar.
4 biji kentang ( kopek dan dipotong kecil )optional, jika tiada pun tak mengape
1 paket soo hoon
1 paket tauhu kering
150 g udang basah
2 biji kelapa parut ( ambil 2 mangkuk besar santan, santan cair dan santan pekat )
garam secukup rasa

Bahan kisar/blender
2 sudu besar udang kering
1 labu bawang besar
4 ulas bawang kecil / shallot
3/4 inci halia

1/2 inci lengkuas (ketuk)
1 batang serai(ketuk)
2 biji cili merah
2 biji cili hijau
1 inci kunyit hidup
atau 1 sudu besar serbuk kunyit

Cara penyediaan

- Semua sayur di bersihkan dan dipotong kecil
.
- Tumis bahan kisar hingga wangi, bhn ketuk dan hingga pecah minyak.

- Kemudian masukkan santan cair dan kentang(optional). Masak hingga kuah mendidih dan kentang hampir empuk.

- Masukkan santan pekat dan sayur yang lain, soo hoon, sengkuang dan udang. Kacau selalu agar santan tidak pecah.

- Masak hingga sayur layu, sesuaikan rasa dan bolehlah diangkat.

Cara buat nasi impit atau ketupat segera

plastik tahan panas
beras yang telah di bersihkan dan di tos.

Cara penyediaan

- Masukan beras kedalam plastik dengan sukatan 1/3 beras daripada saiz plastik.
- seeled pada plastik, kalau tak ade seeler guna stepler pun blea, hati2 yea jgn sampai termakan..hee
- Rebuslah dalam periuk yang penuh berisi air. Tempoh rebusan bergantung saiz ketupat.
- Jika nasi telah kembang sepenuhnya dan struktur beras tidak nampak berbiji2 dalam plastik,tandanye
nasi ketupat tadi telah sedia diangkat dan disejukkan.

Jangan lupa..buat sambal tumis ikan bilis..dan telur rebus.untuk menyedapkan lagi hidangan lontong ni..

 As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00 ke Akaun MBB
Muhamad Gunawan Jamil
151409098193
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719




AGEN EBOOK CHEF @ AEC

Jom Buat Duit Raya Bersama Kami
Dengan Pendapatan Bermula dari RM40- RM400 sehingga RM4000 sehari
Pihak Admin telah memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin menambah pendapatan atau ingin buat duit raya dengan mendaftar menjadi " Agen Ebook Chef  @ AEC " segera! Sesiapa yang lebih awal menjadi agen lebih besar peluang meraih pendapatan lumayan.

Sila daftar sekarang :
Hanya RM30.00 sahaja sebagai Agen Ebook Chef @ AEC 


Setelah anda mendaftar menjadi "Agen Ebook Chef " Dalam Masa 48 jam anda akan menerima penerangan & 3 iklan dalam format jpeg & anda terus boleh aktif sebagai agen ebook chef dengan memasarkan ebook anda di media sosial seperti FACEBOOK, INSTAGRAM & sebagainya.

Sambutan dan permintaan amat menggalakkan semenjak ebook chef mula dikeluarkan.Permintaan daripada  mereka yang berminat ingin bersama-sama menambah pendapat bersama telah mendorong chef & admin memasarkan ebook ini dengan mewujudkan "Agen",
dimana agen-agen ebook chef ini akan memasarkan dengan mengiklankan 'iklan yang diberi admin kepada anda' ke laman sosial.
Setiap Jualan ebook yang berjaya dijual komisyen 40% akan diupdated ke akaun agen.Ianya begitu mudah & terima kasih kepada anda yang bersama-sama menjayakan program " Agen Ebook Chef " ini.

Semoga sedikit perkongsian pendapatan melalui penjualan ebook ini, diberkati dan kita bersama-sama merasai pendapatan harian yang agak selesa.

Anda jangan tunggu lagi, jom daftar sebagai "Agen Ebook Chef @ AEC " sekarang!

"MASA ITU EMAS & SENTIASA MENCEMBURUI KITE..REBUT PELUANG YANG ADA SEKARANG !"







Admin & Chef Obie 2014


2 ulasan:

  1. sy dh try dh sayur lodeh ni...sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih kerana mencube resepi lodeh ni...

      Padam