Nasi Putih Mewangi / Nasi Hujan Panas / Nasi Minyak Seri Murni / Nasi Kabuli / Nasi Jagung Emas
Ayam Masak Merah Delima / Ayam Masak Hijau Berempah
Rendang Daging Kuala Kangsar / Kurma Daging Alam
Sayur Dalcha Mahameru
Acar Rampai Sari / Jelataah Mentah Abadi
Pencuci Mulut
FOC-free of charged - Potongan Kek Pisang Istimewa
Minuman
Air Sirap Selasih Pandan Hijau
Hubungi:
SKY CHEF CATERING SERVICES
012 398 6240
017 226 0719
Obie dan Sky Chef Catering berkongsi resepi :
Candy Kelapa
Bahan-bahan
2 biji kelapa parut
kelapa muda lagi baik
2 tin susu pekat ( tak kisah jenama apa pun )
380gm gula pasir
3 sudu besar margarine atau mentega ( orang dulu tak guna mentega@butter )
pewarna merah/hijau/kuning
3 helai daun pandan dicarik dan disimpul
Periuk
Cara-caranya :
1-Sangai sebentar kelapa dalam kuali kiranya menggoreng tanpa minyak ( hingga hampir kering, jangan sampai kering karang jadi kerisik pulak )
2- kemudian,Pindahkan kedalam periuk yang lebih besar dan tebal
3-Campur semua bahan yang lain dan masak
perlu kacau sentiasa atas api yang perlahan (pastikan jangan sampai ada yang hangit )
4-Apabila gula telah cair dan menggelegak ( korang perlu berhati-hati part ni,sebab air gula yang panas ini percik tau..)
5-Kacau adunan sehingga adunan tidak melekat pada periuk.
( adunan berkumpul di bahagian tengah )
Akhir sekali bubuh pewarna ( bahagikan 3 bahagian )
Matikanlah api, dan masukkan margarine / mentega kacau rata
masukkan k dalam acuan lebar 12 x 12 atau lagi besar lagi eloklah..
chef obie sarankan..sebab kite akan tekan dan ratakan pastikan
tebal 1/2 inci
Kemudian cooling..ea..sejuuukkan.
Senangkan... kemudian bolehlah potong mengikut saiz yang
korang suke,... peace...