CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 18 Disember 2014

Resepi Creamy Garlic Sauce chef obie

Resepi Creamy Garlic Sauce





Bahan



6ulas bawang putih cincang

3sudu besar keju parmesan
3/4cawan stok ayam@air rebusan ayam
1sudu kecil serbuk paprika
1sudu kecil sebuk cili
1 sudu kecil gula
1sudu kecil garam bukit
1sudu kecil serbuk stok ayam
1cawan whipping cream
2sudu besar unsulted butter
sedikit italian parsley dicincang




-panaskan butter, saute garlic,naik bau masukkan stok,biar panas kemudian masukkan cream,kacau menggunakan whisk perlahan,masukkan kesemua bahan kering,biar ia memekat kemudian taburkan italian parsley...dan siap dihidang.boleh dimakan bersama roti baguette,makanan seafood ..fish n chip juge sesuai.selamat mencuba
sambil tu kite layan lagu dari meghan trainor...all about that bass


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign