CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Rabu, 30 September 2015

Kelas Memasak & Baking Cuti Sekolah / Semester 2015



 Pastry Chef Obie Pilihan 1
Kelas Fruit Cheese Tart 

-Cara Membuat Tat Doh Rangup
-Cara Buat Filling Cheese Tart Gebu
-Pengenalan Kepada Pate' Dough 
-Cara Membuat & Membakar Kulit Tat
-Penggunaan Buah-buahan Segar
-Penggunaan Jelfix & Glaze 
-Penggunaan Snow Powder
-Nota Standardize Recepi Hotel 







 Pastry Chef Obie Pilihan 2
Kelas Fruit Tartlette & fruit val -o-oven  

-Cara Membuat Sugar Dough Rangup
-Cara Buat Filling Pastry Cream Original
-Pengenalan Kepada  Sugar Dough & Puff Pastry
-Cara Membuat & Membakar Kulit Tat
-Penggunaan Buah-buahan Segar
-Penggunaan Jelfix & Glaze 
-Penggunaan Snow Powder & penyimpanan Pastry Cream



Pastry Chef Obie Pilihan 3 
Great British Evening Tea- Blueberry Scone & Classic Lemanode Scone

-Cara Membuat Asas Dough Scone 
-Teknik Menguli Dough Scone
-Cara Membakar scone & penyediaan cream & sour cream serta fruit jam.




Cake & Pastry Chef Obie Pilihan 4
Kelas Rich Chocolate Cake & Missisippi Mud Pie

-Cara Penyediaan Bahan Yang Sesuai Untuk Rich Chocolate cake
-Teknik Meringue dalam adunan kek
-Cara membuat Glaze/ Chocolate Ganache
-Rahsia Mud Pie Amerika




Cookies Chef Obie Pilihan 5
famous Amos Cookies & Watermelon Cookies

-Cara Membuat Dough Cookies Rangup 
-Penggunaan Bahan - bahan penting dalam pembikinan famous amos cookies & watermelon cookies
-Penyimpanan dalam jar yang unik
-Penggunaan warna yang sesuai untuk dough cookies
-Cara Pembakaran cookies 





Cake Chef Obie Pilihan 6
Mango Lamonade Mousse Cheesecake & Strawberry Millie Cheesecake

-Cara membuat cheesecake yang betul
-Cara Membuat Mousse
-Cara Penggunaan Gelatine Halal yang betul
-Caramembuat Glaze dari Compot 
& banyak lagi... 

Cara Mengikuti Kelas Memasak & baking Cuti Sekolah / Semester 2015

Anda bebas untuk membuat pilihan jenis kelas 
berpandukan kelas-kelas diatas atau ingin mengikuti ke lima-lima jenis kelas chef obie

Tenaga Pengajar : Chef Obie

Tarikh : Sepanjang Bulan Oktober , November & Disember 2015

Hari : Isnin hingga Khamis ( Jumaat , Sabtu , Ahad & public Holiday Tiada Kelas ) 

Masa : 11 pagi hingga 230 petang

Fee / Yuran : RM450  setiap satu pilihan

1 x Sijil Kehadiran mengikut jenis kelas 

Lokasi : Merdeka Villa , Jalan Merdeka , Ampang

Buat Pembayaran : Ke akaun MBB
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil

kemudian : Whatsapp @ SMS info pembayaran

Pilihan ? / RM450 / Hari ? / Tarikh ? ke 017 2260719






  


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign