KELAS MASAKAN & BAKING UNTUK CUTI
SEKOLAH & CUTI SEMESTER 2015
Normal Fee RM450 kini PROMOSI
Fee hanya RM350 sah sehingga 31 / 12 /
2015
Pastry Chef Obie Pilihan 1
Kelas Fruit Cheese Tart
-Cara Membuat Tat Doh Rangup
-Cara Buat Filling Cheese Tart Gebu
-Pengenalan Kepada Pate' Dough
-Cara Membuat & Membakar Kulit Tat
-Penggunaan Buah-buahan Segar
-Penggunaan Jelfix & Glaze
-Penggunaan Snow Powder
-Nota Standardize Recepi Hotel
Pastry Chef Obie Pilihan 2
Kelas Fruit Tartlette & fruit val -o-oven
-Cara Membuat Sugar Dough Rangup
-Cara Buat Filling Pastry Cream Original
-Pengenalan Kepada Sugar Dough & Puff Pastry
-Cara Membuat & Membakar Kulit Tat
-Penggunaan Buah-buahan Segar
-Penggunaan Jelfix & Glaze
-Penggunaan Snow Powder & penyimpanan Pastry Cream
Pastry Chef Obie Pilihan 3
Great British Evening Tea- Blueberry Scone & Classic
Lemanode Scone
-Cara Membuat Asas Dough Scone
-Teknik Menguli Dough Scone
-Cara Membakar scone & penyediaan cream & sour cream serta fruit jam.
Cake & Pastry Chef Obie Pilihan 4
Kelas Rich Chocolate Cake & Missisippi Mud Pie
-Cara Penyediaan Bahan Yang Sesuai Untuk Rich Chocolate cake
-Teknik Meringue dalam adunan kek
-Cara membuat Glaze/ Chocolate Ganache
-Rahsia Mud Pie Amerika
Cookies Chef Obie Pilihan 5
famous Amos Cookies & Watermelon Cookies
-Cara Membuat Dough Cookies Rangup
-Penggunaan Bahan - bahan penting dalam pembikinan famous amos cookies & watermelon cookies
-Penyimpanan dalam jar yang unik
-Penggunaan warna yang sesuai untuk dough cookies
-Cara Pembakaran cookies
Cake Chef Obie Pilihan 6
Mango Lamonade Mousse Cheesecake & Strawberry Millie
Cheesecake
-Cara membuat cheesecake yang betul
-Cara Membuat Mousse
-Cara Penggunaan Gelatine Halal yang betul
-Caramembuat Glaze dari Compot
& banyak lagi...
Cupcakes Chef Obie Pilihan 7
Doubble Chocolate Cupcake with Orange Mango
Buttercream Frosting ,Vanilla Poppy lemon Cupcake With
Cream Cheese Buttercream + Assorted Buttercream
-Cara membuat cupcake dengan betul dan mudah
-Cara Membuat Buttercream cheese
-Cara Penggunaan Piping Bag dan nozel
-Cara membuat topping frosting
& banyak lagi...
Cara Mengikuti Kelas Memasak & baking Cuti Sekolah /
Semester 2015
Anda bebas untuk membuat pilihan jenis kelas
berpandukan kelas-kelas diatas atau ingin mengikuti ke lima-lima jenis kelas chef obie untuk memenuhi cuti sekolah dan cuti semester anda !
Tenaga Pengajar : Chef Obie
Tarikh : Sepanjang Bulan Oktober , November & Disember 2015
Hari : Isnin hingga Khamis ( Jumaat , Sabtu , Ahad & public Holiday Tiada Kelas )
Masa : 11 pagi hingga 230 petang
Fee / Yuran : RM350 setiap satu pilihan
1 x Sijil Kehadiran mengikut jenis kelas
Lokasi : Merdeka Villa , Jalan Merdeka , Ampang
Buat Pembayaran : Ke akaun MBB
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil
kemudian : Whatsapp @ SMS info pembayaran
Pilihan ? / RM350 / Hari ? / Tarikh ? ke
017 2260719
Perfect - 1 Direction
I might never be your knight in shining armorI might never be the one you take home to motherAnd I might never be the one who brings you flowersBut I can be the one, be the one tonight
I might never be your knight in shining armorI might never be the one you take home to motherAnd I might never be the one who brings you flowersBut I can be the one, be the one tonight