Obielicious

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR + TESTIMONI PELAJAR - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) MENJADI PILIHAN BAKAL PENIAGA & USAHAWAN MAKANAN DI MALAYSIA , SINGAPORE, HONG KONG , MALDIVES , JEPUN , IRAN DAN INDONESIA.

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) DEMO MASAKAN,PENULIS JEMPUTAN, PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHE Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Rabu, 2 November 2016

Kisah Seram : Lukisan Oei Hui Lan


Lukisan Oei Hui Lan

HOTEL Tugu di Malang dikenal sebagai hotel terseram. Hal ini kerana di Hotel Tugu terdapat lukisan wanita berambut panjang yang misterius.

Selain itu, dikatakan oleh Miss Online 2015, Cilia Limantara yang pernah mengunjungi Hotel Tugu, penampilan luar bangunan sudah sangat seram. Wanita kelahiran Malang tersebut mengatakan, bangunan Hotel di Jalan Tugu No.3 sangat kuno....


"Jadi, memang hotelnya terlihat seram dengan tampilan luarnya lebih banyak pohon-pohon rimbun dan memang bangunannya kuno,” ungkapnya saat ke Okezone di Gedung HighEnd, Kebon Sirih, Jakarta Pusat.

Selain itu, menurut Cilia Limantara di Hotel Tugu banyak menyimpan koleksi-koleksi kuno, seperti alat-alat musik dan wayang.

24 ebook Masakan

 Namun, yang membuat Hotel Tugu menyeramkan adalah lukisan besar perempuan cantik berambut panjang yang misterius.
“Ada sebuah lukisan besar perempuan cantik berambut panjang di dalam ruangan khusus. Wanita di dalam lukisan itu seperti menatap ke arah kita terus.” ceritanya.

Untuk diketahui, wanita di dalam lukisan tersebut adalah Oei Hui Lan, puteri dari pria terkaya di Asia Tenggara pada abad ke-19, Oei Tiong Ham. Oei Hui Lan selalu mendampingi ayahnya berdagang ke serata dunia, hingga akhirnya menikah dengan Wellington Koo, yaitu salah satu duta besar Tiongkok.

Oei Hui Lan sempat menceritakan kisah hidupnya dalam sebuah buku berjudul 'No Feast Last Forever' sebelum meninggal dunia pada tahun 1992 di usia 93 tahun. Lukisan di Hotel Tugu ini merupakan salah satu peninggalan Oei Hui Lan, namun tidak diketahui siapa yang melukisnya.


Sesekali chef obie selitkan info selain daripada Food Industry... Info Cerita Mistik Dan Seram..cerita - cerita yang akan dikongsikan juga merupakan daripada - FB Kisah seram...kredit untuk mereka !
sesekali kita layan meremang bulu roma okay kan....

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign