Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Jumaat, 5 Ogos 2016

Resepi Kek Coklat Komersil Mudah Dan Sedap oleh selebriti chef obie

Assalammualaium wbt,
Salam Jumaat kepada muslimin dan muslimat 
dan Salam sejahtera .
Terima kasih kerana melayari blog chef obie, 
chef hari ini nak kongsikkan  satu resepi kek coklat 
yang telah menjadi pilihan
Majalah SAJI 2014 Tema Kek Dan Pastri



Iaitu Kek Coklat Komersil yang diberi nama 

FAUZEE TORTE DAN GANACHE'



Langkah demi langkah untukk anda ikuti bagi memudahkan 
anda membuat ek ini. Selamat Mencuba


1.Pukul mentega bersama gula kastor & gula perang, secubit garam dan essen vanilla sehingga separa kembang.


2.Masukkan Telur sebiji demi sebiji dan terus pukul sehingga sebati dan adunan menjadi ringan dan lembut.



3.Masukkan tepung , serbuk penaik dan serbuk badam ( telah ditapis dahulu ) ke dalam adunan ,kacau sebati.


4.Bahagikan kepada 2 adunan.


5.Bahagian pertama- masukkan serbuk koko yg telah dicampur 3/4 cawan krim masakan * jika anda tiada krim masakan boleh digantikan dengan susu atau air panas. Ke dalam adunan dan kacau lagi hingga sebati.



6.Bahagian pertama dan ke dua dimasukkan ke dalam plastik piping berasingan.Paipkan berselang seli ke dalam acuan chiffon sehingga selesai.


Bakar Pada Suhu 180' selama 35 minit.

















Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign