Obielicious

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR + TESTIMONI PELAJAR - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) MENJADI PILIHAN BAKAL PENIAGA & USAHAWAN MAKANAN DI MALAYSIA , SINGAPORE, HONG KONG , MALDIVES , JEPUN , IRAN DAN INDONESIA.

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) DEMO MASAKAN,PENULIS JEMPUTAN, PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHE Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Rabu, 3 Julai 2019

Mengapa Bidang Masakan Perlu Menjadi Pilihan Pelajar - Chef Obie

Mengapa Bidang Masakan Perlu Menjadi Pilihan Pelajar ? 
Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera ,Terima Kasih kerana melawati blog Chef Obie.
Chef Obie sebagai consultant sukacita ingin berkongsikan sedikit pendapat berkaitan Tajuk diatas " MENGAPA BIDANG MASAKAN PERLU MENJADI PILIHAN PELAJAR " 



1.Malaysia dilabel sebagai Syurga Makanan Oleh Pelancong serata Dunia.

2.Peningkatan Kesedaran dalam nilai nutrisi , penjagaan kesihatan , penyediaan makanan yang menarik mewujudkan permintaan tinggi dalam karier bidang ini.


3.Gawat Mana ekonomi Dunia , kancah peperangan , Manusia dan hidupan yang lain tetap memerlukan makanan & Permintaan sentiasa ada malah tinggi Valuenya .Mereka yang pakar dalam bidang ini amat diperlukan.


4.Menampung perkembangan pesat industri hospitaliti di Malaysia dan Dunia.

5.Industri yang boleh menyatukan semua golongan manusia malah kehidupan di planet bumi ini.

6.Menjadikan mereka lebih peka dalam menguruskan Dapur dan staff yang merupakan sebahagian Seni Kulinari.


7.Bidang Kulinari Di Malaysia mempunyai Kelebihan Sendiri berbanding negara lain kerana kita menitik beratkan Aspek HALAL dari permulaan penyediaan makanan hingga ia dihidangkan.

8.Menjadikan mereka dalam bidang ini seorang yang multitask dan Modal Insan terlatih.

9.Memberi peluang cerah kepada mereka dalam bidang ini ke serata dunia bekerja dan menimba pengalaman.

10.Dominasi secara Profesional adalah lelaki , Tidak sesuai istilah lelaki lembut sahaja dlm industri ini kerana pelbagai aspek sehinggalah pengurusan memerlukan tenaga dan keputusan yang tepat . tetapi sentiasa mengalukan wanita dalam industri ini menyahut cabaran bersama.



11.Kerjaya bukan semata-mata untuk menjadi seorang chef yang bekerja di dapur hotel dan retoran sahaja , ia terlalu luas dan universal - seperti didapur inflight -penerbangan , dapur private vvip , dapur dalam pasukan-pasukan beruniform , dapur central kitchen untuk francais food , pengusaha kantin sekolah , kilang , pasar malam , foodtruck ,on line food , pengusaha gerai , food court , tenaga pengajar , chef teknikal , penulis makanan , selebriti dan banyak lagi..


12.....Anda juga boleh menambah info ini sekiranya perlu..Terima Kasih.

Sharing is caring
Follow :
chefgunawanmalaysia.blogspot.com
FB : chefobie untold
Instagram : chef_obie_official
whatsApp :

http://www.wasap.my/60172260719 Chef Obie
http://www.wasap.my/60169166010 PA Nesa
http://www.wasap.my/60137326939 Encik Faris

Jurucakap Produk Minyak Masak & Tepung 
Demo Memasak Ikan Tuna MAHA 2016
Ketua Juri Pertandingan Memasak Nasi Dagang Tuna MAHA 2016
Penyedia Hidangan Untuk VVIP & VIP Pre Launch  MAHA 2016
Demo Masakan MASAK MASAK MyGAP & Jabatan Perikanan Malaysia MAHA 2018

Untuk Anda yang mencari Kelas atau Kursus Masakan Perniagaan Popular Boleh Klik link KELAS DAN KURSUS MASAKAN + TESTIMONI PELAJAR


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign