CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI

017 2260719 CHEF OBIE

016 9166010 P.A NESA

013 7326939 FAD KADEEN .

Follow Instagram @chef_obie_official & @mgj_consultancy

obieber

Isnin, 13 April 2015

Milo Ais Tipu pun RM3.00 sebelum gst , Roti Canai Kosong RM1.60 sebelum gst Restoran Kayu Nasi kandar Ampang


Ni lagi lah best.. chef juz nak updated harga yang chef makan dan minum di 
restoran kayu nasi kandar kat ampang ni..

sebelum gst lagi... 2 bulan yang lepas, pagi...lepas balik dari meeting, 
dalam pukul 1030 pagi , 


teringin la pulak pagi tu nak makan roti canai kosong dengan milo ais...


mmm.... kalau dekat restoran kayu ni... 
pelanggan dah duduk 10 minit..siap panggil waiter die pun..susah...
macam sibuk sangat, kedai mamak lain pun sibuk..tapi sevices tip top...
makan pun puas hati.. chef nak bagi juga kredit kat satu restoran mamak ni - RESTORAN JALAN RAJA LAUT KL, makanan dan service memang tip top..harga juge tidak lah mengarut
 macam restoran KAYU ni.. roti canai kecik....milo yang tak rasa milo macam minum koko murah ..
kalau dibuat kek pun tak sedap!

Jadi masa nak bayar kat counter...
RM1.60 utk sekeping roti canai kosong yang kecik ya amaaat
RM3.00 untuk 1 gelas kecik milo ais yang rasa bukan macam milo tapi koko murah!

Bila chef tanya supervisor..ape citer..boleh bagi reason kenapa roti canai dengan air milo harga ini macam, gst pun belum dilaksanakan lagi...

itu bos sudah letak harge katenya.... chef pun bising-bising la kat counter ...
nak jumpe manager atau bos die kalau ada sekarang jugak chef nak jumpe...
nak reason kenapa harga untuk makanan kos yang tak seberape ni ..
agak mahal? chef tak kisah kalau bayar mahal kalau sesuai tempat dan hasil makanannya..
fine dining? ada kisah..dah tak heran dah...kalau yang masak pun gang2 yang same jugak!
Ingat roti canai kos tinggi ke? Tepung gandum tu barang yang tak dikawal ke?pui...
Milo.. kalau rasa tu rasa milo mungkin juge chef tak naik angin.. ni..
rasa air milo macam koko cair... kedekut...tak sedap pulak...hilang selera pagi tu..tak makan habis...

tapi yang pelik..masih aramai orang yang kite yang datang makan kat retoran kayu ni..padahal..diri tu bising-bising pasal harga barang naik dan mahal..

Fikir-fikirkanlah.. kepada peniaga janganlah mengambil kesempatan kepada pengguna,faham-faham lah orang kat k.l ni semua bekerja dan sibuk dengan urusan seharian..jadi terpakse membeli makanan ..walau tidak memuaskan hati !







Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign