CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 23 September 2013

Resepi Jelly Kelapa Muda


Bahan

17gm agar-agar tali
4 biji kelapa muda ( 2.5 liter )
isi kelapa
1 litter air
gula 260 gram
2 helai daun pandan


Cara membuatnya:

1. Basuh agar-agar, masak bersama 1 litter air dan daun pandan , sehingga agar-agar larut

2. Tutup api dan masukkan gula, kacau hingga gula larut

3. Masukkan air kelapa dan isi kelapa

4. Masukkan dalam Jelly Container kecil dan sejukkan dalam peti ais.

Selamat Mencube.... senangkan...

Terima Kasih

Komen
2 Komen

2 ulasan:

..kakNaim.. berkata...

wah...sedapnye chef..nak try la..terima kasih sudi share resepi..hehe

Chef Obie berkata...

most welcome... selamat mencube resepi yea..

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign