Obielicious

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR + TESTIMONI PELAJAR - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) MENJADI PILIHAN BAKAL PENIAGA & USAHAWAN MAKANAN DI MALAYSIA , SINGAPORE, HONG KONG , MALDIVES , JEPUN , IRAN DAN INDONESIA.

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) DEMO MASAKAN,PENULIS JEMPUTAN, PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHE Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Sabtu, 26 Ogos 2017

MENU DAN RESEPI LEPAS BERSALIN ATAU LEPAS MENJALANI PEMBEDAHAN MINOR ATAU MAJOR

MENU & RESEPI
LEPAS BERSALIN @ LEPAS MENJALANI PEMBEDAHAN MINOR @ MAJOR


RESEPI BETIK MASAK BENING LADA HITAM & SELASIH

Bahan Utama

1 biji Betik Muda ( dibuang biji,buang kulit dan dihiris sederhana )
anda juga boleh gantikan kepada ikan haruan.
1 sdb lada hitam ditumbuk( jgn gunakan serbuk lada hitam )
2 sudu besar Ikan Bilis
1 ulas Bawang Putih diketuk
1 biji bawang besar dimayang
Segenggam Daun Selasih segar
Sedikit Garam Bukit
1 liter Air ditapis ( bersih )



Cara Penyediaan :

1.Didihkan air dlm pot.Masukkan ke semua bahan kecuali daun selasih dan garam.

2.Apabila telah mendidih sekali lagi,maaukkan daun selasih dan perasakn dgn garam bukit.Matikan api.

3.Dihidangkan bersama nasi putih atau bubur nasi.

Amat sesuai utk mereka yg baru lepas bersalain atau barublepas menjalani pembedahan kecil atau besar.

Dinikmati juga bersama ulam ulaman. ( sambal belacan sila elakkan dahulu sehingga habis pantang atau pulih dari pembedahan )



FB : chefobie untold
IG : chef_obie_official
Website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com
Sila Google : chef obie

 



KELAS / KURSUS MASAKAN UNTUK PERNIAGAAN SILA KLIK LINK DIBAWAH INI
KELAS MASAKAN BIZZ & TESTIMONI PELAJAR
whatsapp : 0172260719 chef obie
 






Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign