CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 18 Mac 2019

Chef Obie 2019 : Cuti Sekolah Dan Kelas Masakan Perniagaan 2019

Chef Obie 2019 : Cuti Sekolah Dan Kelas Masakan Perniagaan 2019

Salam

Kembali lagi musim cuti sekolah penggal pertama, chef obie yakin anda mak mak atau bapak bapaknya mula sibuk planning untuk memenuhi program cuti sekolah bersama anak.
Mungkin ada yang nak pergi beriadah ke tempat peranginan , taman tema , ada yang nak balik kampung dan macam - macam lagilah yang boleh korang planningkan.Kata Motivasi Hari Ini : You're Good In Your Way - chef obie

Apa pun planning korang , chef sukacita nak ingatkan bersama - Supaya lebih alert terhadap keselamatan keluarga dan diri korang,  jadi silalah periksa keadaan kenderaan anda , hantar ke workshop dahulu sebelum pergi berjalan jauh , prepare kelengakapan dan keperluan keluarga korang , extrakan RM tu untuk mak bapak korang dikampung mahupun untuk berbelanja membeli bahan-bahan dapur mereka ( kalau boleh janganlah korang catu tolak income bulanan yang korang beri pada mereka tu , time-time cuti sekolah ni lah gembirakan extra untuk hati mereka ) jika berkemampuan lah , jika korang bekerja sendiri ada pasang surut income tu tidak mengapa yang penting jangan langsung tidak beri bantuan bulanan.

Dalam pada itu , chef obie sempat menyelesaikan Task " KELAS MASAKAN PERNIAGAAN 2019 : MEE REBUS JOHOR + GEAR BOX DAN MEE BANDUNG MUAR "

Pelajar kali ini datangnya dari Alor Gajah , Negeri Melaka. Seorang yang bersemangat ,dan terang hati , sebab mudah mengajar beliau secara hands on sepenuhnya.


 
Pelajar akan difahamkan sejarah , Asas-asas dan mengapa budaya penyediaan masakan tempatan seperti

1.Mee Rebus Johor
2.Mee Rebus Tulang "Gear Box" Johor
3.Mee Bandung Muar


Ada tips yang penting wajib diikuti bagi memastikan rasa asli mee rebus dan mee bandung dapat dikekalkan.

Intipati


1.Penyediaan Asas Mee Rebus. Mee Rebus Tulang "Gear Box " Dan Mee Bandung Muar
2.Sukatan yang tepat untuk perniagaan
3.Belajar Menyediakan Ibu -Paste  Mee Bandung Muar Yang Standard dan sedap , juga kuah mee rebus asli yang dikekalkan bahan utama dalam penyediaannya.
4.Harga Jualan Recommended


Anda boleh klik link di bawah ini untuk mengetahui lebih lanjut kelas-kelas / kursus - kursus Masakan Perniagaan Popular 2019 yang dianjurkan Oleh Chef Obie ( MGJ CONSULTANCY ) beserta testimoni-testimoni kejayaan pelajar .
KELAS DAN KURSUS MASAKAN

Syukur semuanya berjalan lancar. Terima Kasih kepada pelajar , Akak Lola yang begitu komited sepanjang kelas berjalan.Sesuatu yang mengejutkan , kelas selang sehari sahaja , lusa Kak Lola telah mula berniaga..
Hebat kan ? 
Korang mesti mencuba menu masakan yang disediakan Kak Lola's kite ni , 
Kalau korasng berada di Alor Gajah , Pastikan singgah ke KIOSK CUCUR UDANG ALOR GAJAH- KITCHEN LOLA'S Landmark:
Depan pasar besar Alor gajah
Bersebelahan Medan selera pasar menggong alor gajah
Tapak pasar Malam/pasar tani
Korang Jangan susah hati jika Tak jumpa juga lokasinya..bolehlah direct hubungi..
AKak Lola 🍝🍜🍝🍜
Follow Akak Lola di Facebook : Umairah Taha

The kind of people that all teams need are people who are humble, hungry, and smart: humble being little ego, focusing more on their teammates than on themselves. Hungry, meaning they have a strong work ethic, are determined to get things done, and contribute any way they can. Smart, meaning not intellectually smart but inner personally smart.

#jjcmmelaka #meerebusjohorkitchenlolas #kitchenlolaalorgajah #kitchenlola #chefobie #chefobiecrew


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign