Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 13 April 2015

Bila Air Kosong Pun Ada GST heee... Nasi Lemak Saleha Kg Pandan


pic  courtesy google

Selamat pagi semua, terima kasih melayari blog chef obie, hee
isu dimana-mana pun yang same aje,
tak lain x bukan mengenai gst (Goods and Services Tax)
actually chef tak suka nak citer mengenai isu- isu macam ni ,
sekadar berkongsi...pasti apa
yang kerajaan planning adalah untuk
kebaikan rakyat.IshaAllah mudah-mudahan nampak lah
keberkesanan gst ni...

oops tajuk di atas ni.. bila air kosong pun ada gst..
sebenarnya tergelak juge, bukan apa..semalam hari ahad lebih kurang sebelum pukul 10 pagi..
chef dengan teman pi la breakfast di gerai Nasi Lemak Saleha di kg pandan , kl
Apa yang menarik..macam biasa.. orang ramai..baik yang nak makan kat situ mahupun yang nak tapau..
chef ambil keputusan makan kat situ aje,
jadi pi la order nasi lemak saleha dengan ayam goreng...tu pun pi ambik sendiri bile lihat...pekerja pun macam dah letih sebab melayan pelanggan yang datang bertalu.
Nasib baik chef obie tak masuk dapur buat air sendiri heee.... x suka menyusahkan orang actually.
Apa pun boleh dipuji pekerja - pekerja di gerai ni.. semua layan aje..tak ade la yang buat muke masham..
bagus2...

okaylah lepas makan..giliran nak bayar apa yang telah dimakan..kat counter pembayaran...
heee... plus air milo ais , limau ais nasi leamk ayam dan air kosong..
Rm2+,++ ok aje pada chef obie..

heee..tetibe lihat ..mmm bagus Nasi Lemak Saleha ni register gst...mmmm pasti sale harian nasi lemaknye meletop!mampu register gst...
tapi air kosong nasi lemak Saleha pun ada gst. .... tak best la kan... tersenyum..dan berfikir sekejap chef ...

air kosong ada gst... 





Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign