CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 9 Disember 2019

Jenis-jenis Dan Pilihan Bentuk Nozel Untuk Hiasan Cupcake / Kek Anda - Chef Obie

Jenis-jenis Dan Pilihan Bentuk Nozel Untuk Hiasan Cupcake / Kek Anda 

chef obie penulis dan pengarang Buku " CUPCAKE 3D" 


Salam menjemput rezeki , terima kasih melayari blog chef obie dengan perkongsian resepi dan 1001 jenis informasi yang berguna untuk anda Surirumah , online dan offline baker , blogger masakan , chef , tukang masak mahupun kaki makan .

Sebelum anda dapat menyiapkan hidangan cupcake atau kek anda , anda wajib tahu jenis-jenis dan bentuk-bentuk nozel kerana ia dapat membantu anda dalam menghasilkan bentuk hiasan buttercream / kombinasi ganache' / whipping cream yang menarik  pada creations anda.

Anda wajib tahu Nombor siri yang tertera pada nozel.
Setiap nombor Siri adalah mewakili satu bentuk yang telah distandardkan diseluruh dunia.


Jadi anda tidak perlu risau atau susah hati untuk membeli nozel walau dimana anda berada.Hanya perlu ingat nombor siri yang anda suka dan beritahu pembantu kedai pembekal bahan bakeri nozel jenis no apa yang anda mahukan.Senangkan...


Dibawah ini contoh gambar nozel dan no siri nya sekali, semoga dapat membantu anda dalam memilih bentuk nozel anda sendiri.


Gambarajah 1 , Sila pastikan Anda pilih mengikut Nombor Siri pada NozelGambarajah 2 , Sila pastikan Anda pilih mengikut Nombor Siri pada NozelGambarajah 3 , Sila pastikan Anda pilih mengikut Nombor Siri pada Nozel


Chef obie ingatkan sekali lagi :
Anda wajib tahu Nombor siri yang tertera pada nozel.

Setiap nombor Siri adalah mewakili satu bentuk yang telah distandardkan diseluruh dunia.

Chef Obie yang aktif membentuk perkembangan bakal-bakal peniaga dan usahawan industri perniagaan makanan terutama di negara tercinta Malaysia ,pelajar-pelajar chef obie juga ada international seperti daripada Singapura , Brunei Darussalam , Jepun , Hong Kong , Indonesia , Syiria , Amerika ( USA ) , Maldives , Peranchis , Arab Saudi Dan Pakistan.
Testimoni-testimoni pelajar chef obie ini membuatkan chef obie ingin bekerja lebih keras dan enjoy lagi ...Sharing knowlege and spread loves....  !

Untuk mengenali Chef Obie dengan lebih dekat boleh follow Facebook :  Chefobie Untold , Manakala Instagram Follow : chef_obie_official . atau follow blog utama yang lebih human.. iaitu chefgunawanmalaysia.blogspot.com  . Coming soon Corporate Website !InshaAllah.

Manakala kepada Anda bakal PENIAGA , PENGUSAHA MAKANAN DAN USAHAWAN  sila klik link diberi , LEBIH 40 PILIHAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAN + BERTESTIMONI  Sekiranya anda pecinta SENI LUKISAN - Drawing and Painting ...Boleh juga Follow Chef Obie..ya , chef juga merupakan artist ...seni lukis di tanah air , Instagram masih baru, sukacita sekiranya anda turut menyokong dan FOLLOW : the.drawing.chef

Antara Contoh lukisan Chef Obie yang dilukis secara LIVE dan dikongsikan di Facebook ,

Salam , pagi semua.. semoga bersemangat dlm sebarang urusan. #chefobie just sharing drawing & painting yg lepas..sbb nak deleted video dlm hp ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜๐Ÿ˜ semoga Ada sedikit inspirasi di pagi Isnin ini..
Perkongsian suka-suka , released tension n stress..Chef Melukis tanpa menggunakan pensel..
Terus menggunakan pen & watercolour...suka-suka & enjoy,Melukis di pagi-pagi Buta..so Tak boleh cakap kuat2 atau bising-biaing

Theme " Masjid Al Aqsa "

Kalau Ada Instagram boleh follow @the.drawing.chef

Terima Kasih kepada anda semua , yang sudi melayari blog Chef Obie.
Semoga ada manfaat bersama. 

Sukacita untuk anda panjang-panjangkan info ini. 

Sebarang Urusan Dengan Chef Obie Boleh Terus Hubungi No Dibawah iniSelamat Maju Jaya,
Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign