Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Rabu, 30 September 2015

Resepi Kuah Rojak Pasembor Popular




Share & likes



RESEPI KUAH ROJAK PASEMBOR


Bahannya:

500gm keledek kuning *
150 gm udang *
130 gm kacang tanah digoreng dengan sedikit minyak masak*
15 tangkai cili kering *
3 ulas bawang putih*
2 biji bawang besar*+ 4 biji bawang kecil*
2 sudu besar asam jawa yang tlh diperah bersama 1/2 air 
1/2 cawan gula 
sedikit garam
7 keping biskut marie direndam dgn air kosong 
4 cawan Air
Cara Membuat :

1. Goreng cili kering,bawang besar dan bawang putih sehingga layu sahaja dengan sedikit minyak.Setelah layu
angkat.ketepikan. 
2. Rebus keledek.Bila dah empuk kisar bahan bertanda* keledek,udang,bawang putih,bawang besar,cili
kering dan kacang tanah sehingga hancur dan lumat
3. Masukkan dalam periuk bersama 4 cawan air dan biar sehingga mendidih.( boleh tambah mengikut
tahap kecairan yang dikehendaki )
4. Setelah mendidih tambahkan air asam jawa juga gula dan garam.Kacau rata sehingga
kedasar periuk. 
5. Setelah seimbang kesemua perasakan dengan biskut marie yang telah direndam .Masak lagi
sehingga 35~45 minit.Sentiasa kacau kuahnya kedasar periuk.Jika anda menggunakan keledek yang
berwarna putih dan kuahnya agak pucat bole letakkan sedikit pewarna oren kedalam kuah dan kacau
rata
6. Bila semua rasa kuah rojak pasembor telah seimbang, bolelah diangkat.

http://chefgunawanmalaysia.blogspot.my/2015/09/diy-resepi-kuah-rojak-pasembor-popular.html

RESEPI - RESEPI MASAKAN TEMPATAN SEPERTI  ANEKA MASAKAN MEE  DAN ANEKA ROJAK MENJADI PILIHAN NETIZEN ! PERLU ANDA MILIKI..


Pelbagai resepi-resepi berasaskan mee dikongsikan dalam
ebook popular ini seperti-
Mee Kari Ipoh
Mee Kari Ayam
Mee Rebus Johor
Mee Udang 
Mee Hailam
Mee Goreng Mamak Dan banyak lagi
yang pasti ianya wajib anda miliki sebagai rujukan dapur anda!


ebook yang ditunggu-tunggu olkeh netizen 
iaitu-
Aneka Rojak..
pelbagai resepi rojak beserta kuah rojak dan kacang dikongsikan ,
Rojak Mamak
Rojak Mee
Rojak Petis Buah-buahan
Rojak Pasembur
Rojak Singapore...
Wajib anda miliki sebgai rujukan dan koleksi anda!



Dapatkan Resepi-resepi menarik Aneka Mee Dan Resepi Aneka Rojak 
telah  menjadi pilihan netizen sebagai 
bahan rujukan ilmiah masakan mereka !


Setiap satu jenis ebook yang perlu anda miliki ini hanya beharga
RM40.00 sahaja.

PERCUMA EBOOK 

Aneka Masakan Daging 


ebook Aneka Masakan Daging  (hottest!) diberi secara PERCUMA 

Pelbagai resepi daging popular
yang dipraktikkan di hotel-hotel, restauran dan katering  tempatan seperti :

1. Daging Goreng Utara
2. Daging Salai Masak Lemak
3. Burger Daging Bakar
4. Beefsteak
5. Beef Thai Salad
6. Rendang Tok ( Perak )
7. Rendang Minang ( Negeri Sembilan )
8. Daging Masak Halia
9. Daging Masak Hitam Manis
10.         Bergedil Daging
11.         Daging Masak Merah


Bagaimana untuk milikinya? 
Mudah sahaja-

Cara Pembelian :

Bank In ke Akaun MBB ( Maybank )

151409098193

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

Bukti pembayaran sila SMS: 

 Nama ebook  , RM40 , masa , tarikh dan

 email anda , kemudian sila hantar ke 



017 2260719
( whatsapp / sms )

Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 




I dont Love You  : My Chemical Romance

Well, when you go
So,don't ever think I'll make you try to stay
And maybe when you get back
I'll be off to find another way


When after all this time that you still owe
You're still a good for nothing I don't know
So take your gloves and get out
Better get out while you can


When you go and would you even turn to say
"I don't love you like I did yesterday?"


Sometimes I cry so hard from pleading
So sick and tired of all the needless beating
But baby when they knock you down and out
It's where you ought to stay


Well after all the blood that you still owe
Another dollar's just another blow
So fix your eyes and get up
Better get up while you can, whoa whoa


When you go and would you even turn to say
" I don't love you like I did yesterday?"
Well come on, come on!


When you go, would you have the guts to say
"I don't love you like I loved you yesterday?"


I don't love you like I loved you yesterday
I don't love you like I loved you yesterday







Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign