Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 13 April 2015

Milo Ais Tipu pun RM3.00 sebelum gst , Roti Canai Kosong RM1.60 sebelum gst Restoran Kayu Nasi kandar Ampang


Ni lagi lah best.. chef juz nak updated harga yang chef makan dan minum di 
restoran kayu nasi kandar kat ampang ni..

sebelum gst lagi... 2 bulan yang lepas, pagi...lepas balik dari meeting, 
dalam pukul 1030 pagi , 


teringin la pulak pagi tu nak makan roti canai kosong dengan milo ais...


mmm.... kalau dekat restoran kayu ni... 
pelanggan dah duduk 10 minit..siap panggil waiter die pun..susah...
macam sibuk sangat, kedai mamak lain pun sibuk..tapi sevices tip top...
makan pun puas hati.. chef nak bagi juga kredit kat satu restoran mamak ni - RESTORAN JALAN RAJA LAUT KL, makanan dan service memang tip top..harga juge tidak lah mengarut
 macam restoran KAYU ni.. roti canai kecik....milo yang tak rasa milo macam minum koko murah ..
kalau dibuat kek pun tak sedap!

Jadi masa nak bayar kat counter...
RM1.60 utk sekeping roti canai kosong yang kecik ya amaaat
RM3.00 untuk 1 gelas kecik milo ais yang rasa bukan macam milo tapi koko murah!

Bila chef tanya supervisor..ape citer..boleh bagi reason kenapa roti canai dengan air milo harga ini macam, gst pun belum dilaksanakan lagi...

itu bos sudah letak harge katenya.... chef pun bising-bising la kat counter ...
nak jumpe manager atau bos die kalau ada sekarang jugak chef nak jumpe...
nak reason kenapa harga untuk makanan kos yang tak seberape ni ..
agak mahal? chef tak kisah kalau bayar mahal kalau sesuai tempat dan hasil makanannya..
fine dining? ada kisah..dah tak heran dah...kalau yang masak pun gang2 yang same jugak!
Ingat roti canai kos tinggi ke? Tepung gandum tu barang yang tak dikawal ke?pui...
Milo.. kalau rasa tu rasa milo mungkin juge chef tak naik angin.. ni..
rasa air milo macam koko cair... kedekut...tak sedap pulak...hilang selera pagi tu..tak makan habis...

tapi yang pelik..masih aramai orang yang kite yang datang makan kat retoran kayu ni..padahal..diri tu bising-bising pasal harga barang naik dan mahal..

Fikir-fikirkanlah.. kepada peniaga janganlah mengambil kesempatan kepada pengguna,faham-faham lah orang kat k.l ni semua bekerja dan sibuk dengan urusan seharian..jadi terpakse membeli makanan ..walau tidak memuaskan hati !







Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign