Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Rabu, 23 Disember 2015

kau , aku , kita


Hari ni , chef obie masih beristirehat bersama 
mak abah , akak , abang noor , fahmy ,wawa ngan adikya..
termasuk bulus-bulus akak yang turut ikut balik kg di telok panglima garang dari jitra , kedah
iaitu bulus kay dan taro , chef punya bulus kesayangan pula... kaiju atau keju panggilannya.kadang-kadang panggil kenit aje.
seorang aje yang tak cukup corum..pak teh tak ade atau kamal.. sebab die balik johor la dengan familynye...

aktiviti masak memasak bersama tu dah tentulah...yang penting 
ia dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan...

 yang terpancul...dari mulut anak buah yang kecik ni.. adikya..
kite..kite..kite nak pergi jalan kaki aje ke segi(pasaraya) sebelah rumah atok nenek
kite.kite beli bahan memasak ea angah..jom !

"kite.. kite.. berape banyak kali kite anak buah aku cakap ni?
tetibe chef cakap.. , kau , aku , kita... jom pi segi" anak buah panggil chef obie.. dengan panggilan angah! 
wawa dengan adikya laju aje tukar baju.. bersiap-siap..walau dekat aje segi tu...
tersenyum simpul chef obie...maklumlah biasenye..anak-anak buah chef ni cakap ade longaht orang utara... tapi bile cakap dengan angah die..tetap slang johor... terpakse la tu..

kepada anda atau korang semua yang sudi melayan blog chef..
terima kasih banyak-banyak...
nak pesan janganlupa beli majalah SAJI dan Mingguan Wanita... majalah saji untuk bulan januari... mingguan wanita akhir bulan 12 ni yea... chef ada berkongsi resepi-resepi menarik...
Masakan Brunei... dan 13 resepi pelbagai nasi dan pasangannya...

okaylah chef closed nota malam ni dengan serangkap pantun ...

Pen Merah
Pen Biru
I Marah
I love you.... good nite !

kes terpengaruh dengan idea budak bawah umur... 

#chefobie
#smallplate



Kau bagai Udara- Bahrain

Jantung berdegup laju
Menangkis semua jawapan
Jika betul kau jemu
Terus teranglah dan berdepan
Susah untuk terima
Keputusan dari bicara
Cuma satu ku pinta
Cubalah fikirkan semula

Kau bagai udara bagiku
Dirimu ku perlu di dada
Sentiasa untuk bernafas
Pudar kiranya kau jauh di mata
Sesatlah di jiwa kerana kau yang ku cinta

Semua kesalahan tak berertinya sedemikian
Bila marah menjelma yang benar pun menjadi salah
Ini baru sekali kesilapanku sebegini
Aku layak terima diberi peluang berubah

Kau bagai udara bagiku
Dirimu ku perlu di dada
Sentiasa untuk bernafas
Pudar kiranya kau jauh di mata
Sesatlah di jiwa kerana kau yang ku cinta

Aku berjanji tak akan sia-siakan dirimu
Bukannya ingin mendedah kelemahan
Jauh di hatimu ku tahu masih tersimpan
Segala kenangan terindah
Segala perasaan cinta

Kau bagai udara bagiku
Dirimu ku perlu di dada
Sentiasa untuk bernafas
Pudar kiranya kau jauh di mata
Sesatlah di jiwa kerana kau yang ku cinta 



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign