Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Sabtu, 16 Mei 2015

Resepi Ais Krim Potong : Cheese Berries Ice Cream Potong



CHEESE BERRIES AIS KRIM POTONG


Bahan

100gm fresh Strawberry
100gm fresh Blueberry
100gm Dark Sweet Cheery
240gm Keju krim@block( tartura /philediphia/anchor )
1 liter Whipping Cream
2 biji Telor kuning + 2 sudu besar gula ( double boiled)
2 sudu besar Madu
1/2 cawan Gula pasir
1 sudu kecil Esen Strawberry

Cara Membuat

1.Pukul - whipping cream+gula+strawberry+blueberry+dark sweet cheery+esen sehingga sebati ( buah akan hancur 
👍
) ke tepikan

2.Teknik Double boiled-dalam boiled steel, telur kuning + 2sudu besar gula kacau gunakan whisk sehingga kembang.

3.Dlm mangkuk lain ,pukul sebentar krim keju dengan telur kuning yg telah kembang & diteknik double boiled kan itu sekadar bercampur.Kemudian gunakan spatula campurkan bahan 1 ( mix berrie+whipping cream). Kacau lebih kurang aje.Tuang dalam tray @bekas.Simpan dlm freezer. 

Apabila telah cukup sejuk.
Siap untuk digunakan,boleh dipotong mrngikut kreativiti @boleh di scoop bersama wafer@cone wafer

ebook masakan PERCUMA




Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign