CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 2 Oktober 2014

Salam Jumaat


Hadis Jumaat untuk anda yang melayari blog chef obie 


Daripada Ibnu 'Abbas r.a. bahawa RasululLah SAW telah bersabda: "Tiadalah hari-hari yang sesuatu amal soleh jika dikerjakan padanya, lebih disukai Allah SWT (diberikan ganjaran, rahmah dan barakah yang lebih besar), lebih daripada (sesuatu amal soleh) yang dilakukan (oleh seseorang) di sepanjang hari-hari ini - yakni sepanjang 10 awal Zulhijjah." Para Sahabah r.a. kemudian (agak terkejut) lantas bertanya: "(Adakah benar? Kelebihan melakukan satu amal soleh di dalam 10 Awal Zulhijjah begitu besar sekali) Sehingga dapat menandingi ganjaran/kelebihan seseorang (kami) yang keluar berjuang (berjihad) di jalan Allah?". RasululLah SAW pun menjawab; "(Memang benar!) Sekali pun (seseorang kamu) keluar berjihad di jalan Allah! (ianya tetap tidak dapat menandingi besarnya ganjaran satu amal soleh yang dilakukan di dalam 10 awal Zulhijjah), kecuali sekiranya ada seseorang yang dia sanggup keluarkan segala hartanya di jalan Allah bersama-sama dengan jiwa raganya sekali (keluar berjihad) sehingga kemudian kesemuanya itu (seluruh harta dan jiwanya sekali) habis (mati), tidak kembali (terkorban di jalan Allah)."



Sumbangan Info -

Ustaz Adek Zuheimie Hj Ismail
Darul Ghufran Mosque
Tampines,Singapore 


Terima Kasih

Kelas Asas 3D dan Kelas Asas Airbrush Kuala Lumpur


Kelas Asas 3D fondant
Kelas sehari RM1500
11 pagi - 4 petang
- Asas fondant & gumpaste ( resepi diberi )
-Teknik pembuatan & penyimpanan yang betul
-Membalut fondant pada kek ( dummy )
-Teknik mewarna pada fondant & gumpaste
-Membentuk figura 3D ( Asas teddy bear 3 jenis , baby boy & girl , angry birds , etc ) bergantung kepada kemahiran pelajar-
sekiranya cepat menerima tunjuk ajar merupakan satu advantaged kerana chef akan ajar banyak lagi bentuk figura.
-penggunaan brush secara manual utk mewarna pd figura

Kelas Asas Airbrush 
Kelas sehari RM2500
11 pagi - 4 petang
-Asas Menggunakan airbrush,mesin air brush utk kesesuaian surirumah & professional
-melakar dan membentuk lukisan Airbrush ( Asas )- wooden / cloud / 
-menulis menggunakan Airbrush

Kelas Advanced 3D
Kelas sehari RM3000
11pagi - 4 petang
- Teknik membentuk figura mengikut permintaan pelanggan 
- Teknik potongan kek
-Teknik balutan kek
-Teknik Membentuk menggunakan modelling tool
-Teknik mewarna , brush dan airbrush

Kelas Advanced Airbrush 
Kelas sehari RM3500
-Teknik melakar lukisan menggunakan Airbrush
dengan sempurna.

Tarikh : Hanya Public Holiday dan Hari Jumaat Tiada Kelas Masakan.
Hubungi Hotline 017 2260719 untuk menetapkan tarikh kelas.
Kelas diadakan Isnin Hingga Khamis , Sabtu dan Ahad.

Masa : 11 pagi - 4 petang
Tengahari 130-2 ptg rehat

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur,jika ada modelling tool boleh bawa juga jika tiada chef sediakan.

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi talian 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Deposite Yuran Kelas RM xxx perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )


Terima Kasih

Majalah SAJI keluaran bulan oktober : sentuhan cef obie


Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera semua..
terima kasih lah pagi-pagi dah menjengah ke blog kesayangan chef obie ni..

Chef nak inform kepada semua... chef berkongsi 15 resepi berasaskan kentang dan tahu dalam Majalah SAJI keluaran Oktober 2014 ini , resepi-resepi menarik dan mudah untuk dijadikan sebagai rujukan anda didapur nanti!

Dapatkan segera yea... semoga sedikit perkongsian di media printing dapat membantu anda yang tercari-cari resepi - resepi lama dan baru yang boleh digunakan dalam menu masakan keluarga mahupun katering bagi anda yang berniaga.



menu-menu dan resepi chef obie kongsikan hanya berasaskan kentang dan tahu...
semoga layaaannn... 
heeee... okaylah pagi ni kite layan lagu dari beach boys.. wouldn't it be nice








Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign