CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 10 Mac 2022

KELAS MASAKAN STREETFOOD BELANDA | HOLLAND @ DUTCH BITTERBALLEN & DUTCH MUSTARD DIPPING

 KELAS MASAKAN STREETFOOD BELANDA | HOLLAND @ DUTCH

Siri Kelas Masakan Perniagaan Baking & Komersial Bertestimoni

Pakej 1

BITTERBALLEN & DUTCH MUSTARD DIPPING
*Bonus Pembuatan DUTCH KROKET ( Satay Ayam , Udang , Goulash & Sayuran )
Salah satu makanan popular di Belanda,
Dipanggil " Bitterballen" merupakan meatball crispy tradisional belanda yang unik cara pembuatan dan juga rasanya.
"Bitterballen",
Chef obie menggunakan Bahan terbaik & diganti dengan rasa hampir sama tanpa meninggalkan keaslian rasanya. "Bitterballen ini dimakan bersama pasangan cecahnya iaitu Dutch Mustard Dipping".
-Anda akan belajar langkah demi langkah menyediakan bahan istimewa
menghasilkan Bitterballen sehingga selesai menggoreng.
-Anda akan diajar menyediakan Dutch Mustrad Dressing secara tradisional.
-Cara peyimpanan untuk perniagaan frozen food.







YURAN /FEE RM3000
Mereka Terkesan Pendemik / Banjir / Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU / Mereka Terkesan Pendemik : RM2700
Tarikh Kelas : Isnin hingga khamis , Sabtu dan Ahad Sebagai Pilihan Tarikh pelajar
( Jumaat dan Public Holiday Tiada Kelas )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Peri Penting Untuk Pelajar : Pelajar WAJIB telah mendapat Sijil Vaccine Sempurna dari my sejahtera .

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan
Hubungi MGJ CONSULTANCY
017 2260719
013 7326939
016 9166010

Terima Kasih

KELAS MASAKAN KOREA 2022- LEGASI GIMBAP ATAU KIMBAP

 KELAS MASAKAN KOREA

Siri Kelas Masakan Perniagaan , Baking & Komersial Bertestimoni

PILIHAN 2 : LEGASI GIMBAP @ KIMBAP
Intipati
1.Asas Membuat Gimbap Asli Korea.
2.Asas membuat Gimbap Kimchi Asli Korea.
3.Asas Membuat Gimbap Bulgogi Asli Korea ( Daging )
4.Asas Membuat Fusian Gimbap- Calirfornia & French
5.Asas Membuat Gimbap Tuna
6.Asas Membuat Gimbap Telur
7.Asas membuat Gimbap Sayuran







YURAN /FEE RM3000
Mereka Terkesan Pendemik / Banjir / Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU / Mereka Terkesan Pendemik : RM2700
Tarikh Kelas : Isnin hingga khamis , Sabtu dan Ahad Sebagai Pilihan Tarikh pelajar
( Jumaat dan Public Holiday Tiada Kelas )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Peri Penting Untuk Pelajar : Pelajar WAJIB telah mendapat Sijil Vaccine Sempurna dari my sejahtera .
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan
Hubungi MGJ CONSULTANCY
017 2260719
013 7326939
016 9166010

Terima Kasih

KELAS MASAKAN KATERING 2022

 KELAS MASAKAN KATERING 2022

Siri Kelas Masakan Perniagaan , Baking & Komersial Bertestimoni
YURAN /FEE : RM3000
Mereka Terkesan Pendemik / Banjir / Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2500
*PILIHAN untuk setiap satu kategori menu adalah 1
Nasi Minyak / Hujan Panas atau
Nasi Beriani atau
Nasi Tomato atau Nasi Kabuli
Ayam Masak Merah atau Ayam Hijo atau
Ayam Beriani atau
Ayam Rendang Minang atau Ayam Masak Kuzi
Daging Masak Hitam Manis atau
Daging Kurma Berkentang atau
Rendang Daging
Kambing Beriani atau
Kambing Kuzi atau
Kari Kambing India Selatan atau
Kambing Vindaloo
Dalcha Sayur Mahameru
Dalcha Sayur Melayu
Dalcha Sayur Peranakan
Pajeri Nanas atau
Pajeri Terung atau
Pajeri Mentimun
Jelataah Mentah ( Percuma )
Intipati :
1.M.E.P Untuk ke semua Menu

2.Standard resepi Untuk Perniagaan Katering ( Buku Standard Resepi )

3.Tips-tips menyediakan hidangan katering untuk 10-1000 pax

4.Pelajar belajar secara hands on 1 to 1

5.Tips membeli bahan mentah dari pembekal dan cara membuat tempahan.





Tarikh Kelas : Isnin hingga khamis , Sabtu dan Ahad Sebagai Pilihan Tarikh pelajar
( Jumaat dan Public Holiday Tiada Kelas )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Peri Penting Untuk Pelajar : Pelajar WAJIB telah mendapat Sijil Vaccine Sempurna dari my sejahtera .
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan

MGJ CONSULTANCY
Ampang KL
Chef Obie 0172260719
Abang Fad 013 7326939
Miss Nesa 016 9166010

Terima Kasih

Apa Itu Kanvas | Canvas ?

 


Seni Itu Universal - Pelukis Upahan

Apa itu Kanvas | Canvas ?
Kanvas adalah sejenis kain tenunan kosong tahan lama yang digunakan untuk membuat layar kapal, khemah, beg galas dan benda-benda seumpamanya yang bersifat kukuh.
Ia juga kerap digunakan oleh pelukis sebagai permukaan lukisan yang biasanya diregangkan atas bingkai kayu.
Selain digunakan dalam barang pakaian seperti beg tangan, alat elektronik dan kasut.
Kanvas moden biasanya dihasilkan daripada kapas atau linen, walaupun pada asalnya ia diperolehi daripada tumbuhan ganja. Ia berbeza daripada jenis kain kapas berat yang lain seperti denim dari segi anyamannya yang biasa .

Kanvas datang dalam dua jenis asas:
1.Biasa
2.Duck (Istilah duck berasal dari perkataan bahasa Belanda doek iaitu 'kain') di mana kanvas duck cenderung ditenun dengan lebih ketatnya berbanding kanvas biasa. Kain kanvas yang dihasilkan di Amerika Syarikat dikelaskan melalui dua cara: secara berat (auns per ela persegi) mahupun melalui sistem pengredan bernombor. Nombor gred mengikut urutan yang terbalik daripada peningkatan berat produk, jadi kanvas bergred "nombor 10" dianggap lebih ringan berbanding kanvas gred "nombor 4".






Sumber ini dari Wikipedia

Semoga bermanfaat
Sebarang Tempahan Lukisan | Berkaitan Seni Lukis
017 2260719
Pelukis Upahan - Kuala Lumpur
emai : gunawan.jamil@gmail.com

Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign