CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI

017 2260719 CHEF OBIE

016 9166010 P.A NESA

013 7326939 FAD KADEEN .

Follow Instagram @chef_obie_official & @mgj_consultancy

obieber

Rabu, 15 April 2015

Resepi Fishball : Bebola Ikan Dan Udang Sayuran



Bebola Ikan Dan Udang Sayuran @ fishball Prawn & Vegie

1 ekor isi ikan merah atau tilapia
100 gm isi Udang
½ sudu serbuk lada sulah
1 sudu besar TepungGandum
½ sudu besar tepung Ubi
Garam dan perasa jika perlu
Sedikit Hirisan daun bawang , Lobak merah dan kucai.

Cara membuat:

1.Dalam mangkuk, satukan ke semua bahan dan diuli sehingga menjadi doh, ia agak melekit , jangan tambah tepung kerana akan mengeraskan bebola ikan ni,  tips- tangan anda sapu dengan minyak masak terlebih dahulu, kemudian bentukkan bebola.


2.Dalam air mendidh , masukkan bebola sehingga masak. Siap untuk dihidang

p/s : juga boleh digoreng





Dapatkan ebook terkini chef obie sila klik





Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign