CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 7 April 2020

#StayAtHome : RESEPI KEK BATIK CHEF OBIE ( Sesuai untuk dinikmati bersama FAMILY DI WAKTU PKP )

#StayAtHome : RESEPI KEK BATIK CHEF OBIE 

( Sesuai untuk dinikmati bersama FAMILY DI WAKTU PKP ) 

















#StayAtHome protect your community agains COVID 19

Syukur Alhamdulillah , pagi ini Chef Obie sukacita ingin kongsikan satu resepi yang mudah dan sedap , baik yang muda mahupun yang vateren InshaAllah suka.

Sila follow resepi betul-betul untuk dapatkan hasil yang cun dan mengikut selera.





 


Bahan

11/2 cawan Milo
11/2 cawan Ovaltine
2 sdb malteser
1 tin susu pekat a.k.a condensed milk
1 buku mentega
1 paket biskut Marie ( korang boleh kurang Kan atau lebih ) kalau suke yg lembut boleh rendam sebentar dgn susu uht sebelum susun dlm loyang.

Cara Penyediaan :



1.Panaskan butter, masukkan susu pekat kacau mesra .


2.Masukkan Milo , Ovaltine & malteser, Masak hingga memekat Dan bubbling.
3.Korang boleh terus masukkan biskut Marie dlm adunan yg dimasak ni.Cume chef x suke Cara begitu, chef sukan kelihatan disusun..batik yg tersusun .Korang boleh celup biskut marie ni dengan air suam atau susu suam jika korang suke kek batik biskut marie yang lembut , kalau tak suke yang lembut suke rangup mcm biskut marie beli tu , boleh abaikan celup biskut marie dengan air atau susu.
4.Adunan yg telah masak ( memekat Dan bubbling anda wajib matikan api ).




5.Chef susun Kan biskut Marie dlm loyang 7 inci. Perimgatan sekali lagi , korang kalau suke yg lembut boleh celup biskut Marie dgn susu uht atau air kemudian baru disusun Dan dilapis dgn adunan coklat yg telah. Susun sehingga adunan selesai atau ikut suke hati korang la .
Selamat Mencuba...



Jika anda juga kaki makan atau kaki masak atau bakal peniaga makanan...bolehlah ke link KELAS MASAKAN PERNIAGAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTestimoni kejayaan pelajar Sejak Tahun 2012 hingga kini
http://chefgunawanmalaysia.blogspot.com/p/kelas-persendiria…





TEMPAHAN LUKISAN POTRAIT 

Kepada yang menyukai hasil lukisan tangan potrait dan kreativiti pengunaan watercolour eksklusif boleh hubungi Pihak Chef Obie.Lukisan dilukis oleh Chef Obie Sendiri. 

Hubungi MGJ CONSULTANCY










Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign