Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Sabtu, 6 Disember 2014

easy step by step making a Pokemon Cake 3D by chef obie

Assalammualaikum wbt , 
selamat pagi..mesti ade yang pagi ni dah bersiap-siap nak bawak anak-anak berjalan ..dan ade yang nak ajak pi balik kampung..

tak kire lah ape aktiviti anda semua..pastikan keselamatan diri dan keluarga diutamakan...cek lah kereta supaya dalam kondisi yang baik! Pastinya pandulah dengan berhati-hati dan berhemat.

Pagi ni chef obie nak sharing candid photo aje..
kelmarin sempatlah buat kek 3d pokemon ni...
semoga ade sedikit inspirasi yang mudah untuk anda jadikan 
rujukan..walau bukan sepenuh photo ada...hanya photo ringkas
harap okaylah yea..

step 1
1 biji kek coklat 1 kg
disalut dengan coklat ganache,
buttercream,
marshmallow dan
candy gummies




step 2
kek disalut pula dengan fondant icing yang lembut dan telah diwarnakan




step 3
salut pula disekeliling cake board dengan fondant icing yang telah diwarnakan dan corakkan mengikut kreativiti.





step 3
keliling kek fondant dihias menggunakan edible print pokemon + fondant & gumpaste





step 4
wording yang telah dibuat dengan edible print + fondant dan gumpaste
disusun diatas permukaan kek dan dibahagian bawah





step 5
Figurine Pokemon Dino yang telah disapkan diletakkan
dipermukaan kek fondant.





step 6
Anda boleh hiaskan lagi dengan pic pokemon dengan fondant & gumpaste lagi
mengikut kreativiti




step 7
Kek 3D Pokemon telah siap dihasilkan...
mudahkan...




call / whatsapp 0172260719
FOLLOW IG : chef_obie_official
FG : chefobie untold

sambil tu kite realeased tension dengan layan 
Maharaja Lawak 2014 Bocey Minggu 1












Terima Kasih

Komen
2 Komen

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign