Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Rabu, 9 Julai 2014

Majalah RASA : Resepi Biskut Raya Baru Berjam Chef Obie - Mentega Kacang Dan Marmalade


Assalammualaikm wbt, salam ramadhan lagi...selamat pagi juge kepada anda yang pagi-pagi dah mencari resepi biskut untuk hari raya... chef obie sharingkan resepi biskut berjam yang telah dikongsikan dalam majalah RASA terbitan Karangkraf untuk bulan Ramadhan ini,

Crispy Rice Peanut Butter @ Bijirin Mentega Kacang

Bahan

150 gm      Tepung Gandum
200 gm      Tepung Jagung
100 gm Emping Jagung ( dikisar )
80 gm Bubble Rice @ Crispy Rice
180 gm      Gula Kastor
240 gm      Mentega / Marjerin
2 biji        Kuning Telur
1 sudu kecil      Esen Vanila
1 sudu kecil Garam

Inti

200 gm Peanut Butter / mentega kacang

Cara Membuat

1.Pukul gula kastor  dan mentega sehingga gebu kemudian masukkan kuning telur dan garam juga  esen vanilla pukul sebentar.
2.Masukkan bahan kering seperti tepung gandum , tepung jagung , emping jagung dan crispy rice, gaulkan sehingga sebati dan menjadi doh.
3.Bnetukkan menjadi bebola kecil dan letakkan diatas Loyang pembakar yang telah digris dan dilitak kertas minyak @ parchment paper.
4.Bakar pada suhu 150’c selama 18 minit.
5.Apabila telah sejuk, sapukan penut butter pada biskut dan jadikan sandwich.

Biskut Gulung Oren Marmalade @ Lingkaran Senja Marmalade

Bahan

100 gm Tepung Gandum
180 gm      Tepung Beras
100 gm Gula kastor
2 sudu besar     Air
50 gm        Gula Aising
1 sudu besar Pes Oren
1 biji Parutan Kulit Oren
1 sudu kecil      Pewarna Oren

Inti

200 gm Jam oren Marmalade

Cara membuat

1.Masak gula lastor dan 3 sudu besar air sehingga mendidih , tuang kedalam tepung gandum , tepung beras , dan gula aising, uli sehingga menjadi doh.
2.Bahagikan doh kepada 2 bahagian, stu bahagian dicampur denga pes oren dan parutan oren  juga pewarna kemudian uli sehingga sebati dan menjadi doh ( boleh tambahkan sedikit tepung beras jika melekit )
3.Canaikan kedua-dua doh, putih dibahagian bawah manakala doh oren dibahgian ats kemudian gulungkan.Sejukkan doh sebentar dalam peti sejuk lebih kurang 1 jam.
4.Potong doh ½ sm, setiap keping yang telah dipotong disusun diatas Loyang pembakar yang telah digris dan diletakkertas minyak atau parchment .
5.Bakar pada suhu 160’c sehingga 18 minit.
6.Apabila telah bakar dan sejuk, sapukan jam oren marmalade dan bentuk menjadi sandwich.

Kepada anda juga jangan ketinggalan untuk mendapatkan ebook chef obie kerana promosi 4 ebook percuma akan berakhir pada penghujung bulan puasa ini iaitu 29 Ramadhan 1435/ 26 Julai 2014.

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih
  
As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719




Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign