Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 21 September 2015

Tak Lulus Tak Naik Kelas !


SISTEM KENAIKAN SEKOLAH AGAMA KERAJAAN NEGERI JOHOR

Ada kenangan tak Johorean ?

- dulu sekolah agama, kita panggil 'sogame'
- kalau ustad, kita tak panggil ustad, kita 'panggil cikgu sogame'
- dulu sogame sebelah petang. Skg pagi pun dah ada.
- tak lulus bermakna tak naik kelas
- dulu darjah 3 skolah kebangsan, bru boleh sogame. Skg darjah 1 SK dah boleh masuk sogame
- Pabila dikenang kembali, rasanya mata pelajaran yang dipelajari di darjah Khas sememangnya berat sekali untuk anak-anak dalam usia mentah.
Antaranya; MUNAKAHAT (Nikah Kahwin), MUAMALAT (Perdagangan), TAUHEED, IBADAT, FEQH, TASAWUF, Bahasa ARAB dan sebuah kitab yang dikenali sebagai MUTAAL BADRIN (jangan tanya admin apa maksudnya, admin sudah lupa!). Dengar nama buku sahaja mungkin sudah cukup untuk memberi "tabik spring" pada mereka yang mempelajarinya, (eh.. Admin salah seorangnya!).

Kalau ada lgi sila tambah. Dan kalau ada memori, leh kongsikan....chef obie - Terkenang..menuntut ilmu di sekolah agama assyakirin masai...bile lihat kitab2 ini.. x lulus x naik darjah...Alhamdulillah berjaya juga selesai sehingga darjah khas bersama teman2 seperjuangan...

Kredit Untuk : 

 Saya orang johor'


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign