KELAS MASAKAN & BAKING UNTUK CUTI
SEKOLAH & CUTI SEMESTER 2015
Normal Fee RM450 kini PROMOSI
Fee hanya RM350 sah sehingga 31 / 12 /
2015
Pastry Chef Obie Pilihan 1
Kelas Fruit Cheese Tart
-Cara Membuat Tat Doh Rangup
-Cara Buat Filling Cheese Tart Gebu
-Pengenalan Kepada Pate' Dough
-Cara Membuat & Membakar Kulit Tat
-Penggunaan Buah-buahan Segar
-Penggunaan Jelfix & Glaze
-Penggunaan Snow Powder
-Nota Standardize Recepi Hotel
Pastry Chef Obie Pilihan 2
Kelas Fruit Tartlette & fruit val -o-oven
-Cara Membuat Sugar Dough Rangup
-Cara Buat Filling Pastry Cream Original
-Pengenalan Kepada Sugar Dough & Puff Pastry
-Cara Membuat & Membakar Kulit Tat
-Penggunaan Buah-buahan Segar
-Penggunaan Jelfix & Glaze
-Penggunaan Snow Powder & penyimpanan Pastry Cream
Pastry Chef Obie Pilihan 3
Great British Evening Tea- Blueberry Scone & Classic
Lemanode Scone
-Cara Membuat Asas Dough Scone
-Teknik Menguli Dough Scone
-Cara Membakar scone & penyediaan cream & sour cream serta fruit jam.
Cake & Pastry Chef Obie Pilihan 4
Kelas Rich Chocolate Cake & Missisippi Mud Pie
-Cara Penyediaan Bahan Yang Sesuai Untuk Rich Chocolate cake
-Teknik Meringue dalam adunan kek
-Cara membuat Glaze/ Chocolate Ganache
-Rahsia Mud Pie Amerika
Cookies Chef Obie Pilihan 5
famous Amos Cookies & Watermelon Cookies
-Cara Membuat Dough Cookies Rangup
-Penggunaan Bahan - bahan penting dalam pembikinan famous amos cookies & watermelon cookies
-Penyimpanan dalam jar yang unik
-Penggunaan warna yang sesuai untuk dough cookies
-Cara Pembakaran cookies
Cake Chef Obie Pilihan 6
Mango Lamonade Mousse Cheesecake & Strawberry Millie
Cheesecake
-Cara membuat cheesecake yang betul
-Cara Membuat Mousse
-Cara Penggunaan Gelatine Halal yang betul
-Caramembuat Glaze dari Compot
& banyak lagi...
Cupcakes Chef Obie Pilihan 7
Doubble Chocolate Cupcake with Orange Mango
Buttercream Frosting ,Vanilla Poppy lemon Cupcake With
Cream Cheese Buttercream + Assorted Buttercream
-Cara membuat cupcake dengan betul dan mudah
-Cara Membuat Buttercream cheese
-Cara Penggunaan Piping Bag dan nozel
-Cara membuat topping frosting
& banyak lagi...
Cara Mengikuti Kelas Memasak & baking Cuti Sekolah /
Semester 2015
Anda bebas untuk membuat pilihan jenis kelas
berpandukan kelas-kelas diatas atau ingin mengikuti ke lima-lima jenis kelas chef obie untuk memenuhi cuti sekolah dan cuti semester anda !
Tenaga Pengajar : Chef Obie
Tarikh : Sepanjang Bulan Oktober , November & Disember 2015
Hari : Isnin hingga Khamis ( Jumaat , Sabtu , Ahad & public Holiday Tiada Kelas )
Masa : 11 pagi hingga 230 petang
Fee / Yuran : RM350 setiap satu pilihan
1 x Sijil Kehadiran mengikut jenis kelas
Lokasi : Merdeka Villa , Jalan Merdeka , Ampang
Buat Pembayaran : Ke akaun MBB
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil
kemudian : Whatsapp @ SMS info pembayaran
Pilihan ? / RM350 / Hari ? / Tarikh ? ke 017 2260719
Kelas Memasak & Baking Persendirian
Untuk Amateur Dan Profesional Chef Obie
Telah menjadi pilihan ramai semenjak 2011,
Telah melahirkan peniaga dan pengusaha produk berasaskan makanan dengan jayanya.
Dihadiri dari pelbagai latarbelakang dan negara.
Surirumah , Bizz oneline , Pengusaha Cafe , Restaurant , Francais , VIP & pelbagai lagi.
Anak didik dibawah tunjuk ajar chef obie telah berada di merata pelusuk negara juga di luar negara.
Tiada had usia ,
Kebanyakan pelajar persendirian yang hadir bermula 14 tahun sehingga 77 tahun .
Kelas short course / one day course & Pakej untuk perniagaan makanan.
Kepada anda yang ada permintaan sendiri dalam course memasak atau baking juga boleh hubungi pihak kami.
Hotline : 0172260719
email : gunawan.jamil@gmail.com
FB : chefobie untold